Németh György

Németh György

Pozíciók: ügyvezető igazgató

Róla

Kedveli a kihívásokat, amelyeket az új technológia megismertetése és elterjesztése jelent, és azt az üzletfilozófiát, amely a mérhető lehetőségek mellett középpontba helyezi az emberi tényezőt, a humán tartalmat is.

Nős, két gyermeke és két unokája van.

Szabadidős tevékenységek: tenisz, úszás, kerékpár, gitár, CD/DVD szerkesztés.

Pozíciók

Tanulmányait befejezve a Tungsram Rt Félvezető Fejlesztésén félvezető tesztrendszerek fejlesztő mérnöki munkakörében helyezkedett el.

1983-ban Angliában, a Southampton-i Egyetem Félvezető szakán kutatómérnöki munkát végzett nagy bonyolultságú integrált áramkörök mérési módszereinek kidolgozására.

Ezt követően a Mikroelektronikai Vállalat analóg integrált áramkör tesztrendszereinek fejlesztési vezetője volt.

1990-től hat éven keresztül dolgozott a Kodak Kft-nél mint üzletág igazgató. Feladatai közé tartozott a Kodak csúcstechnológiás berendezéseinek - nyomtatók, másolók, szkennerek és egyéb alkalmazott digitális eszközök, valamint a kötődő szolgáltatások - magyarországi bevezetése.

1996-ban, az üzletág eladásával a Danka Kft ügyvezető igazgatója lett.

1999-ben a hollandiai Océ-Csoport felkérésére vállalta az Océ-Hungária Kft ügyvezetői posztját.

 

Tanulmányok

Okleveles villamosmérnök, Budapesti Műszaki Egyetem

Konferencia tartalmak

  • DigitáliaEgy lehetséges új kiadói modell2011. szeptember 15.

    Vajon az alacsony példányszámú, µzónás, vagy megszemélyesített lapkiadás lehetősége formálná át a hazai újságszakmát? De mennyibe kerülhet ez, és milyen megtérülésre lehet számítani? Egyáltalán, lehet-e stratégia az intelligens lapkiadás Magyarországon? Mindez milyen piaci lehetőséget teremtene? Az előadás sok elméleti és gyakorlati kérdést vet fel, amelyek megválaszolásához nem csak információkat, hanem konkrét - kézzel fogható – mintákat is ad.

  • Médiapiac 2011Intelligens lapkiadás2011. március 30.

    Egy lap ma már nem feltétlenül tömegtermék. Egyedivé tehető, perszonalizálható, akár egyetlen példányban is előállítható.

  • A jövő médiája: technológiák, módszerek, stratégiákMegoldások a digitális újságnyomtatásban2010. szeptember 16.

    Napjainkban a kiadók kettős szorításban dolgoznak: egyfelől pótolniuk kell a kieső bevételeket, másfelől növelniük kell szolgáltatásaik színvonalát. Melyek azok a rövid távú stratégiák, amelyek képesek formálni a lappiacot? Hosszú távon milyen innovatív megoldások vezetnek sikerhez? Melyek azok az új üzleti modellek, amelyek kombinálni tudják a nyomtatást a web alkalmazásával? Az előadás rámutat azokra a lehetőségekre, ahol a digitális újságnyomtatás - a legújabb technológiák alkalmazásával – új bevételi forrásokat teremt és csökkenti az üzleti kockázatot a belföldi és a nemzetközi napilapok piacán egyaránt.