2018. december 01.

Rekordszámú fiatal akart bankvezető lenni

Tizedik alkalommal rendezték meg a K&H diákkupát a legtehetségesebb hallgatóknak.

Hogyan vezetne egy bankot egy mai fiatal? Erre a kérdésre kereste a választ a 10. alkalommal megrendezett K&H diákkupa. Az online bankszimulációra épülő versenyen több száz ifjú tehetség kapott lehetőséget arra, hogy virtuálisan kipróbálja, hogyan vezetne egy pénzintézetet.

„10 éve annak, hogy az elsők között rendeztünk a pénzügyi kultúra és -tudatosság terjesztését szolgáló versenyt a felsőoktatási intézmények hallgatói számára. Az üzleti szimulációs alkalmazásra épülő verseny mára vitathatatlanul a legnépszerűbb ilyen jellegű eseménnyé vált hazánkban, hiszen az ország minden tájáról, sőt, a határon túlról is jönnek jelentkezők. Az elmúlt tíz évben közel 6000 diák fordult meg nálunk, idén pedig 281 háromfős csapat mérte össze tudását és tehetségét” – tájékoztatott Végh József, a K&H HR igazgatója.

Mivel a fiatal generáció számára a folyamatos fejlődés lehetősége, az új kihívások és élmények keresése alapvető szükséglet, az idei K&H diákkupán részt vevő csapatoknak nem kisebb feladattal kellett megbirkózniuk, minthogy egy virtuális kereskedelmi bankot vezessenek. A döntőbe került „bankvezetőknek” pedig többek között a prémium banki ügyfélkörrel kapcsolatban kellett bemutatniuk ötleteiket egy 8 perces prezentáció keretében. Emellett a bankos és a fintech megoldások előnyeiről vitáztak, illetve numerikus tesztet oldottak meg.

„Habár gyakran felvetődik, hogy a mai fiatal generáció esetében a soft skillek, azaz az olyan készségek, mint a csapatmunka, a szervezőkészség vagy a kommunikációs készség nem igazán erősek, mi úgy tapasztaltuk, hogy – főként a döntős csapatok – nemcsak rendkívül felkészültek, de igen kreatívak és lelkesek is voltak. Ehhez bizonyosan hozzájárult az, hogy lehetőséget kaptak a kiteljesedésre, és valóban azt csinálhatták, ami tényleg érdekli őket, amiben igazán jók. No és persze a vonzó fődíj is, ami nem más, minthogy a legtehetségesebb „bankvezetők”, a Budapesti Corvinus Egyetem csapata – név szerint Fekete Mátyás, Harnberger Bianka és Retkes Ádám – Belgiumban ellátogathat a K&H anyavállalatához, ahol a KBC vezetői látják őket vendégül” – mondta el Végh József.

Címkék: gazdaság hr k&h