Stefanek László

Stefanek László

Pozíciók: Digitális Média Vezető

Róla

"A digitális világ felé teljes mértékben elkötelezett vagyok, mind magánemberként, annak betárcsázós/modemes korszaka óta, mind szakemberként, amióta ezzel a speciális területtel foglalkozom. Rajongok a kreatív megoldásokért és a technikai újdonságokért.

Szabadidőmet korábban sok utazással, moziba járással és egyéb feltöltődést biztosító programokkal töltöttem, de 2011 tavaszán sok minden megváltozott, amikor megszületett a pici lányom. Azóta ő tölti ki a szabadidőm nagy részét és a feltöltődést a mosolya biztosítja nap, mint nap."

 

Pozíciók

2016- Café Communications, Digital Media Director

2014-2016   Team Red Media, Head of Digital

2010-2014   PHD Hungary, Account Director

2006-2010   OMD Hungary, Digital Planner

2003-2006   Promontorbor Zrt, Marketing Manager

 

Tanulmányok

1998 – 2002 College for Modern Business Studies / Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, Marketing szakirányú közgazdász

1997 – 1998 Atalanta Üzleti Szakközépiskola. Marketing- és reklámügyintéző

1997 – 1998 Eötvös Loránd Tudományegyetem , Jogi kar, nulladik évfolyam

1993-1997 Karinthy Frigyes Kéttannyelvű Gimnázium,

 

Konferencia tartalmak

 • Médiapiac 2014Gamification - A játék, mint teremtő erő2014. március 19.

  Gyerekként sokszor hallottam, hogy addig maradjak gyerek, amíg csak lehet és hogy sose felejtsek el játszani. Ma azonban azt látom, hogy a játékosokat („gamereket”) lesajnáljuk, sztereotípiákkal élünk (fiatal srácok, akik rendetlenek, pizzán és energiaitalokon élnek, miközben elszigetelődnek a világtól, környezetüktől, elmagányosodnak és szociális életet csak a közösségi oldalakon élnek), miközben már egyre több tanulmány mutatja ki, hogy az átlag életkor igencsak 35 körül van, a nemek aránya meg egész kiegyenlített.

  A játékosok a valóságban egész különlegesek. Optimistábbak, motiváltabbak, eltökéletek és jobban kezelik a kudarcokat. Folyamatosan versenyhelyzetben vannak, mégis élvezik a kihívásokat és a kemény munkát. Hogyan lehetne mindezt átültetni a virtuálisból a való világba? Ki lehet-e használni ezt az alkotó/teremtő erőt? Tudjuk-e fejleszteni a képességeinket? És könnyebb lehet az élet, ha játékosan fogjuk fel?

 • AllThingsFacebookA Facebook helye a marketing mixben2014. március 6.

  Mire jó és mire nem jó a Facebook? Kihívások és lehetőségek ügyfél- és ügynökségi szemmel.

 • Digitália 2013Hirdetői kalauz az online videók világába2013. szeptember 10.

  Gondolta volna, hogy van valami, ami nagyobb sebességgel hódít a hazai online világban, mint a közösségi média? Nem egyedi jelenségről van szó, a jelei már a nagyvilágban is fellelhetőek voltak, de a hirdetők kíváncsiságát csak most kezdi felkelteni ez a terület. Az érdeklődés pedig rengeteg felmerülő kérdést hoz magával, amelyek közül a legfontosabbak mindig ugyanarra irányulnak. Lehetséges formátumok, eGRP, incremental reach és targeting. Mit szeretne látni a hirdető? Mire van szüksége ehhez az ügynökségnek?

 • Médiapiac 2013Prémium kommunikáció2013. április 10.

  Az elmúlt időben felerősödött a harc a prémium tartalmakat előállító, jellemzően hazai oldalak és a viselkedési alapon célzó, jellemzően nemzetközi rendszerek között. Sokan az ügynökségek felelősségét is elkezdték keresni az egész mögött, hiszen mégiscsak ők azok, akik az ügyfél briefjei alapján megtervezik a kampányokat. Ebben az esetben ők lehetnének, akik megvédhetik a hazai piac szereplőit. De vajon feladata ez egy ügynökségnek?

  Véleményem szerint az ügynökség nem foglalhat állást egy ilyen harcban. A leghatékonyabb kampányok megtervezése a fő feladata és elsődlegesen az ügyfél érdekeit kell hogy képviselje. Ilyenkor az érzelmek és az érdekek helyett főszerepbe kerül a hatékonyság és a relevancia. A minőségi tartalom vagy épp megjelenés így sokszor veszít az alacsony árral szemben, még ha minőségben nem is képes azt nyújtani, amit az előzőek. Kampány, de még inkább hosszútávú stratégia viszont nem létezhet prémium megjelenések nélkül. Ha pedig tudunk tanulni a nemzetközi szereplőktől, akkor a prémium tartalmak újra hangsúlyosabb szerephez juthatnak.

 • Médiapiac 2013Tartalomhoz tapadva: a hirdetéshatékonyság sziginifikánsan növelhető2013. április 10.

  Az interneten óriási a reklámzaj és a klasszikus hirdetői felületek egyre inkább veszítenek hatékonyságukból, azonban az új kreatív ötletek nagyban növelhetik a kampány hatékonyságát, olyannyira, hogy nő a forgalom is. Egy NLC-reklámkampány hatékonysága. Brand: Lioton.

 • Digitália 2012Okosabb digitális médiahasználat2012. szeptember 12.

  A digitális médiacsatornák nem csupán tömegmédiumok. Ne felejtsük el, miben mások, miben tudnak többet, és használjuk ki! Egy esettanulmány csatornára szabott megjelenésről és tartalomelőállításról.

 • Médiapiac 2012Mi jön a Facebook után?2012. március 22.

  Divatok, hóbortok, új hype-ok