2015. május 06.

A szépségiparban is nő a mobileszközök súlya

Hazánkban is egyre többen nyúlnak mobilkészülékeikhez, ha szépségipari szolgáltatást keresnek.

Magyarországon a kozmetikával, fodrászattal vagy épp szoláriummal kapcsolatban indított keresések 34 százaléka mobilról indul, míg a táblagépes keresések 7 százalékot tesznek ki a Fesh.hu - 50 000 látogatás alapján, nem reprezentatív mintából levont - adatai szerint. A szépségszalonok árait összehasonlító oldal adatai szerint ugyanakkor legtöbbször még mindig asztali számítógépet és laptopot használnak a felhasználók (59%-ban). Ezeket leginkább vidéken részesítik előnyben, míg mobileszközről a budapestiek böngésznek a legtöbbet.

Tőlünk nyugatabbra az eszközök tekintetében már fordítottak az arányok: Amerikában például a felhasználók kevesebb, mint egyötöde kapcsolja csak be asztali számítógépét, ha a közelben található, körömápolással foglalkozó szalont keres. Igaz, egyes szolgáltatásoknál – mint a manikűr-pedikűr – a magyar arány is kedvezőbb: a hordozható eszközről indított keresés ezen a területen 46 százalékot tesz ki.

A szépségiparban sem újdonság, hogy a mobilon való böngészés, illetve az átlagosan mobilon eltöltött idő rohamosan növekszik: a Fesh.hu adatai szerint a mobileszközöket használók száma már 2014-ben meghaladta az asztali számítógépről internetezőkét. Érdekesség azonban, hogy a mobileszközök közül a legtöbben iPhone-t vagy iPadet használnak, ha szépészeti szolgáltatásokat keresnek.

„Magyarországon a szépségiparban még csak egy szűk kör ismerte fel a mobilra optimalizált oldalak fontosságát, ennek köszönhetően jelentős többletforgalomra tehetnek szert azok a szalonok, amelyek az elsők között alkalmazkodnak a legújabb trendekhez és így az okoseszközök térhódításához” – mondta az eredmények kapcsán Csépe Aniella, a Fesh.hu operatív vezetője. – A saját honlap optimalizálása mellett a másik út, ha külön profillal megjelennek egy mobilra optimalizált gyűjtőoldalon” – tette hozzá a szakember.

Vizet szüntess!

6 órája

A MediaMarkt összegyűjtötte a mosás takarékossági tudnivalóit.