Médiapiac 2016 - Helyünk az üzletben

2016. április 13. Eger, Hotel Eger/Park

Médiapiac konferencia ismét Egerben, már két társrendezvénnyel: Kutatás és PR 2016!

A Médiapiac szerkesztősége idén tavasszal is megrendezi hagyományos konferenciáját, amelyhez idén már két társrendezvény, a Kutatás és a PR 2016 csatlakozik.

A Médiapiac, a Kutatás és a PR 2016 konferencia azonos időben, azonos helyszínen kerül sorra. Az előadók, kerekasztal-résztevők száma várhatóan meghaladja a 130 főt. A közönség számára az átjárás biztosított, Ön egy regisztrációval mindhárom konferencia programjait látogathatja.

A konferencia nyitó plenáris programjában történész, pszichiáter, közgazdász-kutató és ügynökségi vezető beszél a nők helyzetéről, majd nagyvállalatok női vezetői beszélnek saját személyes tapasztalataikról. Délután két szekcióban folytatódik a munka, az egyikben a televíziós-vidós-mozgóképes piac új fejleményeit tekintjük át, a másikban pedig tovább gombolyítjuk a női tematikát. A második napon a content marketing elméletével és gyakorlatával foglalkozunk.


Programok Letöltöm PDF-ben

10:00-10:10 Előadás
A plenáris program megnyitása Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.)

Konferenciánk nyitó délelőttjén mindig egy fontos társadalmi kérdést járunk körül, idén ez a nők helyzete Magyarországon. A kérdés más-más aspektusból a délutáni szekciókban is előkerül majd.

10:10-10:35 Előadás
Kádár leányai, avagy nők a szocialista időszakban Előadó: Tóth Eszter Zsófia dr. (VERITAS Történetkutató Intézet)

Az előadás során fényképek és korabeli források segítségével betekintést nyerhetünk anyáink és nagyanyáink világába, életstratégiájába. Volt-e egyenjogúság? Hogyan lehetett egy nő országgyűlési képviselő vagy gyárigazgató? Mióta dolgoznak nők férfifoglalkozásokban és miért? Mi számított tabunak egy nő számára az 1960-as, 70-es, vagy a 80-as években?

10:35-11:00 Előadás
Férfi agy, női ész, avagy struktúrák vagy hálózatok? A nemi különbségek pszichológiája Előadó: Purebl György dr. (Semmelweis Egyetem)
Letölthető prezentáció - Purebl György - A nemi különbségek pszichológiája

A férfiak és a nők pszichológiai különbségeinek hatalmas urbánus folklórja van. Ha nem is a folklórban foglaltak szerint ugyan, de ezek a különbségek valóban nagyon jelentősek. Mindkét nemnek vannak pszichológiai erősségei és gyengéi, a gyengeségek azonban hamar előnnyé fordulhatnak egy gyorsan változó információs környezetben. Mindezek miatt a két nem pszichológiai különbségei önmagukban gazdasági tényezővé váltak a XXI. században.

11:00-11:30 Előadás
Így nézünk ki!? Előadó: Nagy Beáta dr. (Budapesti Corvinus Egyetem)
Letölthető prezentáció - Nagy Beáta - Így nézünk ki!?

Ellentmondásos a nők helyzete Magyarországon: miközben az iskolapadokban, a munkahelyeken, sőt a vezetőpozíciókban is jelen vannak a nők, és ők hozzák meg a mindennapi döntések egy jelentős részét, rendre futunk bele a nőket korlátozó szexista megjegyzésekbe. A nemzetközi összehasonlító adatok sem támasztják alá azt az állítást, hogy ma igazán jó dolog nőnek lenni hazánkban. Az előadás áttekintést ad arról, hogy mi a pontos helyzet a kérdésben, hol áll Magyarország a nemzetközi összehasonlításokban, és milyen célokat kellene teljesítenie, hogy megfelelően elismerje a nők gazdasági és társadalmi értékeit.

11:30-11:32 Előadás
Így látjuk a Maxusnál Előadó: Iszak Júlia (Universal McCann)

Néhány szó Lindsay Pattison üzenete elé.

11:32-11:47 Előadás
Woman Leadership, Culture and Change Előadó: Pattison, Lindsay (Maxus Global)

Boss or Bossy? Does it matter to be a woman in a leadership role today? Is it an equal world in work today for men and women? What Maxus does globally to encourage woman employees “stepping forward”.

11:47-12:30 Előadás
Gender. Őrület? Résztvevő: Beke Zsuzsa (Richter Gedeon Nyrt.), Fábián Ágnes Dr. (Henkel Magyarország), Horváth Krisztina (Cisco Systems Magyarország), Vidus Gabriella (RTL Magyarország) Beszélgetésvezető: Munk Veronika (Index.hu Zrt.)

Nőnek lenni Magyarországon - a legsikeresebb női vezetőket kérdezzük saját személyes tapasztalataikról.

12:30-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-18:00 Előadás
Szekcióprogramok

A három konferencia a közös megnyitó után négy szekcióban folytatódik.

18:00-19:00 Szabad szöveg 1
Szabad program
19:00-00:00 Szabad szöveg 1
Vacsora, díjkiosztók, koncert, borkóstoló

Gálavacsora

Díjkiosztók: Média Bora, Amfora-díj

Koncert: Kövi Szabolcs meditációs zenéje fuvolán, pánsípon és egyéb különleges hangszereken.

Borkóstoló: több mint 100 válogatott magyar bor.