A jövő médiája: technológiák, módszerek, stratégiák

2010. szeptember 16. Budapest, SYMA csarnok

A rendezvény célja: azoknak az (új) technológiáknak az ismertetése, amelyek használatával a médiacégek jobb minőségű, versenyképesebb termékeket állíthatnak elő.

A rendezvény helyszíne a Syma csarnok 3. emeleti konferenciaterme. A konferencia belépőjegye a Syma csarnok földszintjén zajló Digitalexpo rendezvény megtekintésére is jogosít.

A program négy blokkból épül fel. Az elsőben a hagyományos lapkiadás korszerűsítési lehetőségeit ismerhetik meg, a másodikban a legfontosabb online trendeket. A harmadik blokkban előadó szakértők az online fejlesztésekhez adnak gyakorlati útmutatást, míg a konferencia negyedik része olyan vállalkozások  sikersztoriját mutatja be, mint az Ingatlan.com vagy a Port.hu.

A részvételi díj egy napra 12 000 Ft + áfa, mindkét napra 18 000 Ft + áfa. A részvételi díj az ellátást terhelő adókat és járulékokat is tartalmazza.

Regisztráció, belépés 9 órától.

 


Programok Letöltöm PDF-ben

10:00-10:10 Szabad szöveg 1
Megnyitó

A napi program ismertetése

10:10-10:40 Előadás
Mire képes a magyar nyomdaipar? Előadó: Peller Katalin Dr. (Nyomda- és Papíripari Szövetség)
Letölthető prezentáció - Mire képes a magyar nyomdaipar?

A magyar kiadóknak egyre kevesebb okuk van arra, hogy külföldi nyomdával dolgozzanak. Az előadás áttekinti, milyen jelentősebb beruházások történtek az utóbbi években, milyen értéknövelt szolgáltatásokat nyújtanak a magyar nyomdák a partnereiknek.

10:40-10:55 Előadás
Lappiaci trendek Előadó: Kázmér Judit
Letölthető prezentáció - Lappiaci trendek - Kázmér Judit, MLE

Bár a nyomtatott sajtónak sokan költik halálhírét, az iparág sokkal jobb állapotban van, mint ahogy azt az "ellendrukkerek" láttatni szeretnék. A világon több milliárd ember olvas ma is napilapokat és magazinokat, egyes régiókban ma is növekednek a példányszámok és a hirdetési bevételek, és az sem igaz, hogy a fejlett piacokon nincs olvasói utánpótlás.

10:55-11:40 Előadás (idegennyelvű)
Mert a papír jó... Előadó: Hacklin, Juhani
Letölthető prezentáció - Because paper is good…

Az információ nem független a hordozójától. Mit tesz hozzá maga a papír a rajta megjelenő nyomtatott információhoz? Mennyiben befolyásolja az olvasás élményét? Hogyan válasszunk papírt, hogy az erősítse az olvasónak a termékhez fűződő viszonyát?

11:40-12:15 Előadás
Megoldások a digitális újságnyomtatásban Előadó: Németh György (Océ-Hungária Kft)
Letölthető prezentáció - Az Océ pozíciója és megoldásai a digitális újságnyomtatásban

Napjainkban a kiadók kettős szorításban dolgoznak: egyfelől pótolniuk kell a kieső bevételeket, másfelől növelniük kell szolgáltatásaik színvonalát. Melyek azok a rövid távú stratégiák, amelyek képesek formálni a lappiacot? Hosszú távon milyen innovatív megoldások vezetnek sikerhez? Melyek azok az új üzleti modellek, amelyek kombinálni tudják a nyomtatást a web alkalmazásával? Az előadás rámutat azokra a lehetőségekre, ahol a digitális újságnyomtatás - a legújabb technológiák alkalmazásával – új bevételi forrásokat teremt és csökkenti az üzleti kockázatot a belföldi és a nemzetközi napilapok piacán egyaránt.

12:15-13:35 Ebédszünet
Ebédszünet
13:35-14:00 Előadás
Folyamatos mozgásban (Internet-penetráció és felhasználói trendek Magyarországon) Előadó: Pintér Róbert Dr. (eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.)
Letölthető prezentáció - Folyamatos mozgásban

Az internet-penetráció elérte a bűvös 50%-ot: kisebbségbe szorultak a nem internetezők a magyar társadalomban is. Az emberek számára mindennapi eszközzé vált az internet, munkára, kommunikációra, kikapcsolódásra, szórakozásra, tájékozódásra… De ez korántsem jelenti azt, hogy ugyanúgy használnánk az internetet, számos, alapjaiban eltérő tipikus felhasználói profil létezik. Persze a trendek mindenkire egyaránt hatással vannak, manapság például a közösségi oldalak uralják a felhasználók világát, és a jövőben várható, hogy a mobil böngészés a magyar piacon is teret nyer. Az előadás felvillantja, hogy vajon mit mutatnak a számok erről a folyamatosan változó világról, honnan jövünk, hol tartunk most és merre mehetünk tovább.

14:00-14:25 Előadás
Közösségi média Előadó: Ihász Ingrid (MEC Interaction)
Letölthető prezentáció - Behálózva. Közösségi média tények és trendek
Letölthető prezentáció - Behálózva. Közösségi média tények és trendek

Időnk egyre nagyobb hányadát töltjük a különböző közösségi oldalakon. Feltöltünk, letöltünk, megosztunk, kommentelünk, lájkolunk... Milyen újdonságokat hozott életünkbe a közösségi média, és hogyan alakítja át mindennapjainkat? Milyen hatást gyakorol a "hagyományos" médiára, a korábban megismert internetes megoldásokra, a médiafogyasztásra és a hirdetési piacra?

14:25-14:50 Előadás
Üzleti modellek az online világban Előadó: Miskolczy Csaba (Blogter Kft.)
Letölthető prezentáció - Új üzleti modellek

A 2010-es év gyökeres változást hozott az online világban. Az internetes üzlet hazánkban a kereskedelmi forgalom századrészét teszi ki (kb. évi 170 milliárdos), azonban az elõrejelzések szerint ez az arány pár éven belül 10-12 százalékra emelkedhet. Vajon tudják-e az üzleti élet szereplõi, hogy miként kell az interneten pénzt keresni? Mik az új online üzleti formátumok? Milyen online trendeknek kell megfelelniük a piacra lépõ új szereplõknek?

14:50-15:15 Előadás
Hatékony online megoldások a médiamixben Előadó: Tóth Gábor (Omnicom Media Group)
Letölthető prezentáció - Hatékony online megoldások a médiamixben

Esettanulmányok a digitális média eszköztárából.  Hogyan építik márkáikat Magyarország legfontosabb hirdetői a telekommunkiáció és FMCG területéről?  Gyakorlati példák display, keresőmarketing és social media területről, amelyek érzékeltetik, hogy merre tart jelenleg az iparág Magyarországon.