Kiss Péter

Kiss Péter

Pozíciók

Kiss Péter 2009 augusztusától 2013 augusztusáig volt a TV2 programigazgatója. A csatorna által meghatározott „Szenvedélyünk a szórakoztatás” szlogen alapján alakította át a csatorna műsorstruktúráját.

2007 szeptemberétől az Interaktív Kft. ügyvezetői teendőit látta el, programigazgatói kinevezésével pedig a két szervezet közötti kreatív együttműködés irányításáért és koordinálásáért is felelt.

A 2007-2009 között általa irányított - a ProSiebenSat.1 csoport tulajdonában álló - Interaktív Kft. a TV2 legfontosabb produkciós cége, olyan műsorokat szállít a csatornának, mint a Mokka vagy a Napló. Irányítása alatt az Interaktív Kft. csapata a TV2 mellett a nemzetközi cégcsoportnak és más magyarországi televízióknak is gyártott műsort.

Kiss Péter nevéhez fűződik a TV2 Jóban Rosszban című napi kórházsorozata, melynek kezdetektől producere volt. A saját fejlesztésű szappanopera 2006 óta a  TV2 egyik legnézettebb műsora.

A nemzetközi szinten is elismert szakember tizenkét éves televíziós pályafutása során a hazai kereskedelmi csatornákon kívül külföldi televízióknak dolgozott, mint szerkesztő és producer. Az Egyesült Államokban élt három évig, ahol egy német- amerikai produkciós cégnél főleg német megrendelőknek készített bulvárriportokat, később dokumentumfilmeket.