Kutatás 2016 - All in!

2016. április 13. Eger, Hotel Eger/Park

Kétnapos Kutatás konferencia immár hatodik alkalommal.

Egerben idén tavasszal három konferenciára várjuk  a szakembereket: a hagyományos Médiapiac-Kutatás kettős konferencia egy harmadik eseménnyel, a PR 2016 konferenciával bővül.

A három konferencia azonos időben, azonos helyszínen kerül sorra. Az előadók, kerekasztal-résztevők száma várhatóan 130-140 fő körül alakul. A közönség számára az átjárás biztosított, Ön egy regisztrációval mindhárom konferencia programjait látogathatja.

Az idei Kutatás konferencia az IN jegyében zajlik: a szekciók hívószavai az inspiráció, az innováció, az intelligencia és az interpretáció. A konferencia részletes programját a következő hetekben töltjük föl.

Biztosítsa a részvételét még az Early Bird időszak előtt, az extra Egg Fee kedvezménnyel!


Programok Letöltöm PDF-ben

10:00-12:30 Előadás
Nyitó délelőtt

A Médiapiac, Kutatás és PR konferencia nyitónapján a délelőtti program közös. Részletes program a Médiapiac konferencia oldalán.

12:30-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-14:30 Előadás
IQ és EQ Liszt Ferenc szellemében (zenekutatás: inspiráció és innováció) Előadó: Batta András dr. (Városliget Zrt.)

Kutatás: a zenetudománynak nagyon sokféle ága van (zenetörténet, népzene, zenepedagógia, zenepszichológia, zeneszociológia, stb., stb.) Én zenetörténettel foglalkoztam, aminek van egzakt és van “inspiratív” területe, én inkább ez utóbbit űztem, és részben űzöm ma is. De nagyon érdekes pl. a népzenei kutatás (ezzel én sohase foglalkoztam), de az – szerintem – igazi tudomány.

Vezérmotívumom: a zenét (a jelentős zeneszerzőket és a jelentős előadóművészeket) akartam közelebb vinni az emberekhez: médiában (rádió, tv), zene showman-nek álcázva (műsorvezetések), tanárként (csaknem 38 éve a Zeneakadémián, a legkülönfélébb muzsikusoknak, köztük a fiatal, még 18 év alatti rendkívüli tehetségeknek).

Termékeim. Sokféle zenei “termékkel” foglalkoztam: Zeneakadémia, media-műsorok, zenészek, könyvek zenéről. Most is benne vagyok néhány jelentős projektben: Magyar Zene Háza (épülőben), Virtuózok (a klasszikus zenei TV show, amely – kis túlzással – mozgalommá vált).

Mindig érdekelt, miként köthetők össze a modern üzleti világ kísérőjelenségei a zeneművészettel. Az utóbbi kb. 15 évben alkalmam nyílt ezen a területen tapasztalatokat szerezni.

14:30-14:35 Előadás
Inspiráció szekció Beszélgetésvezető: Hoffmann Márta dr. (TNS Hoffmann)

Megnyitó.

14:35-15:00 Előadás
A látható információ – bevezetés az adatvizualizációba Előadó: Zsubori Ervin (InfoTandem)

A legátfogóbb kutatás eredményei is elsikkadhatnak, ha nem sikerül azokat érthetően, lényegkiemelő módon, egyúttal látványosan, netán szórakoztatóan prezentálni. Hogyan mutassuk meg, mit tudtunk meg?

15:00-15:30 Fórum
Ügyfél inspiráció Résztvevő: Ferenczhalmy Bálint (OTP Bank), Sin Aranka dr. (Teva Gyógyszerészeti Zrt.), Szabolcsi Vera (McDonald´s)

Milyen az inspiráló kutatás?   4-5 ügyfél és kutató részvételével

15:30-16:00 Előadás
Winning by losing control! How to utilize the value and power of consumer creativity Előadó: Gehling, Richard (TNS Infratest GmbH)

Previously restricted and limited to the passive role of a user with needs, the knowledgeable and connected consumer can make more informed decisions than ever. It seems that the modern consumer is waiting for a new script, which assigns him the role of an equal partner with direct influence on what companies develop and produce for him. It is a power shift companies need to acknowledge and if they play it right they can utilize the value, the power and great inspiration of consumer creativity for future growth.

16:00-16:05 Előadás
Innováció szekció, megnyitó Előadó: Klenovszki János (NRC)

Sokan tartanak tőle, egyesek nem is tekintik innovációnak, mások szerint nemcsak a kutatás presztizsét, de sok esetben a kutatás újrafelfedezését is segítik, és nemhogy csökkentik a kutatások számát, de új kutatásokat is indukálhatnak a megbízóink által létrehozott ügyfélpanelek. Az előadások és a beszélgetések többek között ezekre a kérdésekre adnak majd válaszokat.

16:05-16:25 Előadás
Mindennapi panelünket add meg nekünk ma Előadó: Klenovszki János (NRC)

Innováció kutatás 2016 eredményeinek bemutatása – A csökkenő válaszadási hajlandóság ellenére egyre több megbízó dönt úgy, hogy ügyfélkörét bevonva saját online panelt épít. A kutatás során többek között arra kerestük a választ, hogy vajon az ilyen típusú vállalati panelekről mi a hazai megbízók, illetve ügynökségi kutatók véleménye: várható-e a saját vállalati panelek számának növekedése, milyen előnyöket látnak az ügyfelek a saját panel építésben, továbbá választ adunk arra, hogy vajon az ügynökségi kutatók a piacuk további zsugorodását, vagy éppen új együttműködési lehetőséget látnak ebben a tendenciában?

16:25-16:45 Előadás
Hogyan? Milyen? Mire? Kinek? Előadó: Máth András (Mediaworks Hungary)
Letölthető prezentáció - Máth András - Ügyfélpanel építés

Magyarország egyik legelső ügyféloldali paneljének születése és élete. Hogyan épül?Milyen eszközök, erőforrások szükségesek az üzemeltetéséhez? Mire használható?Kinek készülnek ezek a kutatások, és miként edukálják a döntéshozókat újabb kutatásokra?

16:45-17:05 Előadás
Ügyfélélmény kutatás saját vállalati panelen Előadó: Kenyeres László (E.ON Hungária Zrt.)

A saját panelen történő kutatások eredményeinek felhasználása a mindennapi döntéshozatalban. Milyen hatása van a kutatási büdzsére, illetve a kutató cégekre nézve annak, hogy egy cég saját panelt is üzemeltethet. Hogyan csökkenti a költségeket egy saját panel, továbbá van-e annak realitása, hogy egy vállalati panelen egy kutató cég is kutathasson?

17:05-17:45 Fórum
Az ügyfél által épített panelek sokasodása veszély vagy lehetőség a kutató cégek számára? Résztvevő: Bacher János (GfK Hungária), Falus Tamás (Kantar Hoffmann), Sasvári Gabriella Beszélgetésvezető: Klenovszki János (NRC)

De mit szólnak ehhez a kutatók? Három kutató tíz-tíz perces hozzászólása, majd beszélgetés arról, hogy vajon merre is tartunk, és hova érkezhetünk meg.