2018. április 16.

Az Askollal közösen indít kampányt a Toyota

Az Askoll elektromos kerékpárjainak bemutatásával az autógyártó a kétkerekű mobilitás zöld alternatívájára is szeretné felhívni a figyelmet.

Jóllehet Magyarországon négy év alatt több, mint nyolcszorosára nőttek a részben vagy teljesen elektromos autók értékesítései, részarányuk a hazai újautó piacon a tavalyi év végével még mindig csupán 3,7%-ot tett ki. Az ígéretes növekedési dinamika, és a részben vagy teljesen elektromos modellek hazánkban is elérhető meglehetősen széles választéka ellenére tehát még kétségkívül szükség van a környezetbarát technológiák szélesebb körű megismertetésére - írják.

Az egyértelműen látszik, hogy a rövid és középtávon, bizonyos szegmensekben pedig hosszútávon is a legpraktikusabb, valóban élhető megoldást a külső töltést nem igénylő, a fékezési energiát elektromos energiává alakító hibrid elektromos modellek jelentik, amelyekkel úgy közlekedhetünk a városi fogalmomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemben, hogy nem kell aggódnunk az akkumulátoros elektromos autók elterjedésének leginkább gátját jelentő hosszú töltési idő és korlátozott hatótáv miatt. A tavaly Magyarországon gazdára találó 4737 darab új részben vagy teljesen elektromos hajtású autóból 4167 darabot, azaz 88%-ot tettek ki a hibridek, ennek pedig 82,4%-át két japán márka, a Toyota (65,8%), és prémium márkája, a Lexus (16,6%) jegyezte.

Az Askollal közösen indít kampányt a Toyota

A környezettudatos közlekedés, a fenntartható mobilitás, környezetünk és a minket körülvevő természet védelme áll a Toyota és Európa egyik piacvezető e-bike és villanyrobogó gyártója, az olasz Askoll közös magyarországi kampányának középpontjában. A kampány célja, hogy minél több, a környezetbarát hibrid elektromos technológiát eddig még nem ismerő jelenlegi és leendő autótulajdonos szerezzen első kézből tapasztalatokat a hibrid autókról, amelynek során nem csupán azzal szembesülhetnek, hogy mennyire egyszerű és kényelmes a hibridek használata, de számos esetleges tévhit is eloszlatható (a felmérések szerint még mindig sokan gondolják azt például, hogy a hibrid autók külső, hálózati töltést igényelnek). A hibrid elektromos autózás kipróbálása mellett a Toyota márkakereskedésekbe ellátogatók megismerkedhetnek az Askoll modelljeivel is.

"Óriási megtiszteltetés számunkra a Toyotával együttműködni, hiszen nem csak műszaki, de erkölcsi szempontból és csodáljuk azt a bátor tevékenységet, amelyet a környezettudatosabb közlekedés, a dízellel szemben a környezetbarát hibrid elektromos technológiák érdekében kifejtenek" - fogalmaz Bóday Csilla, az Askoll Magyarország egyik tulajdonosa.

Az Askollal közösen indít kampányt a Toyota

A Toyota és az Askoll modelljeivel közös fotózással indult a közös kampány, amelynek helyszínéül egy a környezettudatos városi közlekedés és a városi zöldterületek védelmében kimagasló érdemeket elért magyar város Hatvan, "Magyarország legszebb főterévé" választott Kossuth téren zajlott, ahol a város polgármestere, Horváth Richárd is megtekintette a két márka modelljeit és azt is elárulta: ő maga is a Toyota és az Askoll termékeit használja négy és két keréken.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az Askollban olyan a környezettudatos mobilitás iránt hozzánk hasonlóan elkötelezett partnerre találtunk, aki a Toyotához hasonlóan mindent megtesz azért, hogy a zöld gondolkodás és a környezetünkért való felelősségvállalás, a fenntarthatóság a társadalmi párbeszéd mindennapos részét képezze, és beépüljön magatartásunkba és gondolkodásunkba. Bízunk abban, hogy a Föld napja alkalmából szervezett, a környezetbarát hibrid elektromos hajtás megismertetését célzó kampányunk csak első lesz a hazai környezettudatosság kialakítását, elmélyítését támogató közös és reményeink szerint sikeres megmozdulások sorában” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.