2018. március 13.

A 12 legjobb budapesti étterem

A közösségi médiát figyelve másképp festene a Dining Guide listája.

Hasítanak a listák, a TOP10 felsorolást ígérő cikkek, így azok, akik egy menő éttermet keresnek maguknak Budapesten, könnyen belefuthatnak különböző rangsorolásokba. Például a Dining Guide „Év étterme" díj első 12 helyezettjének felsorolásába, de ugyanezeket a helyeket tartaná-e vonzónak a vacsorázó helyet kereső, ha a közösségi médiában akarna rálelni a legjobbakra? Erre a kérdésre próbált választ adni a Be Social közösségi média ügynökség kísérlete. Kiderült, hogy a közösségi média jelenlétben való profizmus nem feltétlen áll egyenes arányban a csúcsgasztronómiai képességekkel.

A Be Social arra vállalkozott, hogy egy előre meghatározott objektív szempontrendszer alapján értékeli a Dining Guide 2018-as toplistáján szereplő éttermek közösségi média jelenlétét. Nem csak az számított, hogy megfelelően kitöltött adatlap és rendszeresen cserélt borítókép fogadja-e az érdeklődőt, hanem az is, hogy elérhető-e az étteremnél az értékelés lehetősége, vagy lehet-e asztalt foglalni a profiljukon keresztül - írják.

Az értékelés részletezi, hogy mik az adott étterem erősségei a közösségi médiában, és milyen pontokon lehetne még fejlődniük, amivel akár még több vendéget is bevonzhatnak. A legjobb 12 étterem közösségi médiás rangsora pedig némileg másképp fest, mint a Dinig Guide-é:

1. St. Andrea Wine & Gourmet Bar (105 pont)

2. Babel Budapest (95 pont)

3. Fáma (88 pont)

A teljes lista itt érhető el.