Pintér Róbert Dr.

Pintér Róbert Dr.

Pozíciók: Head of Mobile Research & e-Commerce

Róla

1975-ben született.

Az ezredforduló óta foglalkozik hivatásszerűen az internet kutatásával és trendjeinek vizsgálatával, rendszeresen publikál is a témában folyóiratokban, szakkönyvekben. 2004 óta aktív blogger, legfrissebb posztjai minden pénteken a Netidők blogján olvasható. Gyakori előadó az internettel foglalkozó konferenciákon.

Nős, három gyermeke van.

Hobbija az asztalitenisz, a futás, a fényképezés, a blogírás és az olvasás.

 

Pozíciók

 • 2013 januárja óta az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. mobil kutatásainak vezetője, 2013 szeptemberétől egyúttal az e-kereskedelmi terület vezetője is
 • 2011 márciusa óta a Corvinus Egyetem Infokommunikációs tanszékének adjunktusa
 • 2010. november és 2012. december között az Ipsos Interactive Services online ügyfélkapcsolati igazgatója volt Magyarországon, 2011 nyarától Csehországban és Oroszországban is
 • 2008. szeptember és 2010. október között az Ipsos Média, Vélemény- és Piackutató Intézet online stratégiai igazgatója.
 • 2006 – 2008 között a BME-UNESCO Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK) tudományos és stratégiai igazgatója, a Központ munkájában megalakulásától (1998. január) részt vett, mint kutató.
 • 1999-től kezdődően tart előadásokat és szemináriumokat az információs társadalom és internet témakörében, többek között tanított a Budapesti Műszaki Egyetemen (ahol 2001-2007 között főállású oktatóként is dolgozott), az ELTE Bölcsészettudományi, illetve Társadalomtudományi karán, a Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Zsigmond Király Főiskolán.

Tanulmányok

 • Szociológia PhD, ELTE Társadalomtudományi Kar – 2005
 • Politológia diploma – ELTE – 2000
 • Szociológia diploma - ELTE – 1999

 

Konferencia tartalmak

 • Kutatás 2014Online vagy mobil kutatás? Mindkettő!2014. március 19.

  2014-ben indult Magyarországon az e-net online kutatási rendszere, amely jelenleg 15 ezer taggal rendelkezik. A platform a "hagyományos" online kutatásokon túl hamarosan mobil (okostelefonos) kutatásokra is alkalmas lesz. De vajon mire jó egy ilyen hibrid kutatási megoldás, miben jobb, mint egy csupán online rendszer és hol igényel további fejlesztéseket?

 • Digitália 2012Gondolatok a technológia és a társadalom kapcsolatáról2012. szeptember 12.

  Gondolatok a technológia és a társadalom kapcsolatáról az új eszközök terjedése kapcsán. Milyen hatással van ez a kapcsolatrendszer a digitális piacra, a digitális állampolgárra, a fogyasztóra, a felhasználóra?

 • Digitália 2012Az edukáció szerepe a digitális világban2012. szeptember 12.

  Mennyire felkészültek a fogyasztók, az ügyfelek? Hol kell kezdeni az edukációt? Mit tehetnek a piaci szereplők, érdekük-e az edukáció? Hogyan neveljük a fogyasztókat?

 • Médiapiac 2012Okos készülékek, okos tartalmak2012. március 22.

  Mobil, okostelefon, e-book, tablet, netbook, ultrabook, laptop, PC, konzol és tv. Így állíthatók tornasorba infokommunikációs készülékeink a képernyő mérete alapján. De vajon milyen tartalmakhoz és szolgáltatásokhoz juthatunk hozzá ezeknek az eszközöknek a segítségével? Hogyan alakul és változik meg az információ- és médiafogyasztásunk attól függően, hogy mely eszközöket és miként használjuk a fentiek közül? Mit mutatnak a számok, merre vezetnek a trendek? Egy előadás az okos készülékekről, a telefontól a tévéig.

 • Médiapiac 2011Megnyitó2011. március 30.

  A napi program ismertetése

 • A jövő médiája: technológiák, módszerek, stratégiákFolyamatos mozgásban (Internet-penetráció és felhasználói trendek Magyarországon)2010. szeptember 16.

  Az internet-penetráció elérte a bűvös 50%-ot: kisebbségbe szorultak a nem internetezők a magyar társadalomban is. Az emberek számára mindennapi eszközzé vált az internet, munkára, kommunikációra, kikapcsolódásra, szórakozásra, tájékozódásra… De ez korántsem jelenti azt, hogy ugyanúgy használnánk az internetet, számos, alapjaiban eltérő tipikus felhasználói profil létezik. Persze a trendek mindenkire egyaránt hatással vannak, manapság például a közösségi oldalak uralják a felhasználók világát, és a jövőben várható, hogy a mobil böngészés a magyar piacon is teret nyer. Az előadás felvillantja, hogy vajon mit mutatnak a számok erről a folyamatosan változó világról, honnan jövünk, hol tartunk most és merre mehetünk tovább.