Tallósy István

Tallósy István

Pozíciók: hirdetési igazgató
Cég:  Napi Gazdaság

Róla

Egykor igazolt kosárlabdázó volt, amatőrként ma is űzi e sportot, de fut, búvárkodik, szenvedélyes utazóként pedig leginkább az egzotikus országokat kedveli.

Pozíciók

Már főiskolásként írt a Napi Gazdaságnak, ahol aztán 1996-tól főállásban helyezkedett el. Előbb az energiaszektorra szakosodott tőzsdei szakíróként, majd 1998-2002 között rovatszerkesztőként dolgozott. Részt vett a napi Online elindításában. Egyik kistulajdonosa a Napinvest Kft-nek, amely 1998-tól 35, tavaly óta 50 százalékban birtokolja a Napi Gazdaság Kft-t.

Az üzleti napilapot 2002-ben hagyta el egy időre az energiaszektor kedvéért: előbb a Sinergy Kft-nél vezetett különféle projekteket, majd az anyavállalatnál, a jogilag két, a gyakorlatban egy cégként működő ELMŰ/ÉMÁSZ párosnál vette át az értékesítés-támogatás vezetését.

A Napi Gazdaság 2007-es tulajdonosváltásakor  került ismét közelebbi viszonyba a kiadóval. Korábbi kollégái és tulajdonostársai kérésére áttekintette az értékesítés működését, javaslatot tett annak átalakítására, majd megbízták a terület vezetésével.

Tanulmányok

Budapesten, a Toldy Ferenc gimnáziumban érettségizett 1992-ben. Felsőfokú tanulmányait 1992-1995 között végezte Budapesten, a Külkereskedelmi Főiskolán. Részképzéses ösztöndíjasként három hónapig a dél-franciaországi Montpellier nemzetközi üzleti akadémiáján is tanult. Miután itthon 1995-ben értékpapírpiaci szakvizsgát tett, a hollandiai West Brabant Busieness School hallgatójaként EU diplomát is szerzett nemzetközi menedzsment szakon. 2003-ban előbb folyamatmenedzsment, majd projektmenedzsment képzésben vett részt.