Perjés Tamás

Perjés Tamás

Pozíciók: média szektorvezető
Cég:  Kantar Hoffmann

Perjés Tamás cikkei

Régen tényleg minden más volt?

2018. május 2.

Nem kell tartani a generációs szakadékoktól, a nemzedékek az idő előrehaladtával úgy is visszatérnek a „hagyományos” médiafogyasztáshoz. A fiatalok radikálisan másképp fogyasztanak médiatartalmakat, idővel a feje tetejére állítják a piacot. Évek óta hallhatjuk e két ellentétes állítást, de a Kantar Hoffmann adatai azt mutatják, a kérdéskör jóval összetettebb, és paradigmaváltásra lenne szükség a piacon.

Pozíciók

 • 2000-2010. (Szonda) Ipsos: kutatásvezető, médiakutatási igazgató-helyettes, Kelet- és Közép Európai Üzletfejlesztési Igazgató
 • 2010: TNS Hungary majd TNS Hoffmann: média szektorvezető

 

 

 

Tanulmányok

 • 1995 - 2000 Pázmány Péter Katolikus Egyetem, történelem-szociológia szak

Konferencia tartalmak

 • Médiapiac 2018 - geneRÁCIÓkA médiahasználat longitudinális elemzése máskép(p)2018. március 21.

  A médiahasználat és kommunikációs szokások óriási mértékben változtak. Ennek kapcsán jellemzően a fiatalok médiahasználatára szoktak fókuszálni, miközben a 20 éve még fiatal 25-35 évesek mára már 45-55 évesek lettek. 20 éve hallgathatnak már kereskedelmi rádiókat és televíziókat, használhatnak egyre többen internetet, illetve lassan tíz éve az okostelefon is társukká vált. Vajon igaz-e az életkor alapján meghatározott „fiatalos”, „középkorú” és „idős” médiahasználat, vagy az a releváns, ha egy kohorsz médiahasználatát vesszük figyelembe, amikor a célcsoport azokat az eszközöket használja, amelyekkel szocializálódott, illetve élete során újként megtanult?

 • Médiapiac 2018 - geneRÁCIÓkZáró kerekasztal2018. március 21.

  Milyen velünk élő klisék vannak a generációkkal kapcsolatban? Van-e még éles határ a generációk között, vagy e helyett, inkább a generációkon átívelő attitűd, életmód és fogyasztói szegmentáció lesz egyre fontosabb? Ha igen, megjelenik-e ez már a napi gyakorlatban? Mik a korlátai? Mikortól lehet ez általános? Stratégiák, elképzelések, útitervek a különböző szektorok képviselőjétől.

 • Médiapiac 2016 - Helyünk az üzletbenAmit a TGI adatok megmutatnak2016. április 13.

  Kliséoszlatás a női fogyasztókkal kapcsolatban.

 • Hiperlokális workshopA fogyasztók földrajzi eloszlása2015. november 24.

  Státusz, demográfia és termékkategória-fogyasztás TGI-adatok alapján.

 • Médiapiac 2015A brandek hálójában2015. március 18.

  Fogyasztói tipológia és médiahasználat

 • Médiapiac 2014Változatlanság a változásban2014. március 19.

  A rádióhallgatás platformjai változnak, miközben a rádióhallgatás mennyisége ennek ellenére vagy éppen ezért (?) stabil, és nem csak itthon, hanem külföldön is. Trendek, tendenciák, eredmények a tavaly indult új közönségmérés alapján.

 • Médiapiac 2013Új rádiós mérés2013. április 9.

  A rádiók nagyobb szeletet kérnek a reklámtortából. Mit mond a piacukról az új rádiós mérés?

 • Kutatás 2013És mit gondolunk mi?2013. április 9.

  Ügyfélközpontú kutatás a kutatóügynökségek szemével.

 • Médiapiac 2012Mehet!… Működik! (Non-szpot televíziós megjelenések hatékonysági vizsgálata)2012. március 22.

  A 2011 januárjától érvényes új médiatörvény a műsoron belüli non-szpot megjelenések széles választékát nyitotta meg a televíziós piac előtt. Aktuálissá vált tehát egy olyan kutatás, amely a nem klasszikus reklámelhelyezések hatékonyságát vizsgálta. Ezért bízta meg 2011 őszén az r-time a TNS Hoffmann kutatócéget is, hogy valós szituációban kövesse nyomon két, RTL Klubon futó program szponzorációját. A műsorokhoz kapcsolódó megjelenések AdEval elemzése alapján kijelenthető, hogy a műsorhoz való kapcsolódás többet jelent egy egyszerű reklámfelületnél.

 • Megújuló média - hirdetés és hatékonyság VIII.Márka és hitelesség2011. október 6.

  A tartalom és a márka. Minden és mindenki erről szól. Számtalan - elsősorban nemzetközi – kutatás foglalkozik ezzel a területtel, de olyan összetett jelenségről van szó, amely kiapadhatatlan témát jelent. A hatékonyság szempontjából a legfontosabb kérdés az, hogy a média (lap) márka miként működik együtt a hirdető márkával, illetve a tartalomhoz (laphoz) való viszony befolyásolja-e, s ha igen, miként a hirdető kommunikációjának működését, hatását és hatékonyságát.

 • DigitáliaAki keres, talál!2011. szeptember 15.

  Sokan beszélnek manapság a keresőmarketingről, ezen belül a mérhetőségről és a megtérülésről. De mi van a számok mögött? És milyen más rendszerben lehet mérni a kereső hatékonyságát? Hiszen a keresőhirdetés is egy ’touchpoint’, amelynek hatása összevethető egyéb online vagy akár offline touchpointok hatásaival. Mi a szerepe a keresőnek a vásárlási folyamat  során? Miként élik ezt meg a fogyasztók a hagyományos marketing hatékonyság értékelés tükrében (net promoter score, conversion index)? Ezekre az izgalmas kérdésekre válaszolnak az előadók egy, a TNS Hoffmann által a Google Magyarország felkérésére frissen végzett kutatás alapján.