Angela Merkel a legbefolyásosabb nő 2020-ban

Angela Merkel a legbefolyásosabb nő 2020-ban
2020. augusztus 7.

A CEOWORLD globális vállalatvezetői magazin alapján a növekedés.hu azt írja, a kancellár első helyét főleg annak köszönheti, hogy sikeresen vezeti a német gazdaságot, az Európai Unió főszereplője, sokszor az EU „de facto” vezetőjeként utalnak rá.

Közös márkanév alatt folytatja a Red Lemon Media és a Person

Közös márkanév alatt folytatja a Red Lemon Media és a Person
2020. augusztus 6.

A hazai pr-ügynökségi piac két szereplője, a Red Lemon Media és a Person a fúzió mellett döntött. Összeolvadásukat követően Red Lemon márkanév alatt folytatják tevékenységüket, és komplex kommunikációs, vagyis pr, digitális, social media, employer branding és celebritás/influencer menedzsment megoldásokkal szolgálják ki ügyfélkörük igényeit.

A tartalomszolgáltatóknak és a felhasználóknak is kedvez az Instagram Bolt

A tartalomszolgáltatóknak és a felhasználóknak is kedvez az Instagram Bolt
Hegyi Henrietta2020. július 30.

Az Instagram vásárlás funkciója nem teljesen új, azonban a vállalat ismét előrelépett a nagyobb integráció irányába és a Felfedezés funkcióhoz is hozzáadta az applikáción belüli vásárlási lehetőséget. Így gyakorlatilag külön Feedként jelennek meg a személyre szabott ajánlatok és a márkák között is könnyebb lesz válogatni.

„Valami különlegeset hozunk létre, ami eléri a célját és a közönségét is”

„Valami különlegeset hozunk létre, ami eléri a célját és a közönségét is”
2020. július 29.

Azokat a megbízókat keresik, akik izgalmas, szép és valóban újszerű tartalmakat akarnak létrehozni, vagy alapvetően alacsonyabb büdzsével látványos és nagy elérésű projekteket szeretnének csinálni. Para-Kovács Imre több mint 25 éves televíziós, Szente Krisztián közel 15 éves online videókészítési tapasztalattal alapította meg az FTR PIX nevű tartalomgyártó céget. De mennyire látják nyitottnak a saját magyar megbízóikat a formabontó, innovatív megoldásokra, és kogyan gondolják összekapcsolni a közösségi felületeken őszinte hangnemet megütő influencerek, vloggerek világát és a mainstream médiában megszokott minőséget? Kiderül a két szakember Médiapiacnak adott interjújából.

Cyberbullying a COVID19 tükrében

Cyberbullying a COVID19 tükrében
Bodnár Erika2020. július 28.

A válaszadó gyerekek 60%-át csúfolták már neten, a megkérdezett lányok 55%-a pedig zaklatást is tapasztalt az online térben, míg a fiúk esetében ez az arány 27%-os – derült ki abból az online feltérképezésből, amely a cyberbullying elleni #nemvagyegyedül kampány során készült. A Médiapiac az UNICEF Magyarország kommunikációs tanácsadóját, Kordos Szabolcsot kérdezte a kampány eredményeiről, melyet a szervezet a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal indított, a Generali támogatásával.

A magyarok inkább hiszik, hogy a pénz boldogít

2020. október 9.

Az Ipsos világszerte 19.516 felnőtt válaszadó megkérdezésével készült nemzetközi kutatás eredményei alapján az emberek közel kétharmada boldognak vallja magát.

Adománygyűjtést indít a Bátor Tábor

2020. október 8.

Új kalandpályát épít a Bátor Tábor, amelynek kivitelezését közösségi finanszírozásból fedezi. Az E.ON 10 millió forintos támogatással adja meg a kezdőlökést a „Lépd meg! – égig érő bátorság” kampány indításához.

A GVH eljárást indított a TikTok ellen

2020. október 8.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a TikTok videomegosztó közösségi oldal üzemeltetőjével szemben a felhasználók hiányos és megkésett tájékoztatása miatt.

“When I go to a high school to talk, I’ll ask kids, ‘What is Facebook for?’ And most kids will say, ‘Facebook is here to help you make friends and find out about the world.’ And I’ll ask, ‘What do you think Mark Zuckerberg and the board are talking about in the board room?´ Are they asking, ‘How are we going to help Little Johnny make more enduring friendships?’ No, they are asking the question: ‘How are we going to monetize Johnny’s social graf?’ In other words, Johnny is not the customer of Facebook, Johnny is the product of Facebook.” - Douglas Rushkoff: ″Generation Like″