Így változtatta meg a COVID19 az online tartalom fogyasztásunkat

Így változtatta meg a COVID19 az online tartalom fogyasztásunkat
2020. augusztus 27.

A koronavírus-járvány megjelenése gazdasági válságot és a marketing-, valamint a reklám költségek visszaesését és elmaradását eredményezte az egész világon. Nincs olyan iparág, ahol ne okozott volna gondokat a járvány. Mégis milyen módon lehetett használni a tartalom marketinget és mennyire kellett a reklámkiadásokon csökkenteni egyes iparágakban? A Whitepress platform a content marketing írásokat vizsgálta február és március tükrében.

A magyarok közel fele nem ment nyaralni

A magyarok közel fele nem ment nyaralni
2020. augusztus 18.

A GLAMI divatáru kereső felmérése szerint a nyári hónapokban elsősorban a szabadság eltöltésének módja és az iskolakezdés határozzák meg a ruházati- és divatcikkekre költött összeget. Ebben az évben a magyarok 44%-a úgy döntött, hogy otthon marad, a válaszadók 34%-a csak azt vásárolja, ami feltétlenül szükséges.

Belföldön nyaralunk, és visszatértünk a szájmaszkok használatához

Belföldön nyaralunk, és visszatértünk a szájmaszkok használatához
Ipsos2020. augusztus 14.

Az Ipsos augusztusi Capibusz kutatása szerint zavartalanul élik tovább az életünket a magyarok, de a fertőzöttség enyhe emelkedésére reagálva jelentősen nagyobb hangsúlyt fektetnek a vírus elleni védekezésre, mint egy hónappal korábban. Az eddig mért legmagasabb, 87 százalékos a szájmaszk viselésének aránya hazánkban.

A tekintet ereje az online tartalomgyártásban

A tekintet ereje az online tartalomgyártásban
Szebegyinszki Szilvia2020. augusztus 12.

A honlapok felépítésében már nemcsak az a fontos, hogy rövidek és jól tördeltek legyenek a szövegek, hanem az is, hogyan helyezkedjenek el a sortörések és a kiemelések. A szemmozgásvizsgálatok azt mutatják, hogy a megfelelően elhelyezett képek úgy vezetik az ember szemét, akár egy képregény, és így egy ideje már nem csupán feltérképezik a weblapok olvasásának módját, de fontos leckékkel szolgálnak arról is, hogyan érdemes felépíteni egy internetes oldalt úgy, hogy a legtöbb figyelmet vonzza. Erről szól a Médiapiac 2020-as második lapszámában megjelent cikkünk.

Díjat nyert a Generali

2020. október 9.

A Generali elnyerte a BCSDH Társadalmi felelősségvállalás díját.

Brand safety is a massive issue and the fundamental issue in my view is that you [Google] have to take responsibility for it as a media company. - Sir Martin Sorrell