2019. május 21.

Már felnőtteknek is elérhető az ingyenes pénzügyi tudatosság képzés

Magyar-szlovák, határon átívelő program keretében felelős szülőket és pedagógusokat képeznek az OTP Fáy András Alapítvány, illetve szlovákiai partnerszervezete, az OTP Ready Alapítvány szakemberei.

Az OTP Fáy András Alapítvány 2012 óta folytat élményalapú módszertanra építő pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzéseket iskolás korú gyerekek számára. Idén márciustól - a szlovákiai OTP Ready Alapítvánnyal közösen megvalósított program keretében - pedig már felelős szülőknek és pedagógusoknak is gyökeresen újszerű formában és tartalommal tartanak ingyenes tréningeket a két szervezet szakemberei.

„Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program" keretében 2017 óta működünk együtt a szlovákiai OTP Ready Alapítvánnyal. Szlovákiában és Magyarországon is nagyon alacsony szintű a pénzügyi kultúra, a pénzügyi- és jövőtudatos tervezés, együttműködésünk erre a problémára kínál megoldást. Idén márciustól a „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül" elnevezésű projekt keretein belül létrejött felnőttképzési tananyagok alapján elindítottuk felelős szülők és pedagógusok számára szóló felnőttképzési programunkat, amelynek keretében a projektidőszak alatt, azaz június végéig, Magyarországon 150-200 felnőtt számára tartunk tréninget négy magyarországi helyszínen: Budapesten, Nyíregyházán, Mezőkövesden és Csömörön" – fogalmazott Gróf Henrik Balázs, az OTP Fáy András Alapítvány oktatás-szakmai igazgatója.

„A projekt sikerét már most mutatja a jelentős érdeklődés. Folyamatosan kapunk megkeresést ugyanis olyan helyszínekről is, amelyek nem szerepelnek a jelenlegi projekt megvalósítási régiói között" – fűzte hozzá Fejes Larion, az OTP Fáy András Alapítvány forrásszerzésért felelős stratégiai igazgatója, egyben a „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül" projekt vezetője.

A jövő év második felére teljesen megújuló, 2012 óta üzemelő budapesti OK Oktatási Központ mintájára 2016 óta Nyíregyházán, 2017 óta Bukarestben, illetve tavaly nyár óta a szlovákiai Nagyszombaton is, az OTP Fáy András Alapítvány által kidolgozott módszertant alkalmazva zajlanak a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tréningek. A szintén az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megnyitott nagyszombati centrum célja, hogy évente 5.000 szlovákiai általános- és középiskolás képzése valósuljon meg.

„Magyarországon 2012 óta immár mintegy 120 ezer iskolás korú gyermek vehetett részt élményalapú képzéseinken. Az általunk felhalmozott know-how és tapasztalat pedig már a környező országokban is egyre nagyobb sikert arat, köszönhetően annak, hogy az utóbbi néhány évben elértük azt a szintet, hogy külön figyelmet tudunk szentelni a nemzetközi tudástranszfernek" – tette hozzá Gróf Henrik Balázs.

Új főszerkesztő a Noizz.hu élén

1 napja

Június 1-jétől Kovács Levente vezeti megbízott főszerkesztőként a Noizz.hu C generációs online magazint. A jelenlegi főszerkesztő, Forrás Dávid a civil szektorban vállal megbízást.