Határok nélkül – e-könyv-piac a nagyvilágban

Határok nélkül – e-könyv-piac a nagyvilágban
Szebegyinszki Szilvia2020. szeptember 9.

Az elektronikus könyvek piaca közel egy évtizede növekszik csendesen a háttérben, a közelmúltban lezajló folyamatok és a rövid idő alatt digitálisba forduló világ azonban ismét ráirányították a reflektort erre a szegmensre, amely nemcsak hazánkban erősödik fokozott mértékben, de világszinten is többmilliárdos éves bevételt produkál. Erről írtunk a Médiapiac 2020-as 3. számában.

Eddig bevált digitális marketing trendek a COVID19 világában

Eddig bevált digitális marketing trendek a COVID19 világában
Hegyi Henrietta2020. szeptember 4.

A koronavírus járvány világszerte drasztikusan megváltoztatta a vállalatok működését. Ma már nincs kétség afelől, hogy nem is fogunk visszatérni a pandémia előtti világrendhez. Az eltelt idő alatt azonban kiderült, mik azok a marketingfogások, amik valóban segítenek átlendülni a nehézségeken.

Rasszisták-e a marketing alapkövét képező adatok?

Rasszisták-e a marketing alapkövét képező adatok?
Hegyi Henrietta2020. szeptember 2.

A BlackLivesMatter mozgalom miatt szinte minden területen felerősödtek a rasszizmust ellenző hangok. Az adatgyűjtéssel és marketinganyagokkal kapcsolatos kétségek azonban nem újkeletűek: több szervezet már régóta hangsúlyozza az olyan tényeket, mint például hogy a stock fotókon csak csoportokban vagy a háttérben tűnnek fel feketék, illetve hogy a Facebook algoritmusai rassz alapján is kategorizálják az embereket.

Tényleg van jövője a beszédalapú hangmarketingnek?

Tényleg van jövője a beszédalapú hangmarketingnek?
Hegyi Henrietta2020. augusztus 28.

Világszerte egyre nő azoknak a száma, akik a különböző hangasszisztensek adta lehetőségeket kihasználva élik mindennapjaikat, bár tény, hogy hazánba ez a trend is lassan érkezik meg. Amerikában már 60 millió felnőttnek van valamilyen hangasszisztenssel rendelkező eszköze. De vajon megéri a hangmarketingbe fektetni?

A közösségi médián elért sikerekhez kötné a hitelkeretet egy új hitelkártya

A közösségi médián elért sikerekhez kötné a hitelkeretet egy új hitelkártya
Hegyi Henrietta2020. augusztus 27.

A hagyományos bankoktól még egy 2.7 millió követővel rendelkező, teljes munkaidős influenszer is csak elenyésző hitelkeretet remélhet. Az Instagram és egyetemi kutatók által kifejlesztett Karat azt ígéri, hogy a közösségi médián elért státusz alapján képes ügyfeleinek magasabb hitelbesorolást adni.

A magyarok 10 százaléka sem adományoz rendszeresen

2020. október 12.

Mégis van egy nyitottság bennük, hogy többet fizessenek egy termékért, szolgáltatásért, ha azzal egy jó ügyet támogathatnak – derült ki a Generali Biztosító reprezentatív kutatásából.

Kuponoldal stabilan

2020. október 12.

A koronavírus járvány okozta negatív gazdasági hatások az óriás akciókat ígérő kuponos oldalakat is elérték.

The overall problem is that metadata for videos remains thin, and relies mainly on the tagging by posters, who don´t typically label their work “hate speech” or “kill the Jews.” And the technology for the semantic Web, AI, image screening and other means for detecting repulsive content is simply inadequate. Where porn, racism and gore are concerned, the flagging mechanisms are woefully intermittent. Call it algo-arrhythmia. - Bob Garfield, a MediaPost szerkesztője annak kapcsán, hogy az Alphabet piaci értéke 28 milliárd dollárt zuhant a reklámelhelyezési botrány miatt