Célzott lokális marketingkommunikáció 2015

2014. november 04. Larus rendezvényközpont

Célzott lokális marketingkommunikáció 2015

Az elmúlt egy-két évben körülbelül annyi újdonság született a lokális marketingkommunikáció terén, mint a korábbi egy évtized alatt. Miért vált hirtelen ismét létfontosságúvá a lokális célzás a marketingben, marketingkommunikációban? Hogyan tudnak a hirdetők költséget csökkenteni és/vagy több embert célzottabban elérni? A lokális médiatulajdonosok miként növelhetik a bevételüket és a versenyképességüket? Milyen új eszközök, szolgáltatások segítik ebben őket? Kik azok a hirdetők és médiatulajdonosok, akik már felismerték ezek jelentőségét?

Hogy működik mindez a gyakorlatban? Milyen konkrét kampányok mutatják a lokális célzás hatékonyságát?

Átfogó válaszok egy helyen, első kézből, elsőként 2014. november 4-én a Médiapiac.com szervezésében: Workshop a lokális marketingkommunikáció gyakorlatáról. Adatok, esetek első kézből – lokális hirdetőktől, adatszolgáltatóktól, médiatulajdonosoktól.

Ha Ön élelmiszerlánc, bank, autó, tartós fogyasztási cikk, OTC-márka, prémium FMCG-termék marketingese vagy ügynöksége, ott kell lennie! Akiknek a tudását, tapasztalatát megismerhetik: a UPC, a Porsche Hungária, a CreaBird, a Lapcom, az Ipsos, aTGI, a Whitereport.hu, a Goldfish és sok más cég szakemberei.

A workshop kiemelt támogatója a Whitereport.hu mediabrowser és a Goldfish by Whitereport.hu & Ipsos.

 

Részvételi díj: 25.000 Ft + áfa

Early Bird fee október 22-ig: 19.000 Ft + áfa

A részvételi díj a szakmai program mellett az ebéd és a frissítők költségét tartalmazza, a parkolást nem.

Lemondást csak írásban fogadunk el. Visszatérítés lemondás esetén: október 27-ig100%, október 30-ig 50%. Október 31. után visszatérítésre nincs lehetőségünk, de a megrendelt és kifizetett szolgáltatás más személyre átruházható.


Programok Letöltöm PDF-ben

10:00-10:15 Előadás
Bevezető gondolatok Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.)

A workshop megnyitása.

10:15-10:35 Előadás
Fogyasztói szegmentáció: a kettészakadt Magyarország Előadó: Győri Adél (TNS Hoffman)

A fogyasztók a nagyvárosokban vannak! A hipermarket-látogatók, autóvásárlók, banki szolgáltatásokat használók, OTC-termékek fogyasztói a budapesti eladások után a vidéki nagyvárosokban megyeszékhelyeken koncentrálódnak. TGI-prezentáció aggregált termékkategória-adatokkal.

10:35-11:00 Előadás
Paradigmaváltás a marketing- és médiastratégiában: a hiperlokális - városi szintű - célzás előretörése Előadó: Incze Kinga (Mrs White Media Consulting-Whitereport)

Marketingkommunikációs válasz a vásárlók célzott elérésére: hiperlokális kommunikáció a nagyvárosokban (nem megyékben!). A Goldfish by Whitereport & Ipsos: a lokális médiakínálat ereje, ill. a Goldfish optimalizálási eszköz a kontrollált kommunikációhoz. Tíz mért vidéki nagyváros médiapiacának és eladástámogató kampányoptimalizálási lehetőségeinek bemutatása.

11:00-11:10 Előadás
A hiperlokális kommunikáció ügyfélszemmel Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.)

Pár bevezető gondolat.

11:10-11:25 Előadás
Országos kontra lokálisan célzott Előadó: Mezei Márk (Questor)

... avagy honnan jönnek a Questor pénzügyi szolgáltatások/utazási szolgáltatások fogyasztói?

11:25-11:40 Előadás
Városi szintű célzás telkócégnél Előadó: Ancsa-Molnár Zsuzsanna (UPC Magyarország Kft.)

Helyi kommunikáció a gyakorlatban  -  tervezési sajátosságok, eszközválasztási szempontok, utókövetési lehetőségek a UPC médiaspecialistájának szemüvegén keresztül

11:40-11:55 Előadás
Autós esettanulmány Előadó: Gégény Norbert (Csősz-Platán Cégcsoport)

Forgalomterelés Nyíregyházán.

 

11:55-13:00 Ebédszünet
Ebédszünet
13:00-13:20 Előadás
Életérzés a nagyvárosokban Előadó: Melles Katalin (Inspira Research)

Lokálpatrióták médiafogyasztása.

13:20-13:35 Előadás
Intenzív helyi médiafogyasztás Előadó: Györke Zoltán (Lapcom Zrt.)

A Lapcom példája.

13:35-13:50 Előadás
PR-kampányok vidéki városokban Előadó: Ötvös Edina (POP Group)

Esettanulmány

13:50-14:05 Előadás
Helyi rádiós kampányok Előadó: Door Tamás (BFK - Budapest Fejlesztési Központ NZrt.), Szilvay Balázs dr. (Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE))

A lokális lefedettséggel rendelkező rádióknak meghatározó szerepe van a helyi lakosság szórakoztatásában és informálásában.

Jellemzően nagyobb eléréssel rendelkeznek a saját lefedettségi körükben, mint az országos rádiók, ezért jól célozható, alacsony meddőszórással történő, hatékony reklám lehetőséget biztosítanak. A Helyi Rádiók Országos Egyesületének egyik legfontosabb célja, hogy megmutassa ezeket a lehetőségeket és szakmailag segítse a tagrádiók fejlődését.

14:05-14:20 Előadás
Helyi online média, kerületi célzás Előadó: Szabados Balázs (ittlakunk.hu Kft)

Budapesti online médiapiac, kerületi és városrészmédia a weben, a közösségi oldalakon az ittlakunk.hu tapasztalatai alapján.

14:20-14:35 Előadás
A vidéki OLX - hiperlokális megjelenés a rebranding kampányban Előadó: Kenéz Krisztián (Creabird Zrt.)

2014. áprilisában a nemzetközi trendet követve az Apród márkát OLX-re cserélték a magyar piacon. A kéthetes intenzív kampányban kiemelkedő szerepet kapott a vidéki megjelenés.

14:35-14:50 Előadás
Mobilmarketing SMS-ben, helyfüggő célzással Előadó: Salánki Viktor dr. (Magyar Telekom Nyrt.)

Adott egy lakossági adatbázis, benne az ügyfelektől származó, önként megosztott információk. Adott egy távközlési szolgáltató, a szolgáltatások használatából származó további ügyfél-információkkal. Adott a mobiltelefon, amely ma már mindenkinél ott van, és használata közben kommunikál a mobilhálózattal. Tudjuk tehát, hogy ki az ügyfél, milyenek a fogyasztói szokásai, mi érdekli őt, és tudjuk hogy éppen merre jár. Miért ne szólítanánk meg egy számára előnyös ajánlattal, akkor és ott, amikor és ahol éppen élni tud vele?

14:50-15:00 Előadás
Összegzés Előadó: Incze Kinga (Mrs White Media Consulting-Whitereport)

Goldfish