Médiapiac - Kutatás - PR 2017

2017. április 11. Budapest, Hotel Marriott Courtyard

A megbízó hangja

A Médiapiac konferencia 2010 után ismét Budapesten - két társkonferenciájával együtt! Idén is lesz Kutatás és PR konferencia, egy időben, egy helyen, átjárási lehetőséggel.

A három konferencia - idén először - közös címet kapott: A megbízó hangja. A Médiapiac szekcióiban a reklámköltés szempontjából legnagyobb piaci szegmensek, mint az OTC, az italpiac, az autókereskedelem, az FMCG, a telekommunikáció, a bank és biztosítás szakmák, szakmabokrok meghatározó márkatulajdonosait kérdezzük a piacról, a fogyasztásról, a növekedési stratégiákról és a médiahasználatról. A PR konferencia szekcióiban ugyancsak meghatározó szakembereket hallgatunk meg a kríziskommunikáció, a CSR, a pénzügyi kommunikáció területéről, és kendőzetlenül beszélünk a PR értékének és árának kérdéseiről. A Kutatás konferencián szintén a megbízói oldalon dolgozó kutatók helyezik kontextusba az idei konferencia legfontosabb témáit: hogyan érjük el és tartsuk meg a kérdezetteket, hogyan állítsuk a kutatást a pénzcsinálás szolgálatába, és hogyan győzzük meg a kutatás pénztermelő szerepéről a belső megrendelőket, a döntéshozókat?

A programban még lehetnek kisebb változások, pontosítások, látogasson vissza holnap is!

A konferencia helyszíne az egykori Sajtóház helyén épült Blaha Lujza téri Marriott Courtyard hotel (nem tévesztendő össze a Duna-parti "régi" Marriott-tal!)


Programok Letöltöm PDF-ben

10:00-10:10 Előadás
Megnyitó Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.)

Minden prognózis szerint nő idén a gazdaság és emelkedni fog a magyarok fogyasztása. Mire számítanak az egyes szegmensek meghatározó szereplői? Piaci trendek, növekedési stratégiák, kommunikáció - ennek a kérdéskörnek szenteljük az idei Médiapiac konferencia két napját.

10:10-10:40 Előadás
Csak a fogyasztás, a többi… Előadó: Kozák Ákos dr. (GfK)

A fogyasztás mára a gazdasági fejlődés uralkodó terepévé vált, a nemzetgazdaság más alrendszerei volatilis jellegűek vagy korlátosan kiszámíthatóak. Az előadás a közelmúlt fogyasztási adatait mutatja be annak érdekében, hogy a következő időszak trendjeit felvázolhassa. Az előadás a marketing- és médiaszakma reprezentánsainak szól, bemutatva a hazai fogyasztás sajátos mintázatait.

10:40-11:10 Előadás
Precizitás és intelligencia Előadó: Bőgel György dr. (CEU Business School)

Ha valaki átaludta volna az elmúlt tíz évet, a média és a marketing világába visszatérve meglepetéssel tapasztalná, hogy a szakma alaposan megváltozott. A digitális átalakulás úthengere itt is tarol. Más iparágakhoz hasonlóan új kulcsszavak jelennek meg, amelyek közül kettőt emelünk ki: precizitás és intelligencia. Megvizsgáljuk, mit jelentenek ezek a gyakorlatban, mennyiben változtatják meg a piacot és a versenyt, illetve hogyan alakítják át a szakmát, a szerepeket és a munkamegosztást, mire készüljön az, aki ebben a világban akar boldogulni.

11:10-11:35 Előadás
A jövő fogyasztói Előadó: Székely Levente (Kutatópont Kft.)

A nagymintás ifjúságkutatás aktuális hulláma részletesen foglalkozott a fiatalok jövőképével. Mennyiben változtak a korábbi trendek? Pillanatfelvétel a következő fogyasztói generációról.

11:35-12:15 Előadás
A megbízó hangja - kerekasztal Résztvevő: Géczi Tamás (Inspira Research), Györke Zoltán (Lapcom Zrt.), Lakatos Zsófia (Emerald PR Kft), Óhidi Zsuzsanna (Marquard Media) Beszélgetésvezető: Incze Kinga (Mrs White Media Consulting-Whitereport)

Hogyan változott a médiacégek, az ügynökségek és a megbízók viszonya az elmúlt években? Milyennek halljuk ma megbízó hangját?

12:15-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-14:05 Előadás
Bevezető a délutáni üzleti szekcióhoz Előadó: Csillag Zoltán
14:05-14:20 Előadás
Üzleti szemléletű megközelítés a médiatervezésben Előadó: Szőcs Wanda (OMD Hungary Kft.)

“It’s not about having the right opportunities. It’s about handling the opportunities right.”(Mark Hunter).  Az üzleti növekedés alapja a keresleti potenciál feltérképezése, ehhez meg kell vizsgálni és érteni, hogy honnan jön a jelenlegi kereslet és felmérni a jövőbeli növekedést. Az előadásomban arra adok választ, hogy az egyre erősödő kommunikációs zajban mitől lehet sikeres egy márka, a tervezéssel hogyan tudjuk maximalizálni az üzenet befogadását és melyek a gátló tényezők, különböző szektorok példáin keresztül.

14:20-14:40 Előadás
A televíziós üzlet Előadó: Vörös Csilla (Nielsen Közönségmérés Kft.)

A legnagyobb kampányok számára a televízió továbbra is megkerülhetetlen. Meghatározó televíziós trendek, költések alakulása az elmúlt öt évben, ROI, digitális mérés...

14:40-14:41 Előadás
Néhány szám az OTC szektorból

Vitaminok és ásványi anyagok iránti fogyasztói igény, fogyasztói tipológia a GfK adatai alapján.

14:41-14:55 Előadás
Felelős állattartók aktivizálása branded content megoldással Előadó: Kispál Milán (Mediacom)

Esettanulmány a Bayer Állategészségügy CSR kampányáról, amely mozgósítja a kutyatulajdonosokat és kutyabarátokat egy olyan közösségi cél érdekében, ami felelős állattartásra ösztönöz. Országos program keretein belül egyenlő eséllyel indulhattak a kisebb kutyás közösségek is. A célcsoport érdeklődésének megfelelő és motiváló tartalmakba ágyazva biztosítottuk márkaépítő céljaink elérését és a széles körű bevonódást.

14:55-15:35 Fórum
OTC kerekasztal Résztvevő: Beke Zsuzsa (Richter Gedeon Nyrt.), Major Ferenc (Béres Gyógyszergyár Zrt.), Nika Ágota (sanofi-aventis Zrt.), Szomolányi Gabriella (GSK Consumer Healthcare) Beszélgetésvezető: Sipos Balázs, Tóth Szilárd (Mindshare Médiaügynökség Kft.)

Az OTC szegmens piaci helyzete, trendjei a meghatározó szereplők szerint.

15:35-15:36 Előadás
Italpiac

A forgalom értékbeli változása 2014-2017 között, valamint a kereskedelmi csatornák piaci részesedésének alakulása a GfK adatai alapján.

15:36-15:50 Előadás
Ügynökségtől a megbízói oldalra Előadó: Mérő Ádám (Coca-Cola)
15:50-16:05 Előadás
Dreherfeszt Előadó: Várvizi Attila (MEC Hungary Kft.)

Lehet tartalom egy edukatív cikk, szórakoztó vicces videó, de az élményt akkor éli meg igazán valaki, ha körülötte történik. Ki tudna jobb bulit elképzelni, mint amit egy 160 éves sörgyárban tartanak? A Dreher ezt valósította meg 2014 augusztusának végén először, egyfajta szezonzáró eseményként. A projekt sikerességét mi sem mutatja jobban, mint hogy idén harmadjára kerül megrendezésre az esemény.

16:05-16:45 Fórum
Italpiac kerekasztal Résztvevő: Bodnár Péter (Rauch Hungária Kft.), Mérő Ádám (Coca-Cola), Pantl Péter (Hell Energy Magyarország), Peresztegi Ágnes (Borsodi Sörgyár Kft.), van der Wildt Nikolett (Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz) Beszélgetésvezető: Bacsa Gábor (Carat Hungary 21 Média Kft)
16:45-16:55 Előadás
Globális autópiac 2016-2020 Előadó: Keresztényi Ádám (Havas Media Magyarország Kft.)

A Havas Media Insights & Analitics csapata által összeállított riportból többek között megtudhatjuk, hogy hogyan alakultak az autóeladások az elmúlt években és melyik modellből adták el a legtöbbet világszerte. Betekintést nyújtunk a médiaköltések alakulásába, valamint a médiafogyasztás változásait is bemutatjuk. Végezetül áttekintjük a legizgalmasabb trendeket, amelyek majd át fogják formálni az autókról kialakított képünket.

16:55-17:10 Előadás
Egy sikeres együttműködés tapasztalatai Előadó: Török Eszter (Sony Pictures Television Central Europe Kft.)

Szponzorációs esettanulmány.

17:10-17:20 Előadás
Kampány elektromos autó bevezetésére Előadó: Ilko Lóránt, Tamás Zsanett (Corvinus Egyetem), Vései Viktor (Corvinus Egyetem)

Az OMD verseny győztes csapata

17:20-18:00 Fórum
18:00-20:00 Szabad szöveg 1
Borkóstoló

Válogatás a Bor és Piac szaklap Média Bora versenyének legjobb tételeiből, valamint az elmúlt év bortesztjeinek kiemelkedő boraiból. Egy hosszú szakmai program végén koccintson velünk és kollégáival! A teljesség igény nélkül: Bock, Szőke, Mészáros, Koch, Heimann, Thummerer, Holdvölgy, Disznókő, Pajzos, Frittmann, Jekl, Tiffán és sok más kiváló termelő legjobb borai lesznek az asztalon.