Digitália 2014

2014. november 25. Larus Rendezvényközpont

A Médiapiac.com, testvéroldalunk, a Márkamonitor.hu és a Smartmobilt jegyző Endless Solutions digitális üzletfejlesztéssel foglalkozó konferenciája. Kifejezetten nem a felhabosított kommunikációs divatok és a technológia bűvöletében. Fókuszban a digitális marketing, a digitális üzletfejlesztés, a digitális piacépítés, ahogyan a marketingesek látják.

Tervezett témák/előadások:

• A tagadás öt fázisa. Illúziók, amelyekkel le kell számolnia a marketingesnek.

• A 60-as években a mai modell az olyan nagy FMCG-cégekből nőtt ki, mint a P&G vagy a Unilever. Most hol, milyen típusú cégeknél, mely konkrét szereplőknél keletkeznek hasonló modellváltó gondolatok, rendszerek, szemléletek?

• Szükséges tudások és képességek ma. Megkapják-e a diákok ezt a marketinges felsőoktatásban? Ki tanítja meg őket a ma, illetve a következő tíz évben szükséges marketingre?

• Védhető marketing. Ami védhető a fogyasztó felé és ami védhető a C-level felé.

• Digitális cégkultúra. A világ felgyorsult. És a marketingszervezetem?

• Szenior szintű kérdés-e a digitális világgal való foglalkozás? A reklámköltésnek x %-a a digitális költés, de vajon az fogyasztók viselkedésére, gondolkodására is x százalékban hat a digitális tér?

• Mit várnak a fogyasztók a márkáktól a digitális térben?

• Esettanulmányok

Részletes program hamarosan!

 

Részvételi díj: 24.000 Ft + áfa

Early Bird Fee november 15-ig: 19.000 Ft + áfa

 

A részvételi díj a konfereciaprogram mellett az étkezések és a frissítők költségeit tartalmazza, a parkolást nem.

Regisztráció a konferenciaoldalon található jelentkezési lap kitöltésével. Lemondást csak írásban fogadunk el. Visszatérítés lemondás esetén: a rendezvény előtt 8 vagy több nappal 100%, a rendezvény előtt 4-7 nappal 50%. A rendezvényt megelőző 3 napon belül lemondást már nem tudunk elfogadni, de a jelentkező a részvételi lehetőséget más személyre átruházhatja.

 


Programok Letöltöm PDF-ben

09:30-09:45 Előadás
Nyitógondolatok Digitáliáról Előadó: Géczi Tamás (Inspira Research)

Bevezető előadás.

09:45-10:05 Előadás
Azt gondolod, hogy marketingszakember vagy?!... Előadó: Bonyhádi Zsuzsanna (GE Global Operations)

Az előadás a következő kérdésekre keresi a választ:

  • Mivel altatjuk még mindig magunkat? Melyek a fő illúziók?
  • Miképp lehet ezektől elszakadni? Miért fontos az illúziók elengedése?
  • Mi a különbség a marketingben a cselekvés és pótcselekvés között?
  • Melyek azok a főbb pontok, ahol szemléletváltásra van szükség a marketinges önmagáról, szerepéről, feladatairól alkotott képét, illetve a más szakemberekkel vagy épp a fogyasztóval való együttműködését illetően?
10:05-10:25 Előadás
Connected Brands Előadó: Orbán Gábor (TNS Hoffmann)

Az időnk egyre nagyobb részét töltjük online – laptopon, tableten, mobilon. Ennek legnagyobb részében kommunikálunk; kapcsolatot tartunk ismerőseinkkel, barátainkkal. De vajon mennyi idő jut a márkákra? Milyen kapcsolatot várunk el a márkáktól? A márkák, vagy a többi márkarajongó miatt követjük őket? És el merjük mondani a véleményünket róluk? Kutatási eredményekre támaszkodva azt járjuk körbe, hogy a jelenlegi márkakapcsolatokban milyen szerepe van a kommunikációnak és mi a népléleknek.

10:25-10:45 Előadás
Mindig elérhetőek, nehezen megnyerhetőek Előadó: Széles Zsuzsanna (PanMedia Western Kft.)
  • Kik azok az always-on fogyasztók, s milyen a súlyuk a magyar piacon?
  • Miért nem magánügy, hogy összenőttek a mobiljukkal?
  • Miért egyszerre értékes és "problémás" fogyasztók? S miért nem hagyhatják őket figyelmen kívül a marketingesek?
  • Mit jelent mindez a márkák, ügynökségek, médiatulajdonosok számára?

A PanMedia friss, AlwaysON kutatása alapján ezekre a kérdésekre keressük a választ.

10:45-11:00 Előadás
Big Data follow-up Előadó: Salánki Viktor dr. (Magyar Telekom Nyrt.)

Hova fejlődött a mobilmarketing az elmúlt 1 évben a Big Data megoldások felhasználásával?

(A 2013-as Digitália-előadás folytatása - egy évvel később.)

11:00-11:15 Előadás
Közösségi média a tartalmon innen és túl Előadó: Horváth Róbert (Neticle Technologies Kft.)

A social media a közhiedelmek ellenére közel sem egyenlő a brandépítéssel, annál sokkal több lehetőséget rejt magában, melyek mellett hiba lenne zsebre tett kézzel elsétálni. Nem egyirányú szócső, hanem egy többirányú csatorna, amin hallgatózni is lehet, sőt kell, a közzétett bejegyzések ugyanis értékes visszacsatolást jelentenek. Sikeres és kudarcba fulladt kampányokon és koncepciókon keresztül, a tartalommarketing mérhető és számszerűsíthető eredményét vizsgáljuk, amiből kiderül, hogy a social listening hogyan kovácsolható arannyá.

11:15-11:30 Előadás
Keresőmarketing üzleti szemszögből (avagy PPC nyereségesen) Előadó: Dunder Krisztián (Growww Digital)

Sok marketinges szerint a leghatékonyabb onlinemarketing-terület a keresőmarketing, azon belül is a PPC és a SEO. Ha profin használjuk a Google AdWordsöt és a Facebook PPC rendszerét, azok valóban profitábilisak. De mit jelent az, hogy profin? Hogyan határozzuk meg ezen eszközök célját? Hogyan ismerhetjük meg a képességeit és korlátait? Hogyan tehető nyereségessé, és hogyan skálázható fel a költés pozitív eredménycélokkal a fókuszban? Előadás magyar tapasztalatok alapján marketinges finomságokkal és elvihető tippekkel.

11:30-11:45 Előadás
Adatbázis-megoldások a marketingkommunikációban. Hol tart(hatna) a piac? Előadó: Török Judit (MediaCom)

Bár a technológia fejlődésével egyre bővül a marketingkommunikációs lehetőségek tárháza, melyek mindinkább idomulnak az ügyfelek speciális igényeihez, ezek használata hazánkban még elenyésző. A megoldások egy része túlkomplikált és/vagy túlárazott, így a márkatulajdonosok nehézkesen fogadják el azokat, annak ellenére, hogy a célzott kommunikációs eszközök használata a legtöbb esetben megtérül. Az elérhető szolgáltatások köre médiatulajdonosonként eltér, miközben a verseny az új megoldások előretörésével és a stagnáló költések mellett egyre inkább kiéleződik.

Előadásomban szeretném bemutatni a piac jelenlegi állását, a különböző elérhető megoldásokat néhány példán keresztül, illetve hogy merre tartunk.

11:45-12:00 Előadás
Az XYZ generáció digitális ütközőpontjai egy fejvadász szemével Előadó: Molnár-Szabó Zsuzsa (Randstad Hungary Kft.)
12:00-12:15 Előadás
Amit bármelyik márka elleshet a Gifszínháztól Előadó: Falvay László (Y and R Budapest), Galácz Karolina (Young and Rubicam Budapest)

A fiatalokat nem érdekli a színház, a Gifszínház gifeit mégis 1,2 millió alkalommal osztották meg. Az üzleti problémák nagy része elmondható két szóban: a relevancia hiánya. Milyen úton induljunk el, amikor ezzel a helyzettel szembesülünk?

12:15-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-14:15 Előadás
Álom és valóság, vágyakoztatástól szerződéskötésig Előadó: Illyés Márton (Open, Click & Convert), Magdus Erna (Fundamenta-Lakáskassza Zrt.)

Az alternatív értékesítési csatornák szerepének bemutatása a Fundamenta és Life.hu Álomotthon kampányán keresztül, minőségi leadgenerálás content és direkt marketing támogatással.

14:15-14:30 Előadás
CRM a kultúrában. A Müpa CRM bemutatása Előadó: Egri Gábor dr. (Müpa), Huszics György (Crane)

Elsőként a kultúra területén CRM rendszer és erre épülő hűségprogram támogatja a Müpa menedzsmentjének, marketingeseinek és értékesítői csapatának munkáját. Csak a termék más, a folyamatok, szereplők változatlanok - gondolhatnánk. Azonban a művészeti produkciók mibenléte, a célcsoport összetettsége és a velük kialakított kapcsolat, a kommunikáció dinamikája, az üzenetek/tartalmak befogadásának élménye és utóélete egészen mást sugall.

Milyen szerepet oszt a kulturális szektor a CRM-re? Miben látják a rendszerben való gondolkodás előnyeit? Milyen konkrét elvárások fogalmazódnak meg? Miért volt fontos, hogy a kulturális területen elsőként Magyarországon és az úttörők között Európában CRM-ben gondolkodjanak? Mennyiben különbözik egy kulturális intézmény számára készített CRM rendszer az autóipar által már bejáratott megoldásoktól? A kérdésekre dr. Egri Gábor, a Müpa értékesítési és marketing igazgatója és Huszics György, a megoldást szállító Crane ügyvezető igazgatója adja meg a választ.

14:30-14:45 Előadás
Mannaszappan – Digitális üzletfejlesztés a kkv-k világában, Esettanulmány Előadó: Kós Katalin (Libri Kiadói Csoport)

Hogy kerül egy kozmetikum a digitális térbe? Hiszen jellemzően az FMCG nehezen talál e-kereskedelmi vonalon fogást az interneten. Mennyire stratégiai a digitális tér mint kommunikációs csatorna? Mi kell ahhoz, hogy minden szempontból piacvezetővé váljon egy induló kis családi vállalkozás? Van-e olyan üzleti kérdés, amit a digitális térben egyszerűen nem lehet megoldani?

14:45-15:00 Előadás
Ott vagyunk, ahol a user - mindenhol Előadó: Erdélyi Laura (Magyar Telekom)

Adott egy online termék, ami szinte mindenkihez és mindenkinek szól, s a "mindenki" nagy része használja is. Hogyan lehet úgy megszólítani az eladót és a vevőt, hogy elkötelezett, a terméket jól ismerő, szerető és aktív user legyen? Piacvezető digitális márkaként, a KPI-ok hosszú listáját (is) kiszolgálva az elmúlt évek tapasztalata alapján egyértelmű lett, hogy a kommunikációs csatornák mindegyikét használni kell ahhoz, hogy megszólítsuk a felhasználókat. Ennek a módja és eszközei persze változatosak - ahogy felhasználóink is sokfélék. A marketing- és kommunikációs eszközök intenzív kölcsönhatásban vannak, itt kell megtalálni azt a hatékony egyensúlyt, amelyben ezek a lehetőségek egymást, a márkát és a fogyasztót, felhasználót is eredményesen segítik.

15:00-15:15 Előadás
Egy köpésre a sikertől Előadó: Szigetvári József (Szállás.hu)

Lehet-e egy reklám megbotránkoztató és sikeres? Mi lesz akkor, ha a közönség véleménye dönt? Miképpen lesz a vitából foglalás?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Szallas.hu előadásában, mely a nagy visszhangot kiváltó "köpős" kampány tanulságait foglalja össze, kitér a kampány előkészítésének és megvalósításának részleteire és több mint egy év távlatából vizsgálja a kommunikáció eredményeit, utóhatásait, úgy a brand, mint a forgalmi eredmények viszonylatában.

15:15-15:30 Előadás
Marketing, mint új sales csatorna? A performance szemlélet hatása a marketingesek mindennapjaira Előadó: Farkas Eszter (Vienna Life), Horváth Andrea (Vienna Life)

Egy marketinges ma már nem ülhet karba tett kézzel, várva az elindított kampányról készülő post-buy riport tanulságait. Az online kampány eredményei valós időben jelentkeznek, minden lépésnél be lehet és be is kell avatkozni a hatékonyság javítása érdekében. A elvégzett munka eredményességet pedig ma már nem az AV-k, CT-k, CPA-k bűvkörében ítélik meg, sokkal inkább a behozott üzlet mennyisége és minősége az, ami számít. Mindez nem csak a marketinges mindennapjait, de teljes kapcsolatrendszerét is áthatja, sőt, a feje tetejére állítja.

15:30-16:10 Fórum
Mit kínál a piac az e-kereskedelmi cégek marketingesei számára? Résztvevő: Kós Katalin (Libri Kiadói Csoport), Németh Norbert (Tchibo), Turóczi András (AEGIS Media), Ziegler Gábor (CEMP) Beszélgetésvezető: Ihász Ingrid (MEC Interaction)

A klasszikus kampányokban gondolkodó hirdetők számos látványos prémium megoldásban gondolkodhatnak. Az e-kereskedők ugyanakkor más dinamikával és más igényekkel jelennek meg a piacon. Mennyiben szolgálják őket ki a digitális médiatulajdonosok és az ügynökségek?