Lampé Ágnes

Lampé Ágnes

Pozíciók: újságíró

Róla

Láthatatlan újságírás. Tényfeltárás Magyarországon, Bajomi-Lázár Péterrel közösen. Megjelent: Bajomi-Lázár Péter - Média és politika című kötetében, Antenna-könyvek – 108-127 oldal.

Cikkei jelentek meg többek között a Médiakutató, az Antenna magazin és az emasa.hu kiadványokban.

Lampé Ágnes cikkei

„Értse meg, nem telefonált le senki!”

2017. január 5.

A Lokál főszerkesztője szerint független média a 18. század óta nem létezik. Ezért nem érti, a balliberális sajtó miért imádja ezt hangoztatni magáról. Leitner Attila azt is mondja: nem volt szükségük ukázra, hogy a Spéder-üggyel intenzíven foglalkozzanak, ahogy Vona Gábor lebuzizása sem utasításra történt, hiszen azt az úgymond hiteles Terry Black állította.

Tanulmányok

 • Kossuth Lajos Tudományegyetem, angol-történelem szak

Konferencia tartalmak

 • Médiapiac 2015Bevezető gondolatok2015. március 19.

  Tartalomgyártás Magyarországon

 • Médiapiac 2015Oknyomozás2015. március 19.

  Többféle „oknyomozó modell” alakult ki az elmúlt időszakban: aktivista, utánajárós, szivárogtatós, háttérbeszélgetős. Melyik az igazi és miért? Melyik „éli túl” a piac kihívásait? Oknyomozó portálok munkatársaival vitatjuk meg a cikkek súlyának, szerepének változását, hogy megéri-e még oknyomozni, mekkora rajtuk a politikai nyomás, milyenek az anyagi/egzisztenciális lehetőségek, és mennyire változtak meg az információ megszerzésének módjai és lehetőségei.

 • Médiapiac 2014Reklám: szükséges, de rossz-e?2014. március 19.

  A reklám és a kommunikációs ipar különböző gazdasági/társadalmi áttételeken keresztül hatással van a gazdasági növekedésre. A közbeszédben nem egyértelműen pozitív azonban a reklám fogyasztókra gyakorolt hatása: mit tud a fogyasztó, és mit gondolnak arról kutatók és iparági szakemberek, hogy mit tud fogyasztó? Változhat-e a fogyasztói attitűd, és ha igen, milyen eszközei vannak erre az iparágnak?

 • Médiapiac 2013Csatornakavalkád2013. április 9.

  Mit jelent a tévés piac szempontjából az analóg lekapcsolás? Mi lesz, ha majd a nagy kertévék is pénzt kérnek a műsorukért? Csomag-kérdőjelek: melyik csomagba mi kerül, és milyen áron? Potenciális győztesek és vesztesek egy telített(nek látszó) piacon.

Címkék: lampé ágnes

Még kaphatóak szabad early bird jegyek a(z) Médiapiac - Kutatás - PR 2017 konferenciára.