Megújuló média - hirdetés és hatékonyság VIII.

2011. október 06. Larus Rendezvényközpont, 1124 Budapest

A rendezvényközpont a BAH-csomópont közelében található, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. A parkolás a környéken fizetős.

A részvételi díj 28 000 Ft + áfa. A részvételi díj az ellátást terhelő adókat és járulékokat is tartalmazza.


Nézze meg galériánkat a konferenciáról

Stábunk fotói a(z) Megújuló média - hirdetés és hatékonyság VIII. konferenciáról

1/13

Programok Letöltöm PDF-ben

09:00-09:15 Előadás
Megnyitó Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.)

A napi program ismertetése

09:15-09:30 Előadás
A média jövője ügynökségi szemmel Előadó: Hajós Katalin (Rádió Bézs)

Várakozások, tények, trendek, és szubjektív megjegyzések a közeljövő médiavilága kapcsán.

09:30-09:50 Előadás
A hatékonyság „szentnégyessége” a lokális piacokon – nem konvencionális megoldások Előadó: Kóti Zoltán (Lapcom)

Nem csak a helyi piacokra jellemző, hogy a médiapiaci szereplők árban (felületben), „technológiában” és gyorsaságban versenyeznek egymással. Ehelyett normál piacon az elérés és a hatékonyság (az ár-érték-arány) döntene. De mi a hatékonyság? Célcsoport-elérés + megjelenés frekvenciája + megjelenés elhelyezése + jó kreatív. Bármely tényezőn javítani tudunk, azzal a hatékonyságot növeljük.

Az elérés adott, de sulykolható és a NOK mellett helyi kutatásokkal is alátámasztható. Az egytermékes szereplők hazudnak, ha megoldást ígérnek, ahhoz differenciált termékportfólió kell, amellyel a célcsoport-elérés maximalizálható és/vagy optimalizálható. Ha ez megvan, már „csak” egy jól elhelyezett jó kreatív kell… És ha ez is megvan, akkor már csak az ügynökségektől kellene egy kis fogadókészség…

09:50-10:10 Előadás
Hímnem? Igen! Előadó: Óhidi Zsuzsanna (Marquard Media), Pantl Péter (Hell Energy Magyarország)

Több mint 4.763.000 oka van annak, hogy a férfitársadalomról beszéljünk - ennyi ugyanis a Magyarországon élő férfiak száma 2011-ben. A Playboy és CKM magazinok kiadója pedig megkereste, megkérdezte, elemezte ŐT, a magyar férfit. És rájött, hogy működik - funkcionálisan, szociálisan, spirituálisan és mentálisan. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karával, valamint a GfK Hungária Kft. piackutatóval együttműködésben készített átfogó, hibrid (kvalitatív és kvantitatív) kutatás legfontosabb tanulságairól szól az előadás.

10:10-10:30 Előadás
Márka és hitelesség Előadó: Perjés Tamás (Kantar Hoffmann)

A tartalom és a márka. Minden és mindenki erről szól. Számtalan - elsősorban nemzetközi – kutatás foglalkozik ezzel a területtel, de olyan összetett jelenségről van szó, amely kiapadhatatlan témát jelent. A hatékonyság szempontjából a legfontosabb kérdés az, hogy a média (lap) márka miként működik együtt a hirdető márkával, illetve a tartalomhoz (laphoz) való viszony befolyásolja-e, s ha igen, miként a hirdető kommunikációjának működését, hatását és hatékonyságát.

10:30-11:00 Szünet
Szünet
11:00-11:20 Előadás
Harc a fogyasztó emlékezetéért: a kreativitás szerepe a kampányokban Előadó: Mátai Attila (Mátai és Végh Kreatív Műhely)

Kommunikációkutatók felméréseibõl kitűnik, hogy az emberi tapasztalás 83%-ban a vizualitásra alapul, a többi érzékszervünket csak lényegesen kisebb mértékben használjuk. A látás információszerzés, tájékozódás, rendkívüli élmény s egyben kultúrákat közvetítő különös dimenzió. Meghatározza tudatunkat, érzéseinket, sejtjeink öntudatlan állapotától a legáttételesebb elvont gondolkozásig.

Elemzők szerint hetente nyolc-tízezer hirdetést látunk. Szóval a vizuális túlkínálat elkényezteti, de egyben ki is meríti érzékszerveinket. Ebben a kavalkádban kell mindenkinek, aki információt szeretne közölni, valami rést találnia a befogadóképesség korlátai között, hogy célbajuttathassa direkt vagy kódolt üzenetét.

11:20-11:40 Előadás
Integrációs lehetőségek az értékesítésben Előadó: Pálóczi Tamás (Inform Média Kft.)

Az elmúlt évek során a kommunikációs iparág jelentős átalakuláson esett át. A médiafogyasztás változása, az elhúzódó recesszió még inkább elősegíti a kommunikációs stratégiai megközelítés átalakulását, a médiaügynökségek integrációs folyamatát. Az Inform Média, Észak-Kelet-Magyarország piacvezető médiavállalkozása törekszik a megváltozott igények kiszolgálására. Célunk, hogy a portfóliónkba tartozó termékeket úgy optimalizáljuk/ értékesítsük ügyfeleink részére, hogy növeljük a kampány hatékonyságát, ezáltal az ügyfél pozícióját is a piacon. Az előadás során azt szeretnénk bemutatni, milyen megoldásokkal tudjuk támogatni az ügynökségek munkáját, illetve milyen lehetőségek rejlenek az Inform portfolió hatékony integrálásában.

11:40-12:00 Előadás
Mobiltrendek - mobil a kampányban Előadó: Szépvölgyi Tamás (Sanoma Media Budapest Zrt.)

Több a mobiltelefon, mint az asztali számítógép. Beköszöntött a PC utáni korszak. Mindenki fogyaszt mindent, mindenhol. A mobilt már többet nézik, mint amennyit beszélnek bele. A privátszféra meghódítása integrált kampányokkal.

12:00-13:40 Ebédszünet
Ebédszünet
13:40-14:30 Fórum
Hirdetés és hatékonyság Résztvevő: Hajós Katalin (Rádió Bézs), Kerti Attila (MAKSZ, Maximize), Miczinkó Katalin, Tálosi Péter Beszélgetésvezető: Macher Szabolcs (Mattai Marketingkommunikációs Tanácsadó Kft.)

Kerekasztal-beszélgetés hatékonyságról, sikeres kampányokról, innovációról, integrált megoldásokról.