2019. szeptember 10.

A Lexus vezeti a megbízható autómárkák rangsorát

A teljes modellkínálatának megbízhatóságára érvényes ötcsillagos értékeléssel, illetve négy Legjobb vétel státusszal kitüntetett autóval a Lexus végzett az első helyen az idei Which? Car Guide felmérésben.

A saját teszteken és több mint 40 000 autóvásárlótól begyűjtött, megbízhatóságra vonatkozó fogyasztói visszajelzésen alapuló Which? felmérés listázza a brit piacon kapható legjobb és legrosszabb autókat. A Which? a legnagyobb brit fogyasztóvédelmi szervezet – a Consumers' Association – által használt márkanév.

A SUV-szegmensben különösen jól szereplő Lexus RX kapta meg a Which?-től ‘A mi választásunk’ megtisztelő címet. A Which? felmérése szerint a modellpaletta csúcsán lévő hibrid Lexus SUV “egyike a legmegbízhatóbb autóknak a piacon”.

Egy másik kategóriaelső autó, a Lexus CT 200h lett a Which? szerint ‘A mi választásunk’ a középkategóriában. A felmérés eredménye azt mutatja, hogy a CT 200h modellek 94 százaléka üzemel hibátlanul az első három évben – ezzel pedig jelenleg ez a legmegbízhatóbb középkategóriás új autó a piacon.

Az egyes modellekért járó elismerések mellett a Which? Car Guide szerint a Lexus az év márkája a márkák megbízhatósági rangsorában, mivel a forgalmazott Lexus modellek 64 százaléka érdemelte ki a ‘Legjobb vétel’ státuszt.

Címkék: gazdaság autó lexus