2016. január 06.

Az Intel médiás együttműködései

A CES szórakoztatóelektronikai kiállításon az Intel Corporation egy sor együttműködésről számolt be, amelyek új színeket hoznak a sportközvetítésekbe vagy épp biztonságosabbá teszik a világhálót.

A vállalat elnök-vezérigazgatója, Brian Krzanich több ismert céggel is stratégiai együttműködéseket jelentett be, és több olyan technológiát és megoldást jelentett be, amelyek várakozásaik szerint megreformálják a sportot, az egészségmegőrzést, a zenét és a művészeteket, de a robotipart is.

Az Intel a Red Bull Media House-zal globális szintű partnerségre lépett, amelynek keretében az Intel Curie technológia segítségével valós időben teszik elérhetővé a nézőkkel a sportolók teljesítményével kapcsolatos adatokat.

A technológiai vállalat együttműködik az amerikai Replay Technologies céggel is, amelynek inteles alapokon nyugvó freeD technológiája a Mátrix-filmek időmegállításos jeleneteihez hasonló látványt biztosít sportközvetítéseken.

A hatszoros Grammy-díjas énekesnő, Lady Gaga több évre szóló partnerséget kötött a céggel, melynek első állomása idén februárban, a Grammy-díjátadó hetében lesz: ezen az énekesnő kreatív csapata, a Haus of Gaga a technológia kreatív felhasználási módjait mutatja majd be innovatív módokon.

Az Intel első embere bejelentette, hogy a vállalat a Vox Mediával, a Re/code hírportállal és a Born This Way nevű alapítvánnyal online zaklatás elleni kezdeményezést is indít. A világháló biztonságosabb térré alakítását célzó kezdeményezés részleteit január 7-én jelentik be.

Az Intel egyéb márka-együttműködéseiről a Márkamonitoron számolunk be.