2015. február 10.

A technológia helyett figyeljünk a tartalomra

Ezt javasolja Randall Rothenberg, az amerikai IAB elnöke.

Az IAB elnöke szerint az utóbbi egy-két évben jelentős mértékben a programozott vásárlás, a (nagy, okos, gyors, stb.) adatok, a cross-platform mérések technológiai háttere vagy épp a láthatóság körül forog a szakmai közbeszéd, ami azt a benyomást kelti, hogy a médiapiac a technológiáról szól. Ő azonban úgy véli: a technológia agyonhajtásának vége lesz egyszer, és akkor végre mindenki arra figyelhet, ami a lényeg: ez pedig a tartalom. Az AdAge-en megjelent írása szerint a legfőbb versenyelőnyt a médiacégek (és az ügynökségek, ügyfelek) számára továbbra sem a technológia jelenti, hanem a tartalom.

Egyik hasonlata így szól: "Könnyen elfelejtjük, hogy vonzó tartalom nélkül, amellyel a hirdetések körbebélelhetik magukat, a reklámozás olyan, mint kinyitni egy ajándékos dobozt... hogy aztán lássuk, tök üres."

Randall Rothenberg természetesen nem tagadja, hogy a technológia fontos a reklámpiac szereplői számára, ám túlértékelése elvonja a figyelmünket arról, hogy ez az egész mégiscsak a tartalomról szól. (Legyen ez a tartalom organikus vagy márkázott.) Azért sem szabad elhanyagolni a tartalmat, mert minőségi kontent lassan bárhonnan jöhet, gondoljunk csak az Amazon friss próbálkozására.

Akit érdekelnek a részletek, kattintson ide.

Randall Rothenberggel mi is készítettünk egy interjút egy éve, ebben is bőven szó esik technológiáról, tartalomról, alul- és túlértékelt trendekről. Katt az interjúért!

Százból tizenöt magyar márkahű

1 órája

Kétszer olyan márkahűek a magyarok, mint a világátlag: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitott a korábban nem próbált termékekre is - derül ki a Nielsen felméréséből.

Megújult a Magyar PR Szövetség etikai kódexe

2 órája

A Magyar Public Relations Szövetség erkölcsi normagyűjteményét a társadalmi és gazdasági élet szereplőinek jelenben érvényes igényeihez, az ország és a világ megváltozott kihívásaihoz igazították.