Miklós Imre

Miklós Imre

Pozíciók: tulajdonos
Cég:  MMS Kft.

Pozíciók

Egyetem után a Pallas Lap- és Könyvkiadónál helyezkedett el. Fiatal diplomásként itt a kiadói munka különböző területeivel ismerkedett meg, lapszerkesztőként is dolgozott. Igazi előrelépési lehetőséghez a rendszerváltás után jutott, amikor 1991-ben megjelent a magyar piacon a Rizzoli két kiadványa, a Butik című divatlap és a Cinema mozimagazin. Az olasz tulajdonú kiadóhoz terjesztési vezetőnek vették fel, ám egy év múlva már ügyvezető igazgató volt. Innen 1993-ban a rövid életű Griff gazdasági hetilap kiadójához szerződött lapigazgatóként, majd 1994-ben kiadóigazgatóként átigazolt a Blikk magyarországi bevezetésén dolgozó Ringier csapatába.

Négy év után váltott újra, 1998-ban a Népszabadság terjesztési igazgatója lett. Újabb négy év elteltével marketingigazgatóként a HVG alkalmazásába került, majd 2004-ben egyszerre két volt munkaadójához tért vissza: elfoglalta a Ringier és a Népszabadság közös terjesztési igazgatói pozícióját. 2006-2007 között független szakértőként tevékenykedett, ezt követően pedig a MédiaLOG-nál dolgozott főállásban.

2008 júniusában a Pannon Lapok Társasága, a DM Hungary többségi tulajdonosa megbízta a terjesztőcég ügyvezetésével.

Tanulmányok

1978-ban érettségizett a budapesti Petőfi Sándor Gimnáziumban. Egy sportbaleset miatt a sorkatonai szolgálat kihagyásával, azonnal folytathatta tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahol 1983-ban végzett történelem-politológia szakon.

Konferencia tartalmak