Markáns ikonoktól az ernyőmárkákig

Markáns ikonoktól az ernyőmárkákig
2019. május 22.

2019-ben a British Academy márkaváltása kapta a European Transform Awards díját, míg a londoni Science Museum vizuális megjelenését a Tate Modern arculatát is alkotó North Design Studio gondolta újra. Az elmúlt tíz évben számos kulturális intézmény vizuális eszközeiben teret kaptak a progresszív, egyedi megoldások. A MITTE Communications szakmai anyaga a művészeti intézmények legfrissebb arculati trendjeit vizsgálja.

A gyermekek a legkiszolgáltatottabbak a médiatartalmakkal szemben

A gyermekek a legkiszolgáltatottabbak a médiatartalmakkal szemben
2019. május 13.

A reklámok manipulatív hatása a gyerekeknél érvényesül a legerősebben. Csak 9-10 éves korukban válnak elég éretté ahhoz, hogy megkülönböztessék a fikciót a valóságtól, valamint, hogy meglássák az ok-okozati összefüggéseket.

#Ne maradj ki, ne maradj le

#Ne maradj ki, ne maradj le
2019. május 2.

Elindult az Always és a Magyar Vöröskereszt kampánya, amely a fiatal lányokat érintő menstruációs szegénység enyhítését célozza. A jótékonysági programhoz most bárki csatlakozhat, aki az ország bármely Rossmann üzletében Always terméket vásárol.

A bor, mint nagykövet

A bor, mint nagykövet
Majláth Ronald2019. május 1.

Hiszünk abban, hogy a világörökségi helyszín kulisszái között felvonuló kiváló magyar borok hazánk kultúrájának nagykövetei a világban, és hozzájárulnak egy pozitív országimázs megteremtéséhez – mondta el lapunknak Oláh Rita, a Budapest Borfesztivál és a Rosalia Fesztivál sajtófőnöke, akivel a hazai borkultúra fejlesztéséről beszéltünk.

(Szexuális edukáció + sampling a sulikban) X influencerek = youth marketing kampány

(Szexuális edukáció + sampling a sulikban) X influencerek = youth marketing kampány
Bodnár Erika2019. április 30.

Hatszáz iskolában 300 000 termékmintát juttat el évente a „Tudd, hogy értsd!” szexuális felvilágosító kampány, melyhez a POME egészen sajátos stratégiát választott: magas szakmai szinvonalú, XXI. Századi oktatási tematikát készítettek, valamint fiatal orvostanhallgatókat képeztek ki, hogy segítségükkel még hatékonyabban juttassák el üzenetüket és a sampling termékeket a fiatalokhoz. Interjúnkból kiderül, hogy mi a kampányuk sikerének titka, mit keresnek egyetemisták a programban, de arra is választ kapunk, hogyan használható hatékonyan a youth marketing legfrissebb platformja – az influenszerek világa. A támogató brandek képviseletében Horváth Barbara (Libresse) és Biksz Edit (Lactacyd) mesélnek tapasztalataikról és stratégiákról - a termékükkel először találkozó célcsoport megszólításának terén.

Oldtimer autóbuszok az Aeroparkban

2019. július 5.

A legendás Ikarus gyár csaknem 40 autóbusza - köztük számos oldtimer jármű - mutatkozik be a hétvégén az I. Ferihegyi Ikarus Találkozón, az Aeroparkban - írja az MTI.

Nyaraljon okosan!

2019. július 5.

A Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatókkal segíti a fogyasztókat a nyári szezonban.

Brand safety is a massive issue and the fundamental issue in my view is that you [Google] have to take responsibility for it as a media company. - Sir Martin Sorrell