2020. május 29.

150 millió forinttal járul hozzá a Gazdasági Versenyhivatal a magyar gazdaság újraindításához

A GVH 150 millió forintot utal vissza saját költségvetéséből a központi büdzsébe, hogy hozzájáruljon a koronavírus okozta veszélyhelyzet gazdasági kárainak enyhítéséhez és a magyar gazdaság újraindításához.

A GVH elnöke úgy döntött, hogy az idei költségvetéséből 150 millió forint egyszeri megtakarítást különít el, az így képzett összeget pedig visszautalja a központi költségvetésbe, hogy ezzel járuljon hozzá a COVID-19 vírus okozta veszélyhelyzet gazdasági kárainak enyhítéséhez és a magyar gazdaság újraindításához.

„2020. április 15-ei hivatalba lépésem után első teendőim között tekintettem át a Gazdasági Versenyhivatal gazdálkodását, a folyamatban lévő idei feladatainkat, a rendelkezésre álló erőforrásokat és a megtakarítási lehetőségeinket. A 2020-ra tervezett feladataink maradéktalan ellátása mellett mintegy 150.000.000,- forint egyszeri megtakarítással számolunk, mely a költségvetésünk mintegy 6%-a. A megtakarítást a tervezett feladatok újraelosztásával, az eljárásrendek hatékonyabb kialakításával és innovatív megoldások bevezetésével érjük el. A hivatal az idén a tavalyinál több feladatot vállalt, kevesebb pénzből, takarékosabb gazdálkodással” – mondta kérdésre válaszolva Rigó Csaba Balázs, a GVH közelmúltban kinevezett elnöke.

Címkék: gazdaság gvh

Kutatást készített az IKEA

1 napja

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.