Horváth Attila dr.

Horváth Attila dr.

Pozíciók: főiskolai docens, szakvezető; üzletágvezető

Róla

A 2000-es évek eleje óta foglalkozik az elektronikus kereskedelem, elektronikus fizetések és a gazdaságinformatika trendjeinek vizsgálatával, valamint a területhez kötődő fejlesztési projektekkel, tanácsadással. Párhuzamosan a felsőoktatásban is folyamatosan aktívan oktat, számos tudományos- és szakmai konferencia előadója, rendszeresen publikál. A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért szakmai szervezet egyik alapító tagja.

Nős, két gyermeke van.

Hobbija a tai chi, az úszás, a túrázás és az olvasás.

LinkedIn profil: https://hu.linkedin.com/in/drattilahorvath

Pozíciók

2016-tól a BIG FISH Internet-technológiai Kft. munkatársa, az elektronikus fizetések üzletág vezetője, a Payment Gateway termékmenedzsere. Közel 500 webáruház és online portál fizetési folyamatait támogatja, a kisforgalmú kereskedőktől a legnagyobbakig. Kapcsolatot tart az ügyfelekkel és a pénzügyi szolgáltatókkal Magyarországon és Európa szerte; elektronikus fizetési- és e-kereskedelmi tervezési és fejlesztési projektek felelőse; támogatja az üzletmenet folytonosságot; részt vesz az összvállalati üzleti- és szervezeti stratégia kialakításában.

2009-től a Budapesti Metropolitan Egyetem (korábbi BKF) docense, legfőbb eredménye az üzleti szempontú e-business oktatás létrehozása az intézményben, alapképzési és posztgraduális szinten: az E-business menedzsment szakirány, valamint az Executive MBA - E-business posztgraduális képzés, emellett a Pénzügy-számvitel alapszak vezetője, több angol és magyar nyelvű kurzus oktatója.

2008-2012 részt vett a Dunaújvárosi Egyetem új Gazdaságinformatika képzésének létrehozásában, e-business, IT-projektmenedzsment, banküzem és egyéb vállalati informatikai témák oktatója.

2005-2016 az Információs Társadalomért Alapítvány – INFOTA Kutatóintézet gazdasági vezetője és vezető kutatója, számos felnőttképzés oktatója, változatos gazdaságfejlesztési- és gazdaságinformatikai kutatások és fejlesztési projektek közreműködője és vezetője az e-gazdaság, pénzügyi informatika, turizmusinformatika és a nemzetközi együttműködések területén.

2003-2007 között a BME Információ- és Tudásmenedzsment Tanszék doktoranduszaként bekapcsolódott az oktatási, valamint a jellemzően pénzintézeti gazdaságinformatikai kutatási- és fejlesztési projektekbe. A tanszék munkatársaként jelen volt a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK.org) alapításánál.

Tanulmányok

2007 Gazdálkodástudományok PhD (Elektronikus fizetési rendszerek témakörében), BME Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola

2006 Bankinformatikus másoddiploma, BME GTK

2003 Pénzügy és KKV-fejlesztés közgazdász diploma, BKAE (Corvinus) Pénzügy szak

Konferencia tartalmak

  • Digitália 2017Gazdaság, Ember és Technológia - Együtt a 4. ipari forradalomban2017. október 17.

    Küszöbön áll a 4. ipari forradalom, vagy már el is kezdődött? - tette fel a  kérdést előadónk a tavalyi Digitálián. A válasz itt van előttünk. Mely trendek határozzák meg a digitális gazdaságot 2017-ben, és mit tapasztalunk ebből a magyar gazdaságban?

  • Digitália 2016A világ a 4. ipari forradalom után2016. október 25.

    A technológia és a digitális korszak menedzsmentmódszerei olyan gyorsan változnak, hogy sokan azt mondják, küszöbön áll a 4. ipari forradalom. Vagy már el is kezdődött? Rövidesen mindennapi életünk részévé válnak olyan megoldások, amelyek 10-15 éve még csak a sci-fi regények lapjain léteztek. Az ipar, az otthonok, mindennapi tárgyaink hálózatba kapcsolva, óriási adattömegek feldolgozása útján válnak egyre intelligensebbé. Félelmetes pontosságú előrejelzések, robotizáció, mindentudó hálózatok fémjelzik a korszakváltást. Vajon hol fogunk állni a forradalom után, hol lesz az ember helye az új, teljesen digitalizált világban, hogyan változik meg az ipar és az üzlet? És vajon tényleg alapjaiban változik meg minden, vagy ez is csak egy hype, és az alapok változatlanok maradnak?

  • Digitália 2015Digitália, avagy mi jön a kapitalizmus után?2015. szeptember 15.

    A digitális világban a kapitalisták új generációja ér el sikereket. Másként gondolkodnak, másként vezetnek, meglepő üzleti modelleket vezetnek be. Vajon véget ér a hagyományos kapitalizmus, és Digitáliában új szabályok érvényesek? Vagy minél inkább változik, annál inkább ugyanaz marad?