2018. március 13.

„Az élet a kereteken túl kezdődik”

Ezzel szlogen hívta életre az UNIQA 2017-2018-as kampányát, melynek stratégiai tervezését és teljes körű projektmenedzsmentjét a Republic Group látja el.

A Komfortzóna kampány 2017 októberében indult, mikor népszerű vloggerek és hírességek csatlakozva a projekt filozófiájához saját határaikat is feszegették. Az éves koncepció pedig nemcsak a sztárokat ösztönzi félelmeik legyőzésére, hanem mindenkit arra bíztat, hogy merészkedjen ki a megszokott határai mögül és élvezzék a korlátok nélküli szabadságot - írják.

„Kilépni a megszokottból, a rutinból sosem könnyű. Úgy érezzük légüres térben, ismeretlen koordináta rendszerben mozgunk. Ilyenkor automatikusan a biztonságot kutatjuk és keressük a kapaszkodókat. Az UNIQA Komfortzóna kreatív koncepciójának megalkotásakor ez az insight mozgatott bennünket. Szerettük volna megüzenni a fogyasztóknak, hogy bátran kiléphetnek komfortzónájukból, hogy felfedezzenek, megismerjenek, kipróbáljanak, hiszen az UNIQA bátorítón áll mellettük, és biztonságot nyújtva támogatja őket” – nyilatkozta Márton Szabolcs, a Republic Group kreatív igazgatója.

A kihívásokat bemutató kisfilmek műsorvezetője Istenes Bence, aki Dukai Reginát, Rubint Rékát, Lakatos Márkot, Nagy Viktort, Puskás Petit, Jakupcsek Gabriellát, Nádai Anikót, Tóth Gabit és Csobot Adélt állította olyan megmérettetések elé, melyek során fel kellett hagyniuk rossz szokásukkal, vagy éppen szembe kellett nézniük legnagyobb félelmükkel. A hazai Youtuberek közül Szirmai Gergő, Dancsó Péter, FollowAnna, Viszkok Fruzsi és IHNIH Ábel is vállalkozott arra, hogy több ezer néző előtt átéljen egy addig ismeretlen, izgalmas kalandot.

A kampánystratégiát az ügynökség úgy alakította ki, hogy a legkülönbözőbb médiafogyasztók is ki merjenek lépni a saját komfortzónájukból. A userek a saját élményeikről készített videót tölthetik fel a http://komfortzona.uniqa.hu/index.html weboldalra, ahol több fordulón keresztül a legizgalmasabb videókra is szavazhatnak és akár amerikai kalandtúrát is nyerhetnek.