2015. szeptember 18.

A távolság a 8. Fenntarthatósági Nap témája

A fenntarthatósági sajtópályázat nyerteseit is a szeptember 26-ai rendezvényen hirdetik ki.

Több mint 40, a fenntarthatósághoz kapcsolódó területen működő kiállítóval és kerekasztal-beszélgetésekkel várja az érdeklődőket immár nyolcadik alkalommal Fenntarthatósági Napján a Telekom. A vállalat a környezet, a társadalom és a gazdaság területeinek harmonizációját, kölcsönhatásainak folyamatos vizsgálatát állította fenntarthatósági tevékenységének fókuszába.

A 8. Fenntarthatósági Nap Alföldi Róbert inspirációs előadásával kezdődik, aki ezzel a nap során ingyenesen megtekinthető kerekasztal-beszélgetéseket is felvezeti, amelyekben a részvevők a távolságot vizsgálják különböző nézőpontokból.

Először a környezeten belüli távolság témáját körbe járva az előadók – Bauer Lea, a hazai mezőgazdasági termékeket ellenőrző Biokontroll munkatársa, Varga Géza, Galgafarm Ökofalu képviselője, Varga János, a Becsehelyi Kiviültetvény tulajdonosa és Dr. Vásárhelyi Gábor, az MTA-ELTE Statisztikus és Biológiai Fizikai Kutatócsoport vezetője – a táplálkozás kapcsán felmerülő kérdésekről beszélgetnek.

Ezt követően a gazdaság terén tapasztalható távolságokról, makroökológiai trendekről, modellekről esik szó a gazdasági kerekasztal szereplőinek – Felcsuti Péter, Madár István, Dr. Vértes András – beszélgetésében.

A társadalmi szekcióban a szegénység, a kirekesztettség témaköre kerül górcső alá. A beszélgetésen részt vesz Bogdán László, Cserdi romákat segítő polgármestere, a hajléktalanoknak ételt osztó biciklisták, a Budapest Bike Maffia, a civil adományokból ételosztásokat szervező Heti Betevő Egyesület, valamint Tarr Hajnalka, az Autistic art művészeti vezetője.

A legaktuálisabb téma, a bevándorlók és a kivándorlók ügye sem maradhat ki, amelyekről a CEU, a Helsinki Bizottság, a UNHCR és a Tárki képviselői osztják meg véleményüket.

Az idei Fenntarthatósági Napon díjátadásokra is sor kerül: kihirdetik a fenntarthatósági sajtópályázat nyerteseit, valamint az eseményen kerül sor a „Te meddig vagy?” címen meghirdetett különleges – zene/slam, filmkészítési valamint kreatív – pályázat díjainak ünnepélyes átadására.

Az eseményt szeptember 26-án, a Millenárison rendezik, regisztrálni ezen az oldalon lehet.