Sarkadi Nagy Márton

Sarkadi Nagy Márton

Pozíciók: újságíró
Cég: Átlátszó.hu

Róla

Sarkadi Nagy Márton (1988) Budapesten élő oknyomozó újságíró.

A magyar energetikai ügyekben feltűnő offshore cégekről 2014-ben az Átlátszónak írt cikksorozatával az éves Gőbölyös Soma Díj shortlistjére jutott.

Munkája során általában a magyar politikai és üzleti elit törvénytelen vagy etikátlan tetteire igyekszik fényt deríteni. Érdeklődési körébe tartoznak különösen a következő címszavakkal leírható területek: politikai korrupció, gazdasági bűnözés, szervezett bűnözés, titkosszolgálatok.

Pozíciók

Újságíróként 2009-ben, az Index gyakornokaként kezdett dolgozni. 2010-ben az azóta megszűnt Hírszerzőhöz, majd a szerkesztőség nagy részével a hvg.hu-hoz került. Ekkor kezdett oknyomozó cikkeket írni. Innen 2011-ben igazolt át az akkor frissen indult Átlátszóhoz, ahol 2014 decembere óta teljes munkaidőben újságíróként dolgozik.

Tanulmányok

A Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdaságtant, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen politológiát hallgatott.

Konferencia tartalmak

  • Médiapiac 2015Oknyomozás2015. március 19.

    Többféle „oknyomozó modell” alakult ki az elmúlt időszakban: aktivista, utánajárós, szivárogtatós, háttérbeszélgetős. Melyik az igazi és miért? Melyik „éli túl” a piac kihívásait? Oknyomozó portálok munkatársaival vitatjuk meg a cikkek súlyának, szerepének változását, hogy megéri-e még oknyomozni, mekkora rajtuk a politikai nyomás, milyenek az anyagi/egzisztenciális lehetőségek, és mennyire változtak meg az információ megszerzésének módjai és lehetőségei.