Vörös Csilla

Vörös Csilla

Pozíciók: ügyvezető igazgató

Pozíciók

1980-83 között dokumentátor a Társadalomtudományi Intézetben

1983-1989 a Tömegkommunikációs Kutatóintézet tudományos titkára, később tudományos munkatársa

1993-tól az AGB Nielsen Médiakutató Kft. (Nielsen Televíziós Közönségmérés) ügyvezető igazgatója

 

Tanulmányok

1979-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen

1986-ban Master of Arts fokozatot szerzett a University of Connecticut Storrs, CT Politikatudomány és Közvéleménykutatás területén

1989-ben Master of Arts fokozatot szerzett Kommunikáció területén, Annenberg School of Communications, University of Pennsylvania

1991-93 között University of Massachusetts, Amherst, MA – Posztgraduális kommmunikációs tanulmányok ( Ph.D.) hallgatója

 

Konferencia tartalmak

 • Médiapiac 2018 - geneRÁCIÓkA Digitális Kampánymérés (DAR) jövője: Miért nélkülözhetetlen az on-target reach?2018. március 21.

  A digitális kampánymérés tavaly elindult. Az előadók azt járják körül, milyen fogadtatása volt a hazai piacon, és milyen lépéseket kell még tenni ahhoz, hogy  elfogadott egyenértékűvé vállhasson. Mi a jelentősége annak, hogy embereket és nem cookie-kat mérnek, hogy lehetőség van az célcsoport-optimalizálásra és hogy a duplikáció kiszűrhető több digitális eszköz használata esetén? Az előadók betekintést nyújtanak a nemzetközi tapasztalatokba, hogy külföldön miként használják a DAR-t a médiatulajdonosok, az ügynökségek és a hirdetők, továbbá mi a jelentősége a független és transzparens mérésnek a piac számára.

 • Médiapiac - Kutatás - PR 2017A televíziós üzlet2017. április 11.

  A legnagyobb kampányok számára a televízió továbbra is megkerülhetetlen. Meghatározó televíziós trendek, költések alakulása az elmúlt öt évben, ROI, digitális mérés...

 • Médiapiac 2016 - Helyünk az üzletbenTévénézési preferenciák a nemek tükrében2016. április 13.

  A televíziós nézettség alakulása, és ami a klasszikus televíziózáson túl van.

 • Médiapiac 2015Televíziós piac mozgásban. Tévénézés és internethasználat2015. március 18.

  Mozgalmas időszakot él meg a televíziós ipar és a tévénézők. A hazai piacon a lineáris televíziófogyasztás stabil. A stabilitás mögött azonban a kép differenciált: a fiatalok kevesebbet, míg az idősebbek több időt töltöttek a képernyő előtt. A hagyományos tévénézés kiegészül és gazdagodik új viselkedési formákkal. Mennyien vannak és kik azok, akik internetről/mobilról magyar tévéadást néznek és milyen típusú tartalmakat kedvelnek?

 • Médiapiac 2014A nézői választás szabadsága2014. március 19.

  A nézői választás szabadságát nemcsak a csatornakínálat növeli, a tartalomhoz való hozzáférés módja valamint a videó tartalom fogyasztására alkalmas eszközök körének bővülése is. A PC és internet használat a lakosság többségére már jellemző, míg táblagéppel viszonylag kevesen rendelkeznek. Az internetről sorozatokat nézők aránya még nem jelentős.

  Az analóg földi vétel lekapcsolása után átalakult a platformok megoszlása és nézői összetétele. A vételi platformok szerint igen sokszínű a jelenlegi magyar televíziós piac. A nézői profilok és szokások az egyes platformok és csatornacsoportok szerint is átalakultak. Átalakult a digitális platformok összetétele demográfiai szempontból. Milyen irányban változott a televíziós piac a hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint?

 • Digitália 2013Képernyő-körkép2013. szeptember 10.

  A televízió képernyője változatlanul az elsődleges képernyő a háztartásokban, de a technológia fejlődésével újabb és újabb felületek is rendelkezésre állnak a videófogyasztáshoz. Az új médiafogyasztásra alkalmas eszközök, PC-k, okostelefonok, tabletek, „okos televíziók” terjedése ugyan  konkurenciát jelent, de ez utóbbiak használata inkább kiegészíti a hagyományos tévézést. Mit is mutatnak a nemzetközi adatok az egyes képernyők használatáról?

 • Médiapiac 2013Digitalizálódó nézői piac2013. április 9.

  Már a digitális átállás előtt megsokasodtak a magyar nyelvű csatornák. Minden korábbinál nagyobb harc várható a televíziós piacon. Mit nézünk, mennyi ideig, milyen platformokon?

 • Kutatás 2012Mi jön a piackutatás után?2012. március 22.

  Problémafelvető, megoldáskereső kerekasztal

 • Médiapiac 2012A kutatás helyzete, trendjei2012. március 21.

  A Kutatás 2012 konferenciát a két nagy piackutató szakmai szervezet, a PMSZ és a PPT elnöke nyitja meg.

 • Médiapiac 2011Nézői választások és preferenciák egy változó televíziós piacon2011. március 29.

  Televízió nézési csúcs, bővülő választék, digitalizálódó platformok jellemezték a 2010-es évet. A televíziós piac tovább koncentrálódott, miközben a nézettség tovább töredezett. Hogyan alakultak a csatorna- és műsorfogyasztási preferenciák és a reklámköltési arányok a változó környezetben?