Kiss László

Kiss László

Pozíciók: főszerkesztő

Róla

Felesége pedagógus, 21 éves fia közgazdász-informatikus a Corvinus Egyetemen. A lokálpatrióta szakember a Miskolci Múzsa díj egyik alapítója és kuratóriumi tagja, az Első Miskolci Lions Klub alelnöke. Szabad idejében sportol, biciklizik, fut, de legszívesebben teniszezik. Kutya- és macskabarát, érdekli a bor, a gasztronómia, a filmek, a progresszív zene és a fesztiválok a Szigettől a Balatonsoundig.

Pozíciók

Már tanulmányai alatt külsőzött a miskolci Déli Hírlap című városi lapnak. Diplomaszerzése után a szerkesztőség tagja lett. Emellett a helyi kereskedelmi rádióban és a városi televízióban is rendszeresen vezetett műsorokat. A rendszerváltozás után önálló kft-ként működő, részben szerkesztőségi tulajdonba kerülő lapnak 1992-ben lett a főszerkesztője. Újságírói munkája mellett PR- és marketingtanácsadással és könyvkiadással is foglalkozott. Az ezredforduló után a Déli Hírlaptól átigazolt a helyi konkurens Észak-Magyarországhoz főszerkesztői pozícióba. 2005 től az Inform Média lapcsoport-főszerkesztője lett, majd 2007-ben átvette a kiadó online hírportáljainak az irányítását is.

Tanulmányok

Szülővárosában, Miskolcon végezte általános és középiskolai tanulmányait. Az országos hírű Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett 1975-ben, majd sikeresen felvételizett a Kertészeti Egyetemre, ahol 1980-ban szerzett táj- és kerttervező mérnöki oklevelet.

Konferencia tartalmak

  • Médiapiac 2013Minden, amit az adatokról tudni akartál, de sohasem merted megkérdezni…2013. április 9.

    A kombinált adatelemzéssel korábban nem is sejtett üzleti lehetőségek tárulhatnak elénk. Milyen gyakorlati módszerek kínálkoznak arra, hogy az információkat kereskedelmi bevétellé, tényleges haszonná alakítsuk? Hogyan teremtsünk a semmiből „vásárlót”? Kizárja-e egymást az interaktivitás és a nyomtatott formátum? Honnan tegyünk szert releváns ügyfélinformációkra? Mit tehetünk a rendelkezésre álló adatokkal? Ismerhetjük-e őket egyáltalán?

  • DigitáliaIntegrált tartalomgyártás2011. szeptember 15.

    A technológia száguld:a tartalom közlésének lehetőségei egyre bővülnek, de vajon a tartalomgyártás hogyan képes ezt követni? Hogyan lehetséges egy tartalomgyártó bázisról (lehetőleg hatékonyan) kiszolgálni többféle csatornát, más és más célcsoportokat? Összevonjunk, vagy szétszervezzünk, képezzünk kentaurokat, vagy legyünk specialisták? Egy regionális médium tapasztalataiban mint cseppben tenger megmutatkozik a szakma összes dilemmája. Generális recept nincs, de terápiák akadnak…

  • DigitáliaBennszülöttek és bevándorlók a digitális médiában (szemlélet, cégkultúra, átállás)2011. szeptember 15.

    Szemlélet, cégkultúra, átállás.