2018. július 20.

Az UV-sugárzás veszélyeire hívta fel a figyelmet a ZEISS

A kitelepüléssel egybekötött UV-védelemre épülő edukációs kampányt az Armadillo reklámügynökség tervezte.

Nyári, napsütötte kitelepülésre vitte ügyfelét az Armadillo Kreatív Ügynökség. Az optikai cég nyári kampánya az UV-védelemre épült: teljes UV-védelem minden színtelen ZEISS lencsén - ez újdonság.

Bőrünket naptejjel védjük, de ha arról van szó, hogy szemünket kell védenünk a káros UV-sugarakkal szemben, korlátozottak a lehetőségeink. Gyakran megfeledkezünk arról, hogy hosszú távon az UV-sugarak ártalmasak szemünk egészségére nézve és a szem körüli területben is kárt tehetnek. Sajnos csak minden ötödik lencse szűri ki teljesen a 400 nm-ig tartó UV-sugárzást. Ez azt jelenti, hogy a maradék négy lencse nem, vagy csak kis mértékben szűri ki az UV-sugárzást. Emiatt a lencse átengedi az UV-sugarakat, amik így kárt tehetnek a szemben és a bőrben is - írják.

Az UV-sugárzás veszélyeire hívta fel a figyelmet a ZEISS

„A Balaton-átúszás hazánk egyik legnagyobb vízi szabadidősport-eseménye, közel tízezer aktív – és nagyjából ugyanennyi passzív - embert mozgat meg, , ahol ráadásul az UV-sugárzás reggeltől estig éri az embereket” – tudtuk meg Arany Gábortól, az Armadillo operatív igazgatójától.

A kitelepülésen egy közel 60 négyzetméteres egyedi ZEISS Kilátóval volt jelen az optikai cég, ahol ZEISS távcsöveket is elhelyeztek, így nem csak szabad szemmel, távcsővel is meg lehetett tekinteni az úszókat, vagy éppen a révfülöpi túlpartot. A kilátóban a tanácsadás mellett greenboxot is elhelyeztek, amivel a résztvevők „megúsztam” fotóemléket készíthettek. A kitelepülésen bárki leellenőriztethette szemüvege UV-védettségét is.

Az UV-kampányt online és print sajtóhirdetés és érdekes tévés tartalmi együttműködés támogatta, mint például az a riport, ahol a ZEISS bevitte az RTL Reggelibe azt az úszót, aki eddig az összes Balaton-átúszáson részt vett.