Médiapiac 2013

2013. április 09. Tapolca, Hotel Pelion

Rendszerváltás a médiában

Rendszerváltás a médiában

„Az álmodozások kora lejárt” – hangzott el Médiapiac 2012 konferencián. Kulcsszavak a médiában: racionalizáció, modernizáció, koncentráció, diverzifikáció. A konfrontáció helyett pedig jöjjön a kooperáció.

Mi a médiavállalat, és honnan számítjuk a határterületeit? Idén valóban egészségesre zsugorodik a médiapiac? Vagy csak zsugorodik, de nem feltétlenül egészségesre? Az online bevételek valószínűleg már meghaladják a print bevételeit. 2013 valóban a mobil éve lehet, és tovább bővül a fizetős online szolgáltatások köre. A csökkenő hirdetési piachoz képest még inkább felértékelődik a terjesztés, de az utóbbi területén is egymást követik a mélyreható változások a lapterjesztéstől a televíziós műsorszórásig.

A 2013-as év forradalmi változásokat hozhat a médiapiacon. De tudjuk, a forradalom néha felfalja a saját gyermekeit. Kik lesznek a győztesek, a túlélők? Milyen stratégiával lehet alkalmazkodni a változó világhoz?

A Médiapiac 2013 konferenciával párhuzamosan megrendezzük a Kutatás 2013 konferenciát is, átjárási lehetőséggel.

Új szolgáltatásunk: a konferencia alatt Hinora Ferenc coach és Iglódi Csaba tanácsadó ingyenes egyéni konzultációt kínál minden érdeklődőnek. Jelentkezés az info(kukac)mediapiac.com címen.

 

Részvételi díjak:

Konferencia és ellátás kedden 45 000 Ft + áfa

Szállás, vacsora, programok 25 000 Ft + áfa

Konferencia és ellátás szerdán 35 000 Ft + áfa

Lemondást csak írásban fogadunk el. Visszatérítés lemondás esetén: március 8-ig 100%, március 22-ig 50%. Március 22. után visszatérítésre nincs lehetőség, de a megrendelt szolgáltatás más személyre átruházható.


Programok Letöltöm PDF-ben

10:00-10:01 Előadás
A média és gazdasági környezete Előadó: Rábai Balázs (RTL KLUB), Szakács László (Grabowski Digital Kft.)

Néhány bevezető gondolat a napi program elé. A délelőtti plenáris ülés házigazdája Rábai Balázs, az RTL Klub híradósa.

10:01-10:15 Előadás
Médiamérés, médiafogyasztás a világban Előadó: Géczi Tamás (Inspira Research)

A médiakutatás egyre szofisztikáltabb eszközökkel rendelkezik. Ezekből mutatunk meg néhányat. Egyik-másik talán már holnap megjelenik a magyar piacon is.

11:05-11:20 Előadás
Új modellek a tartalomiparban Előadó: Somlói Zsolt (Mindshare Médiaügynökség Kft)

A médiatermékeket egyre inkább a fogyasztók tartják el, és egyre kevésbé a hirdetők. Mit jelent ez a médiacégek, az ügynökségek és a médiafogyasztók szempontjából?

11:20-11:35 Előadás
A digitális átállás hatása a televíziós piacra Előadó: Piller András (Antenna Hungária Zrt.)

Tavaly év végén elindult az analóg lekapcsolás. A Médiapiac konferencia időpontjában már valószínűleg ismerni fogjuk a digitális átállás menetrendjét is.

11:35-11:45 Előadás
Regionalitás és modernizáció Előadó: Szabó Miklós (Pannon Lapok Társasága)

A regionális sajtó továbbra is a magyar piac legstabilabb része. De mit jelent a regionalitás az egyre inkább határtalanná váló média világában?

11:45-11:55 Előadás
A médiacég határai Előadó: Szabó György

Nyomtatott, online és televíziós tartalomszolgáltatás. Elérés és üzleti modellek.

12:40-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-14:01 Előadás
A kiadói szekció megnyitása Előadó: Izbéki Gábor

Néhány bevezető gondolat a szekcióvezetőtől.

14:01-14:15 Előadás
Feibra-tervek a liberalizált piacon Előadó: Justin István

A Feibra elsőként jelentkezett be a postai szolgáltatások piacára. Az 50 gramm alatti levél az igazi üzlet? Mit tervez a trónkövetelő a lapterjesztési piacon?

14:15-14:30 Előadás
Alternatív terjesztés előfizetői promóciókkal Előadó: Hinora Bálint (Hinora Marketing Group)

Egy marktingeszköz, ami gyorsan és hatékonyan bevételre vátlható.

14:30-15:00 Előadás
Minden, amit az adatokról tudni akartál, de sohasem merted megkérdezni… Résztvevő: György István (Dió-Szoftver Magyarország Kft.), Hinora Bálint (Hinora Marketing Group), Kiss László (Russmedia/Észak-Magyarország, Eszak.hu), Tálosi Péter Beszélgetésvezető: Pölöskei Gábor (Paradise Solution)

A kombinált adatelemzéssel korábban nem is sejtett üzleti lehetőségek tárulhatnak elénk. Milyen gyakorlati módszerek kínálkoznak arra, hogy az információkat kereskedelmi bevétellé, tényleges haszonná alakítsuk? Hogyan teremtsünk a semmiből „vásárlót”? Kizárja-e egymást az interaktivitás és a nyomtatott formátum? Honnan tegyünk szert releváns ügyfélinformációkra? Mit tehetünk a rendelkezésre álló adatokkal? Ismerhetjük-e őket egyáltalán?

15:00-15:15 Előadás
Tények egy olvasó országról Előadó: Győri Adél (TNS Hoffman)

A sajtópiac nagy átalakulások előtt áll. Kik azok az olvasók, akiknek a figyelméért lapok százai küzdenek?

15:15-15:45 Fórum
Lapterjesztési perspektívák Résztvevő: Horváth Balázs (Lapker Zrt.), Justin István, Köő-Tóth Győző, Mohlné Gáspár Ildikó (Magyar Posta), Szabó Miklós (Pannon Lapok Társasága) Beszélgetésvezető: Izbéki Gábor

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a kiadók számára felértékelődik a terjesztési bevételek szerepe. De ki mit terjeszt, milyen hatékonysággal, és milyen áron?

15:45-16:10 Szünet
Szünet
16:10-16:15 Előadás
A televíziós szekció megnyitása Előadó: Kovács Krisztián (CM Sales)

Néhány bevezető gondolat a szekcióvezetőtől.

16:15-16:30 Előadás
Digitalizálódó nézői piac Előadó: Vörös Csilla (Nielsen Közönségmérés Kft.)

Már a digitális átállás előtt megsokasodtak a magyar nyelvű csatornák. Minden korábbinál nagyobb harc várható a televíziós piacon. Mit nézünk, mennyi ideig, milyen platformokon?

16:30-16:45 Előadás
Kábel-Bábel Előadó: Kéry Ferenc (Magyar Kommunikációs Szövetség)

A kábelszolgáltatók a magyar háztartások mintegy kétharmadát fedik le. A közműadó sokukat hozhatja lehetetlen helyzetbe. Ki fog telefont, internetkapcsolatot és televíziós programokat biztosítani a hátrányos helyzetű térségekben?

16:45-17:05 Előadás
Lekérhető szolgáltatások Előadó: Kovács Krisztián (CM Sales)

A lekérhető szolgáltatások ma még kis piaci szeletet jelentenek. De mit hoz a közeljövő? Tények és vélemények a MEME friss kutatásából.

17:05-17:50 Fórum
Csatornakavalkád Résztvevő: Enyedi András (IKO Kábeltévé Kft.), Jurásek Sándor (SPT Networks CE), Molnár András (Origo Zrt.), Müller Mihály (Invitel Zrt.), Rajki Annamária (Magyar Telekom Nyrt.), Sipos Gábor (Chello Central Europe Zrt.) Beszélgetésvezető: Lampé Ágnes (168 Óra közéleti hetilap)

Mit jelent a tévés piac szempontjából az analóg lekapcsolás? Mi lesz, ha majd a nagy kertévék is pénzt kérnek a műsorukért? Csomag-kérdőjelek: melyik csomagba mi kerül, és milyen áron? Potenciális győztesek és vesztesek egy telített(nek látszó) piacon.

17:50-20:00 Szabad szöveg 1
Szabad program
20:00-00:00 Szabad szöveg 1
Gálavacsora

Gálavacsora rengeteg nyeremény kisorsolásával, különböző eredményhirdetésekkel, köszöntőkkel. Az est vége felé megesszük a reklámtortát.

Kedd esti láz. Este 10 órától két szálon futnak az események. Aki a csöndes beszélgetést-borozgatást kedveli halk gitárzene mellett, az marad az étteremben, amíg jólesik. Aki viszont bulizna, azt a Fórum teremben várja DJ Dominique és Istenes Bence a Szombat esti láz két táncosával, Angyal Andrással és Pandur Petrával.