2016. július 06.

Új szakemberrel támogatja üzletágát a Deloitte

Lukács Ákos személyében egy nemzetközi és uniós kompetenciával is bíró szakember csatlakozott vezetőként a tanácsadó cég dedikált fenntarthatósági és klímaváltozási üzletágához.

A Deloitte üzletágai között kiemelt szerep jut a fenntarthatósággal és a klímaváltozással kapcsolatos progresszív szakmai tanácsadásnak, miként arról a 2000-ben indított régiós Zöld Béka-díj és a vállalat közép-európai CSR-vezetők körében elvégzett felmérése is tanúskodik.

Lukács Ákos több mint tíz éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a klímaváltozás és a fenntarthatóság területén. A német Szövetségi Emisszió-Kereskedelmi Hatóságnál kezdett el foglalkozni az EU-tagállamok kvótakiosztási és kereskedelmi gyakorlatával, majd részt vett a német ipari és erőművi kiosztási tervek kialakításában is. Irányította ezek mellett az Európai Innováció és Technológiai Intézet klímavédelemért felelős Tudás és Innovációs Közösségének magyarországi szervezetét, és több civil kezdeményezésnek, így a Klímairoda Hálózatnak is alapítója volt. Számos emisszió-kereskedelmi és karbonmenedzsment tanácsadást végzett hazai vállalati és intézményi körben.

Az utóbbi négy év kormányzati feladatai során a szakember a hazai, az EU-s és a nemzetközi klímapolitika alakításáért felelt. Sikerrel tárgyalta le Magyarország igazgatótanácsi tagságának megőrzését az ENSZ Zöld Klíma Alapjában 2018-ig, ezen túl beléptette a hazai klímakutatói köröket az ENSZ Tudományos Kormányközi Testületének (IPCC) végrehajtó testületébe. Részt vett és felelt Magyarország második és harmadik uniós kereskedési időszakának kvótaértékesítéséért, melyek a hazai lakossági zöldítési programok elindítását, forrással való feltöltését szolgálták. Szakmai irányításával, 2016 tavaszán, hazánk elsőként fogadta el és foglalta törvénybe az EU tagállamai közül a Párizsi Megállapodást.

Marketingvezetőt igazolt a Codecool

2020. július 1.

Londonban élő szabadúszó marketingszakértő, Ferenczy Anna vette át a Codecool programozóiskola marketing csapatának irányítását 2020 márciusától.