2019. június 24.

A Well&fit az év edzőjét keresi

Olvasói segítséggel keresi az év legjobb edzőit a Well&fit a BioTechUSA főtámogatásával.

Aki amatőr szinten valóban komolyan edz, annak szüksége van egy biztos pontra a hosszú munka során. Ez az a szakértő, aki motivál, tanácsokkal lát el, az edzésterv-összeállításban, a gyakorlatok megfelelő végzésében, valamint mentálisan is segít - írják.

„Az első szabály, ha belépünk egy edzőterembe, hogy ne menjünk olyan trénerhez, akinél mi magunk edzettebbnek nézünk ki” – fejtette ki a Well&fit meetup eseményén Rubint Réka. „Az edző hitelességét többek között a külseje mutatja. Emellett fontos, hogy a szakember soha ne mobilozzon edzés közben, kizárólag a vendégére figyeljen, és rá koncentráljon. Figyelje a mozdulatait, ha szükséges, javítsa ki, és természetesen mutassa meg a helyes mozdulatsort. Legyen türelmes és motiváló.”

Kiss Virág fitneszvilágbajnok, a BioTechUSA márkanagykövete elmondta: a legfontosabb, hogy a személyi edzést kizárólag egyvalakinek tartsák. Persze előfordul, hogy anya-lánya, vagy barátnők közösen sportolnak, hiszen ez motiváló lehet, valamint javíthat a tréningek hangulatán. De szerinte az, hogy egy személyi edző egyszerre akár öt vendéggel is foglalkozik, egyenesen veszélyes.

Az év edzője verseny egyik tavalyi díjazottja, Kovácsné Szeles Enikő funkcionális edző viszont a kiscsoportos foglalkozásokban hisz. Többek közt kiemelte, hogy az elhivatottság nem pár óráig, hanem reggeltől-estig és mindennap tart. Így soha nem elégedhet meg saját szakmai tudásával és tapasztalatával sem, folyamatosan képeznie kell magát. Abban mindhárom szakember egyetértett, hogy sem a kezdőknek, sem a versenyzőknek nem könnyű jó edzőket találni. Mint azt elmondták, a problémát abban látják, hogy ma már sok olyan személyi tréner van, aki sem kellő szakmai tudással, sem a szükséges tapasztalattal nem rendelkezik.

Az év edzője pályázat arra is kitűnő lehetőség, hogy hiteles trénereket találjunk az országban. A Well&fit 5+1 kategóriában keresi a díjra érdemes szakembereket: személyi fitneszedző, csoportos órát tartó fitneszedző, prezenter, sportedző, csapatsport-edző, valamint az év felfedezettje. Az akkreditációs időszak július 14-ig tart, jelölni július 17. és október 13. között lehet, míg a short listre október 16. és november 17. között lehet szavazni a magazin honlapján.

Pályázattal jön a Biztonságos Internet Nap 2020

15 órája

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a 2020-as Biztonságosabb Internet Nap alkalmából offline játékkészítő és videópályázatot ír ki hazai általános és középiskolások számára.