Médiapiac 2011

2011. március 29. Tapolca, Hotel Pelion

A Médiapiac.com szerkesztősége második alkalommal rendezi meg a Médiapiac konferenciát.

A Médiapiac.com szerkesztősége idén második alkalommal rendezi meg a Médiapiac konferenciát. Március 29-30-án (kedd-szerda) Tapolcán várjuk a médiaipar üzleti, jogi, tartalmi és innovációs kérdései iránt érdeklődő kollégákat. A konferencia első napja, A médiapiac ma előadói plenáris ülésen tekintik át az iparág fő trendjeit. Ezt három kerekasztal-beszélgetés követi. A második nap, A médiapiac holnap két szekcióban zajlik, az egyiket Web 2.011 , a másikat Tartalomipari innovációk címmel tartjuk.

Két nap, huszonnégy előadás, három kerekasztal, negyvenöt előadó a szakma élvonalából. A következő napokban a program még bővül! A legfrissebb információkat, a programmal kapcsolatos változásokat a Médiapiac Facebook-oldalán követhetik.

Részvételi díjak:

Konferencia és ellátás kedden 42 000 Ft + áfa

Szállás, vacsora, programok 24 000 Ft + áfa

Konferencia és ellátás szerdán 34 000 Ft + áfa

A részvételi díj az ellátást terhelő adókat és járulékokat is tartalmazza.

Lemondást csak írásban fogadunk el. Visszatérítés lemondás esetén: február 28-ig 100%, március 7-ig 50%. Március 8-tól visszatérítésre nincs lehetőség, de a megrendelt szolgáltatás más személyre átruházható.

 

Ha az Ön gépén nem jelenik meg a képernyő jobb oldalán a regisztrációs ablak, jelentkezését közvetlenül is elküldheti az info(kukac)mediapiac.com címre.

 


Programok Letöltöm PDF-ben

10:30-10:45 Előadás
Programismertetés Vitaindító: Szakács László (Grabowski Digital Kft.)

A napi program ismertetése

10:45-11:00 Előadás
Médiavilág 2011 Előadó: Kázmér Judit
Letölthető prezentáció - Médiavilág, 2011

Médiatrendek kiadói szemmel.

11:00-11:30 Előadás
Fogyóban a fogyasztás - avagy dilemmák a médiagazdaság szereplői számára Előadó: Kozák Ákos dr. (GfK)
Letölthető prezentáció - Fogyóban a fogyasztás - avagy dilemmák a médiagazdaság szereplői számára

A fogyasztás növekedése után elindulhat a médiaköltések növekedése is. De nő-e egyáltalán a fogyasztás?

11:30-12:00 Előadás
Reklámpiac 2010: net-net reklámköltés Előadó: Gulyás János (MEC/NewCo)
Letölthető prezentáció - Reklámpiac 2010: net-net reklámköltés

Hogyan alakult 2010-ben a reklámköltés, melyik médiaszegmens mekkora szeletet hasított magának a reklámtortából? És ami még ennél is izgalmasabb, mire számíthatunk ebben az évben? A MEC Media-Lab idén is elkészítette az előző évre vonatkozó net-net reklámköltési becslését és a 2011. évi prognózisát.

12:00-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-14:20 Előadás
Lappiac más szemmel: az új olvasottságmérés lehetőségei Előadó: Győri Adél (TNS Hoffman)
Letölthető prezentáció - Lappiac más szemmel: az új olvasottságmérés lehetőségei

Idán januártól új cég végzi a Nemzeti Olvasottság Kutatást (NOK). A szolgáltatóváltás új lehetőségeket biztosít a lappiac számára: kvalitatív olvasottsági mutatók és teljes körű fogyasztási és életmód-adatok támogatják mostantól a lapok munkatársainak munkáját. Az előadás kitér a tavalyi év fő sajtópiaci trendjeire, és betekintést nyújt az új fejlesztésekbe is.

14:20-14:40 Előadás
Nézői választások és preferenciák egy változó televíziós piacon Előadó: Vörös Csilla (Nielsen Közönségmérés Kft.)
Letölthető prezentáció - Nézői választások és preferenciák egy változó televíziós piacon

Televízió nézési csúcs, bővülő választék, digitalizálódó platformok jellemezték a 2010-es évet. A televíziós piac tovább koncentrálódott, miközben a nézettség tovább töredezett. Hogyan alakultak a csatorna- és műsorfogyasztási preferenciák és a reklámköltési arányok a változó környezetben?

14:40-15:00 Előadás
Igen! Rádió! Előadó: Géczi Tamás (Inspira Research)
Letölthető prezentáció - Igen! Rádió!

Rádiós hallgatottsági trendek és a rádió helye a média portfólióban: hogyan tovább? Mi hozott hallgatottságban a nagy rádióspiaci mozgás?

15:00-15:20 Előadás
60% - 20% - képernyők Előadó: Novák Péter (Használtautó.hu)
Letölthető prezentáció - 60% - 20% - képernyők

Folyamatosan növekszik a médiafogyasztás, a kommunikáció, a vásárlás átterelődése a digitális média irányba, de hogyan hat ez a digitális marketingre?
Mi várható 2011-ben?

15:20-15:50 Szünet
Szünet
15:50-16:40 Fórum
Média és jog Résztvevő: Borókai Gábor (Heti Válasz), Kovács Tibor (Lapcom), L. Simon László (Fidesz-MPP), Nádori Péter (MTE), Sarkady Ildikó dr. PhD (DR. SARKADY ILDIKÓ ÜGYVÉDI IRODA) Beszélgetésvezető: Vogl Artemon (Bird Media Kft.)

A konferencia időpontjáig három hónap telik el az új médiatörvény életbe lépése óta. Már parlamenti megszavazása előtt sok vitát gerjesztett, várható, hogy néhány ponton módosul is. Mi volt a törvényhozók szándéka, mit támogatnak és mit kifogásolnak benne a jogászok, a szakmai szervezetek és a médiaszereplők?

16:40-17:30 Fórum
Média és üzleti modellek Résztvevő: Hivatal Péter (DIMSZ, MRSZ, MTG Metro Gratis), Kádár Tamás (Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.), Mihók Attila (Mediaworks), Simon Zsolt (TV2), Vaszily Miklós (MTVA) Beszélgetésvezető: Iglódi Csaba (Your Way Consulting)

Milyen lesz a tartalomszolgáltatás a 21. század második évtizedében? Tömegmédia, civil újságírás, közösségi média viszonya. Hol keletkezik az új médiavilágban a pénz, miből fognak élni a médiacégek?

17:30-18:20 Fórum
Média- és reklámpiac Résztvevő: Aczél László (Superfuture Consulting), Kiss Virág (Team Red), Mező László (MediaCom Hungary), Mondok Árpád, Simon Attila (Café Design) Beszélgetésvezető: Macher Szabolcs (Mattai Marketingkommunikációs Tanácsadó Kft.)

Az előző panel szereplői áttekintették, hogyan fog működni a médiavilág. De mit szólnak ehhez a hirdetéspiac meghatározó szereplői, az ügynökségek és a nagy hirdetők?

18:20-20:00 Szabad szöveg 1
Szabad program
20:00-00:00 Szabad szöveg 1
Vacsora

Közben Dumaszínház, borbemutató, koncert