Soós Gergely

Soós Gergely

Pozíciók: alapító-tulajdonos
Cég:  Neo Interactive

Róla

A Digitális Média Tények Könyve, az Enter!Digital® konferencia és képzéssorozat, a Médiapédia.hu tudástár, a Mammutmail.com óriásfájl-küldő és az Internetes Vásárlás Napja mozgalom ötletgazdája, alapítója.

Szabadidejét kisfiával, Jerkóval tölti – na meg két kutyájával, zenemániájával, főleg magyar szépírók könyveivel, jógával és TRX-szel. Visszaeső sorozatfüggő.

Pozíciók

 • 2002-től Neo Interactive, ügyvezető igazgató
 • 2005-2006 Laboratory Ideas, társ-ügyvezető
 • 2000-2002 ActiveAgent, stratégiai igazgató
 • 1997-2000 MOL Nyrt., cash manager
 • 1994-1995 Investement és Management Kft., tanácsadó/trainer

Tanulmányok

 • 1997. Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Gazdálkodás kar, közgazdász
 • 1994. KVIF, Vendéglátóipari szak, közgazda

Konferencia tartalmak

 • Médiapiac 2018 - geneRÁCIÓkKiskamaszoktól nagypapákig: generációk Viberen2018. március 21.

  Meglepő eredményeket hozott az első hazai reprezentatív Viber-kutatás. A megbízó Neo Interactive nem csupán a teljes minta számait elemezte ki, hanem a különböző demográfiai csoportok Viber-használatának is mélyebben utánanézett. Ekkor bukkantak felszínre az igazán érdekes dolgok, amelyek szöges ellentétben álltak a marketingesek korábbi percepcióival…

 • Digitália 2015Webfejlesztés: marketingesek rémálma2015. szeptember 15.

  Minden marketinges életében eljön az a pillanat, amikor webfejlesztést kell levezényelnie. Aki végigcsinált egy ilyen folyamatot, tudja, telis-tele van buktatókkal – házon belül és házon kívül egyaránt. Pedig ezek javarésze elkerülhető lenne. Ezért furcsa, miért esik olyan kevés szó a webfejlesztésről a kommunikációs szakmai diskurzusokban. Az „Under Contruction” című szekció egy hiánypótló fejezet a konferenciák világában, melynek felvezető előadását Soós Gergely, a Neo Interactive alapítója tartja.

 • Médiapiac 2015Startup versus KKV: verseny az ígéret földjén2015. március 18.

  Egyre élénkebb és magasabban jegyzett a magyar startup szcéna. A kockázati tőke és egyéb források – például EU-s fejlesztési pénzek – új cégek és ötletek megvalósulását segítik elő. Pezseg a kreativitás, él(jen) a nemzetköziség! De mi van az érem másik oldalán? 10-ből 8 start-up cég nem éri meg a felnőtt kort, de ez nem magyar jelenség, és olyan óriásvállalatok is, mint például az „európai Amazonnak” szánt német Zalando, folyamatos veszteséggel működik az indulása óta eltelt öt évben. Miközben ezek a cégek egyre több és több erőforrást – pénzt és főként jól képzett szakembereket – szívnak el a piacról. Sokszor azoktól a cégektől, amelyek bizonyított üzleti modellel rendelkeznek, és egy valódi versenyben, a jelenben kell, hogy helyt álljanak. Hogyan hathat mindez a hazai média- és reklámipari cégekre?

 • Médiapiac 2014Tájkép csata előtt2014. március 19.

  Változások szele söpör végig a digitális ügynökségi szektoron, ahogy új versenyzők lépnek a csatamezőre az üzleti és technológiai tanácsadó világból. Miközben már a marketingelemző cégek is ott állnak a kapuk előtt. Ezalatt a klasszikus reklámügynökségek fuzionálnak, akvirálnak, és a DNS-ükben lévő kreativitással és piacismerettel kompenzálják esetleges digitális hiányosságaikat. A 90-es években született webfejlesztő cégek pedig próbálják tartani a frontot.

  Ki, miért és milyen stratégiát használ a harcban?

 • Digitália 2013Digitális. Üzlet.//Soós Gergely és drága barátai üzleti fókuszú beszélgetése2013. szeptember 10.

  Rendhagyó kerekasztal-eszmecsere, amelyre a Neo Interactive alapítója beszélgetésvezetőként olyan szakmabeli barátait hívta meg, akik amellett, hogy profi és sikeres ügynökségi vagy marketinges szakemberek, egyben üzletemberek és üzleti vénájú szereplői a digitális piacnak.
  A meghívottak:
  Bálint Viktor, a Figyelő-csoport korábbi lapigazgatója, később a PwC marketing- és kommunikációs igazgatója, jelenleg az IND Group marketingigazgatója.
  Bánki Attila, korábban head of digital a Grey-nél, majd digitális vezető az ACG-nél, jelenleg a Wunderman digitális account igazgatója, illetve saját cége, a Vermis szakértője.
  Kaszás Miklós, a Dream Interactive társtulajdonosa, a Look&Feel online butikügynökség ügyvezető-alapítója.
  Végvári Imre, a Mirai Interactive volt-társalapítója, később az azt felvásárló Arcus CEO-ja, jelenleg a Kürt Akadémia kitalálójaként annak kurzusvezetője, a TEDx Danubia szervezője, illetve a frissen alakult MOSAIC Transformation Agency társtulajdonsa.