2018. július 02.

A rakparton szedtek szemetet az adidas futói

Az adidas idén is csatlakozott a Run for the Oceans kezdeményezéshez, melynek keretein belül június 8. és július 8. között közösen gyűjthetik a kilométereket a mozgalomban futók.

Rendhagyó közösségi futással csatlakozott az adidas magyarországi csapata a Run for the Oceans kezdeményezéshez. A június 8. és július 8. között zajló mozgalom során minden megtett kilométer után 1 dollárral támogathatjuk a fiatalok környezettudatos hozzáállását fejlesztő Parley Ocean Plastic Programot. Az így összegyűlő összeg felső határa egy millió dollár. Az adidas Runners Budapest futói és a vállalat dolgozói ennek apropóján a Váci utcai adidas Store-ból indultak várostisztító futásukra, hogy a pesti rakparton keresztül egészen a Margitszigetig minden eldobott műanyag és egyéb hulladékot összegyűjtsenek és a szigeten felállított szelektív gyűjtőhelyre vigyenek - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

„Egy igazán különleges közösségi futással szerettük volna felhívni a figyelmet nemcsak az óceánok, de a városok túlszennyezettségére is. Az adidas-nál számunkra kiemelten fontos, hogy dolgozóink személyesen is tegyenek környezetünkért és tisztában legyenek a fenntarthatóság fontosságával. Így ezúttal nemcsak az adidas Runners Budapest futóklub tagjai, de a munkavállalóinkkal közösen mi magunk is részt vettünk a szemétszedésben és együtt igyekeztünk megtisztítani a rakpartot” – mondta Vegső Péter, az adidas brand menedzsere.

Az adidas évek óta elkötelezett a környezettudatos gyártási megoldások és fenntartható anyaghasználat mellett. A márka hosszú távú céljai között szerepel az újrahasznosított alapanyagok kizárólagos használata. 2015 óta olyan kreatív innovációkkal segíti műanyagszennyezés felszámolását, mint a Parley Ocean Plastic-ból készülő adidas x Parley termékek.

Címkék: média gazdaság adidas

Ki fogja vezetni a céget?

17 órája

Mi lesz, ha valami váratlan történik velünk? Mi lesz a megteremtett értékeinkkel, vagyonunkkal és a céggel? Biztonságban van a család, a vagyon? A cég tovább tud majd működni zavartalanul?