Várdy Zoltán

Várdy Zoltán

Róla

Több mint tizennyolc éves hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a média- és szórakoztató-iparághoz kapcsolódó területeken: olyan nemzetközi médiavállalatoknál töltött be vezető pozíciót, mint a CBS Televízió (Los Angeles), a Turner Broadcasting (London), az USA Today International (London) vagy a Ringier Publishing (Budapest).

Várdy Zoltán a CEU Business School (Budapest) tanácsadó testületének, a European TV and Media Management Academy (Strasbourg) igazgató tanácsának, a budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézet tanácsadó testületének, valamint a European Group of Television Advertising (EGTA/Brüsszel) igazgatóságának tagja.

 

Pozíciók

Várdy Zoltán 2007 júliusától volt a TV2 vezérigazgatója, 2009 májusától pedig a ProSiebenSat.1 európai médiavállalat közép-kelet-európai televíziós üzletágának ügyvezető igazgatója. Irányítása alá tartozott a ProSiebenSat.1 két magyarországi médiavállalkozása, a női célcsoportokat célzó FEM3 kábelcsatorna és a TV2, mely 2008-ban rekordbevételt ért el, és a ProSiebenSat.1 cégcsoport egyik legjövedelmezőbb médiavállalkozása lett. A szakember a fentieken kívül két romániai érdekeltségért is felelt, a szomszédos országban ingyenesen fogható Prima TV-ért és Kiss TV-ért. A vezérigazgatói kinevezését megelőző öt évben a TV2 kereskedelmi igazgatói, az utolsó egy évben ezzel párhuzamosan az SBS Broadcasting értékesítési alelnöki pozícióját töltötte be.

Vezérigazgatói pozíciójából 2010. októberében távozott, közös megegyezéssel.

 

Tanulmányok

1992, B.A. (cum laude) diploma, Cornell University, New York állam

Konferencia tartalmak