Médiapiac 2014

2014. március 19. Siófok, Prémium Hotel Panoráma

Médiapiac 2014

Magyarország 2024

 

Természetesen senki nem tudja, hogy mi lesz 2024-ben, főleg ebben a gyorsan változó és finoman szólva is kihívásokkal teli piaci helyzetben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fel kell tennünk a kezünket, elhárítva a felelősséget, a(z előre) gondolkodás felelősségét. Igaz ez a média- és reklámpiacra is, amely nehéz, „forradalmi kényszertől” sem mentes éveket él meg. A változás ugyanakkor nem csupán kényszer, hanem lehetőség is. Felszisszenhetünk, mondván, ez immár közhely, mégsem láttuk, hogy a hazai piac szereplői tömegesen fogalmaztak volna meg olyan víziókat, amelyekből kirajzolódik a következő évek új pályája.

Mégsem adhatjuk fel, és a magunk szerény eszközeivel kívánunk hozzájárulni a hazai piac fejlődéséhez. Egyfelől a napról-napra élést legalább egy délelőtt erejéig zárójelbe tevő plenáris programmal, másfelől az aktuális kérdéseket, kihívásokat feszegető szekciókkal, illetve – újdonságként – a napi szinten közvetlenül használható tudásanyagot kínáló workshopok révén.

A Médiapiac 2014 konferenciával párhuzamosan megrendezzük a Kutatás 2014 konferenciát is, átjárási lehetőséggel.

 

Részvételi díjak:

Konferencia és ellátás szerdán 45 000 Ft + áfa

Szállás, vacsora, programok 25 000 Ft + áfa

Konferencia és ellátás csütörtökön 35 000 Ft + áfa

Egg Fee: február 19-ig 25 % kedvezmény a részvételi díjból

Early Bird Fee: február 26-ig 15% kedvezmény a részvételi díjból

 

Az idei konferenciaprogramba nem iktattunk kávészüneteket, ugyanis a kávé, az ásványvíz, a rostos és szénsavas üdítők, a  rágcsálnivalók folyamatosan vendégeink rendelkezésére állnak.

Lemondást csak írásban fogadunk el. Visszatérítés lemondás esetén: március 1-ig 100%, március 10-ig 50%. Március 11. után visszatérítésre nincs lehetőségünk, de a megrendelt szolgáltatás más személyre átruházható.


Programok Letöltöm PDF-ben

09:30-09:40 Előadás
Megnyitó Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.), Török Diána (Neo Interactive)

A konferencia megnyitása

09:40-09:55 Előadás
Jó sztorikból soha nem elég! Előadó: Kolosi Péter dr. (RTL Klub (M-RTL Zrt.))

Vízió a tartalomszolgáltatás következő évtizedéről.

09:55-10:05 Előadás
A reklám a gazdasági folyamatok kontextusában Előadó: Urbán Zsolt (Magyar Reklámszövetség)

A gazdasági folyamatok egyik alapköve a fogyasztó választása a számára a piacon elérhető alternatívák között. A gazdaságot serkentő fogyasztás, illetve tudatos fogyasztás nélkül a piaci mechanizmusok nem tudják betölteni hatékonyságot szolgáló szerepüket. A kommunikációs iparág ebben a folyamatban különleges és megkerülhetetlen szereplő: az iparág által megalkotott eszközök, újabb és újabb innovációs technikák teszik lehetővé, hogy a fogyasztó fogyasztóként viselkedhessen. A fogyasztói választást segítő edukációs erőfeszítések hozzájárulnak ahhoz, hogy az iparág betölthesse hatékonyságnövelő, gazdasági növekedést katalizáló szerepét.

10:05-10:45 Fórum
Marginális célcsoportok Résztvevő: Bódis Kriszta (Van Helyed Alapítvány), Bogdán László, Lakatos Béla (Ács), Pusztay András (Index.hu Zrt.) Beszélgetésvezető: Varró Szilvia (Aeffect Communications Kft.)

A következő tíz évben Magyarország egyik legégetőbb gondja a cigányság helyzetének megoldása, vagy legalább javítása lesz. Több mint két évtizede szőnyeg alá söpört problémák, elégtelen oktatás, kevés munkalehetőség, gettósodás. Kerekasztal a cigányság helyzetéről olyan emberekkel, akik a hivatalos struktúrákon kívül, a maguk módján keresnek megoldásokat. Az író-rendező, aki létrehozta a Hétes-telepi alkotó és fejlesztő programot. A polgármester, aki "köcsögmentesítést" hirdetett, és munkalehetőséget teremtett Cserdi minden lakosának. A másik polgármester, akit a 90 százalékos magyar többség szavazott meg Ács első emberének. A médiavezető, akinek a portálja (szerintünk) a legjobb anyagokat készíti a témában.

10:45-10:55 Előadás
Magyarország gazdasága számokban Előadó: Tóth Tamás (OPTEN Kft)

A hazai piac megismerése embert próbáló feladat, hiszen több millió vállalkozó és vállalkozás együttese rendkívül turbulens cégstruktúrát alkot. Ebben a környezetben kiemelt jelentőségű feltárni, mely szektorok, régiók és vállalatok hogyan teljesítenek, és mire számíthatunk az elkövetkező időszakban.

10:55-11:35 Fórum
Hogyan menedzseljünk egy országot? Résztvevő: Kővágó-Laky Andrea (Ford Közép- és Kelet-Európai Kft.), Pozvai Zsolt (Develor Zrt.), Salamon Károly dr. (MKB Általános Biztosító Zrt.), Szabó György, Szirmák Botond (Provident Pénzügyi Zrt.) Beszélgetésvezető: Galambos Márton (Forbes)

Hazánkban sem a GDP, sem a fogyasztás nem éri még el a válság előtti szintet. Hogyan kellene, lehetne menedzselni Magyarországot, hogy 2024-ben ne egy újabb elveszett évtizedről beszélgessünk? Kerekasztal a Magyar Menedzserek Országos Szövetségének tagjaival.

11:35-12:15 Fórum
Médiás jövőnéző Résztvevő: Lukács Csaba, Mihók Attila (Mediaworks), Simon Zsolt (TV2), Szabó Miklós (Pannon Lapok Társasága), Szelei Szilárd (JCDecaux Hungary), Turi Árpád (Advenio Zrt – Class Fm), Vaszily Miklós (MTVA) Beszélgetésvezető: Iglódi Csaba (Your Way Consulting)

"Természetesen senki nem tudja, hogy mi lesz 2024-ben, főleg ebben a gyorsan változó és finoman szólva is kihívásokkal teli piaci helyzetben" - írtuk a konferencia beharangozójában. De, mintegy magunkat cáfolva, mégis fel kell tennünk a kérdést azoknak a médiavezetőknek, akik milliárdos, tízmilliárdos cégeknek szabnak irányt. Médiavezérek víziója a jövőről.

12:15-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-14:05 Előadás
Bevezető gondolatok Előadó: Balogh Virág dr. (Magyar Telekom), Hivatal Péter (DIMSZ, MRSZ, MTG Metro Gratis), Török Diána (Neo Interactive)

A Reklámgazdaság szekció megnyitása.

14:05-14:15 Előadás
Infokommunikációs fejlesztések 2014-2020 között, különös tekintettel a KKV-kra Előadó: Kelemen Csaba (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium)

2014-2020 között több száz milliárd forint áll Magyarország rendelkezésére, hogy az állampolgárok, vállalkozások és az állam infokommunikációs fejlesztési igényeihez forrást biztosítson. Ezen belül közel 50 milliárd forint áll csak digitális gazdaságfejlesztési célokra rendelkezésre, amely sokrétű és előremutató fejlesztéseket tesz lehetővé a következő hét év során. Ennek az összegnek a felhasználása szoros kapcsolatot igényel az állam és a piaci szféra között annak érdekében, hogy ezen források felhasználása a lehető legnagyobb mértékben járuljon hozzá Magyarország versenyképességének növekedéséhez. Az előadás arra fókuszál, hogy bemutassa a KKV-k számára biztosított lehetőségeket és egyfajta párbeszédet indítson el a kormányzat és a piaci szereplők között.

14:15-14:25 Előadás
Hogyan lesz 10 forintból 47 forint? Előadó: Sere Péter (PwC)

A PwC a Magyar Reklámszövetség megbízásából készített kutatást, a reklám pozitív gazdasági hatását bemutatandó. Bemelegítésképpen felidézzük a főbb eredményeket.

14:25-14:50 Előadás
Hasznos vagy haszontalan? A reklám a fogyasztó szerint Előadó: Sági Ferenc (NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft.)

A modern gazdaság elképzelhetetlen reklám nélkül, hiszen a reklám a kínálati oldal legfontosabb, a keresleti oldal, azaz a fogyasztók felé irányuló kommunikációs eszköze. A reklám, mint információforrás a kínálati oldalon versenyt teremt, ezzel pörgetve, kényszerítve a gazdaságot, a gazdasági szereplőket a folyamatos innovációra, termékfejlesztésre, árversenyre, amelynek előnyeit maguk a fogyasztók élvezhetik. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy a mai magyar fogyasztó (legalább nagyvonalakban) tisztában van-e a reklám gazdasági és társadalmi szerepével, vagy pusztán a szórakoztató műsorok kénytelen-kelletlen, bosszantó megszakítóit látja a hirdetésekben?  Melyek azok a társadalmi csoportok, amelyek tisztában vannak a reklám jótékony hatásaival, és melyek esetében beszélhetünk teljes elutasításról? Az NRC kutatása ezekre a kérdésekre keresi a választ.

14:50-15:25 Fórum
Reklám: szükséges, de rossz-e? Résztvevő: Becker György (Becker’s Bt.), Sági Ferenc (NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft.), Sere Péter (PwC), Vidus Gabriella (RTL Magyarország) Beszélgetésvezető: Lampé Ágnes (168 Óra közéleti hetilap)

A reklám és a kommunikációs ipar különböző gazdasági/társadalmi áttételeken keresztül hatással van a gazdasági növekedésre. A közbeszédben nem egyértelműen pozitív azonban a reklám fogyasztókra gyakorolt hatása: mit tud a fogyasztó, és mit gondolnak arról kutatók és iparági szakemberek, hogy mit tud fogyasztó? Változhat-e a fogyasztói attitűd, és ha igen, milyen eszközei vannak erre az iparágnak?

15:25-15:40 Előadás
Média, befektetői szemmel Előadó: Kóti Zoltán (Lapcom)

Az őszi MRSZ-kutatás elsősorban azt vizsgálta, hogyan hat a marketingkommunikációs iparág a gazdaságra, de hogyan hatott a gazdasági helyzet változása a marketingre? Büdzsék, staffing, kreativitás. Mivel számolnak azok, akik továbbra is befektetnek?

15:40-15:55 Előadás
Mekkora a piac? Előadó: Somlói Zsolt (Mindshare Médiaügynökség Kft)

Bár a piac felmérése számos elméleti és gyakorlati problémát vet fel, elkerülhetetlen, hogy nagyságáról számot adjunk. A Mindshare összegzése.

15:55-16:05 Előadás
Ügyfél impressziók I. Előadó: Poós Zsuzsa (Magyar Telekom Nyrt)

A marketinges közérzete, helyzete a cégen belül, feladatai, a vele szemben megfogalmazott elvárások, a tanulási folyamat - szubjektív helyzetkép.

16:05-16:15 Előadás
Ügyfél impressziók II. Előadó: Horváth Andrea (Vienna Life)

A marketinges közérzete, helyzete a cégen belül, feladatai, a vele szemben megfogalmazott elvárások, a tanulási folyamat - szubjektív helyzetkép.

16:15-16:30 Előadás
Kreatív ügynökség médiaszakértelemmel, vagy médiaügynökség kreatívtartalom-fejlesztő képességgel? Előadó: Kovács Zoltán (Dentsu Aegis Network Hungary)

Mihez értsen egy kommunikációs ügynökség manapság?

16:30-16:45 Előadás
Tájkép csata előtt Előadó: Soós Gergely (Neo Interactive)

Változások szele söpör végig a digitális ügynökségi szektoron, ahogy új versenyzők lépnek a csatamezőre az üzleti és technológiai tanácsadó világból. Miközben már a marketingelemző cégek is ott állnak a kapuk előtt. Ezalatt a klasszikus reklámügynökségek fuzionálnak, akvirálnak, és a DNS-ükben lévő kreativitással és piacismerettel kompenzálják esetleges digitális hiányosságaikat. A 90-es években született webfejlesztő cégek pedig próbálják tartani a frontot.

Ki, miért és milyen stratégiát használ a harcban?

16:45-17:00 Előadás
Communication led business – vagy business led communication? Előadó: Szőcs Wanda (OMD Hungary Kft.)

A változó piac és fogyasztási trendek új szerepe kényszerítik az ügynökségeket.

Könnyű elveszni a részletekben: mennyit kell költeni a TV-ben vagy a közösségi médiában, hogyan lehet optimalizálni a növekvő adattömeget, ami rendelkezésre áll, milyen KPI-okat kell használni a teljesítmény mérésére...

Válaszunk a kihívásokra a Vision, ami több, mint stratégiai megközelítés, egy globális operációs rendszer.

17:00-17:40 Előadás
Tenderek, ügynökségek és ügyfelek Résztvevő: Faludi Péter, Gábor Iván, Lakinger József, Mező László (MediaCom Hungary), Müller Pál Beszélgetésvezető: Kerti Attila (MAKSZ, Maximize)

Mi lesz a piaccal, a kampányokkal, ha folyton csak "olcsítunk"? A tenderek árközpontúsága valószínűleg senkinek nem jó. Mit tehet az ügyfél, mit tehet az ügynökség?

17:40-20:00 Szabad szöveg 1
Szabad program
20:00-02:00 Előadás
Vacsora és szórakozás

Vacsora rengeteg nyeremény kisorsolásával, eredményhirdetésekkel, Magyarország legkiválóbb borainak kóstolásával. Aki az éjszakába nyúló beszélgetésnél-borozgatásnál jobban kedveli a zenét és a táncot,  azt 10 órától várja DJ Dominique a nagyteremben.