Jánossy Gábor

Jánossy Gábor

Pozíciók: ügyvezető igazgató

Róla

Jánossy Gábor, a nevét viselő kiadó tulajdonos-ügyvezetője Pestlőrincen született és nőtt fel. Párjával és tizenhat éves gimnazista fiával egy lőrinci családi házban él.

2007 óta a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) olvasásranevelési bizottságát vezeti.

Pozíciók

Érettségi után, 1981-ben a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság (LRI) munkatársa lett. Tizenöt évig, 1996-ig dolgozott a repülőtéren, hol a Malév, hol az LRI alkalmazásában. 1985-től kezdve az akkori idők szellemének megfelelően főállása mellett a legkülönfélébb vállalkozásokba is belekóstolt. Eleinte gmk formában, majd a Globál, később Globo néven működő cég kötelékében részese lehetett az első nem állami lapok, a hirdetésekből élő Forintos újság és a Vasárnap Magazin elindításának, ezenkívül egyedi engedély alapján saját terjesztőhálózatot is kialakítottak. Társaival – külföldi mintára – létrehozták a repülőtéri transzfert, de csináltak naptárakat, határidőnaplókat, szerveztek kiállításokat, forgattak reklámfilmeket – megtestesítőiként az új magyar vállalkozói kultúrának, amely a multinacionális vállalatok megjelenése előtt hangyaszorgalommal tüntette el a hiánygazdaságban fellelhető fehér foltokat.

Jánossy Gábor a rendszerváltás táján kezdett rejtvénylapokat kiadni, amit nyolc éve tekint fő elfoglaltságának. 2010 tavaszán a Sanoma Budapest kiadótól átvette az Atrium és a National Geographic Kids kiadását.

Tanulmányok

Az Ihász Dániel Közlekedésgépészeti Szakközépiskolában érettségizett 1981-ben.

Konferencia tartalmak

  • Médiapiac 2016 - Helyünk az üzletbenIntelligens újság a gyakorlatban2016. április 14.

    Az intelligens újság kiadása során előforduló (elsősorban szerkesztőségi munkafolyamatot érintő) kérdések megválaszolása. Mennyivel több erőfeszítést kíván a szerkesztőségtől egy szegmentált lap elkészítésre? Milyen software környezet szükséges a változó tartalom készítéséhez? Hány szegmens képezhető? Mennyiben növeli a szegmensek száma az előállításra szánt időt? A kerekasztal során piaci kereskedelmi forgalomban lévő lapokból (külföldi és magyar) mutatunk be gyakorlati példákat, melyek közt folyóirat, magazin is megtalálható.