2016. június 01.

Alapítványt támogat a PepsiCo

A „Teljes Élet” Szociális Alapítvány évente több mint 130 sérült fiatalnak és családjának segít Fejér megyében.

A PepsiCo ’’50 for 50’’ elnevezésű jótékonysági programjának célja az volt, hogy a vállalat a társadalmi felelősségvállalása részeként egy olyan szervezet munkáját támogassa, amely tevékenysége a társadalom számára kiemelkedően fontos.

A ’’50 for 50’’ program során a dolgozók szavazhatták meg, melyik helyi közösség munkáját szeretnék támogatni, melyik ügy mellé állnak. Így a dolgozók döntése alapján, a PepsiCo a sörédi székhelyű „Teljes Élet” Szociális Alapítványnak adományozott 10 000 dollárt, azaz közel 2 800 000 forintot. A vállalat világszinten több mint 5 millió dollár értékben támogatja a helyi ügyeket a ’’50 for 50’’ program keretében.

Az alapítvány fő érdeme, hogy úttörő tevékenységet végez a fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok, felnőttek táboroztatásával. Az alapítvány évente több mint 130 mozgás- és halmozottan sérült személyt nyaraltat, közel 200 önkéntes közreműködésével. A sérült nyaralók mintegy 90%-a Fejér megyéből érkezik, Székesfehérvárról, Mórról, Dunaújvárosból és más településekről.

Az alapítványnak éppen jó időben érkezett a vállalat támogatása, hiszen júniusban már elkezdődik a 2016. évi táboroztatás, a kapott összegből pedig biztosítani tudják a nyári táborozók számára a meleg ebédet, a kirándulásokat, valamint hozzájárul a nyaralóház fenntartási költségeihez is.