2019. április 18.

„Az Év Budapesti Szállodása” Árvai Zoltán, a Danubius Hotels Group szállodaigazgatója

A Danubius Hotels Group kollégái négy Best of Budapest & Hungary elismerést is átvehettek.

A Budapest Week Publishing idén 26. alkalommal rendezte meg díjátadó Gáláját, ahol az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és szolgáltatóit díjazták. Idén a szakmai zsűri 15 szakembernek ítélt oda különdíjat, négyen pedig különleges elismerésben részesültek. Árvai Zoltán, a Danubius Hotels Group munkatársa, aki több mint 10 évig vezette a Hilton Budapest szállodát, 2019. márciusától pedig a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena szállodaigazgatója – az „Év Budapesti Szállodása” díjat vehette át.

A díj átadásakor a szakmai zsűri kiemelte Árvai Zoltán elmúlt 10 éves sikeres szállodaigazgatói munkáját, a Danubius Hotel Zrt. tulajdonában lévő Hilton Budapest hotel vezetése alatt elért eredményeit, valamint a Hiltonban általa koordinált négy éven át tartó felújítást, amely a szálloda történetének legátfogóbb megújulása volt.

„Nagyon megtisztelő az elismerés. Hihetetlenül izgalmas időszak van mögöttem a Hilton négy évig tartó felújítási időszakával. A szálloda a pincétől a padlásig új, egységes külsőt kapott, ami hatalmas büszkeség az egész Danubius csapat számára. Egyszerre kellett a felújítást vezényelni és a tőlünk elvárt magas minőségben üzemeltetni a szállodát. Az építészekkel, belsőépítészekkel, műszaki kollégákkal történő egyeztetés időben is nagy szervezést igényelt, sokszor két munkanapot is lefoglalt a hétből, így ezt is menedzselni kellett. Ez az időszak új ismeretekben, tudásban rengeteget adott, vezetőként is nagyon sokat tanultam. Igazi csapatmunkát, széles látókört, problémamegoldást igényeltek mindannyiunktól az elmúlt évek. A Danubius vezetése mellett, Hilton szállodaként, a Hilton vezetésével is folyamatosan egyeztetni kellett az újításokról” – mondta el a szakember.

„A legnagyobb kihívást a kettősség jelentette. A felújítás adta megoldási igények és nehézségek voltak a mérleg egyik oldalán, a másikon pedig a változatlan magas minőségi színvonal megtartása, úgy, hogy alapvető funkciókat, a bejáratot, a recepciót, a bárt áthelyeztük, megújítottuk az éttermünket és a cél az volt, hogy a vendégeink ne érezzék meg ezt. Szakmailag számomra egy nagyon nagy lehetőség volt ez, hiszen létrehozhattunk egy komplex, egységes, a legmodernebb technikával felszerelt szállodát, amely a vendégeknek és munkatársaknak is tetszik. Úgy érzem a díjjal azt értékelte a szakmai zsűri, hogy a fizikai megújulás mellett, a Hilton előírásoknak is végig meg tudtunk felelni és a régió Top 15 Hilton szállodája között tudtunk maradni a felújítás teljes időszaka alatt” - tette hozzá.  Árvai Zoltán 2019. márciusától két Danubius szálloda, a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Aréna szállodaigazgatójaként folytatja karrierjét.

„Ahogyan a Best of Budapest Award zsűrije is fogalmazott, a közeljövőben ismét láthat a szakma ütvefúróval a kezemben. Feladatom, hogy a két szálloda felújítását a csapattal előkészítsük és a piaci elvárásoknak megfelelő 4 csillagos szállodakoncepciót hozzunk létre. Nagy a kihívás megint, a Hotel Hungaria City Center Magyarország legnagyobb szállodája. A két szállodával összesen 878 szobáért felelek. És két csapat menedzselése is izgalmas vezetői feladat” – mondta el Árvai Zoltán.

A Danubius Hotels Group kötelékébe tartozó Hilton Budapest a Best 5 Star Hotels, a Gundel étterem a Best Fine Dining Restaurants kategóriában került díjazásra, míg a Danubius Health Spa Resort Bük a Best Countryside Hotel kategóriában került díjazásra a Best of Budapest & Hungary gáláján.

„Az online szavazás a 2018-as év legjobb szolgáltatóira, 2019 januárjában indult el. A három hónap alatt több mint 14 000 szavazat érkezett, s a szavazás lezárása után áprilisban 41 kategóriában összesen 252 szolgáltatót díjaztunk. A kategóriákba minden évben felterjesztünk 2-10 szolgáltatót, de nem csak rájuk lehet szavazni: felveszünk a szavazóktól érkezett ajánlásokat is, ha megfelelnek a minőségi elvárásoknak. Az idei év újdonsága, hogy kategórián belül megversenyeztettük a szolgáltatókat, s a győzteseknek ’Best in Class’ díjat ítéltünk.

A Best of Budapest & Hungary díjak mellett minden évben átadunk különdíjakat is. A különdíjasokra azonban nem a nagyközönség szavaz, hanem egy szakmai zsűri, mely az előző év különdíjasaiból áll, kiegészülve a Best of Budapest & Hungary mindenkori főszerkesztőjével és a díjat megalapító Freed Péterrel. A zsűri döntése alapján idén 15 remek szakember vehette át jól megérdemelt üvegszobrát a Best of Budapest & Hungary gálán. Jövőre ők alkotják majd a zsűrit, ők fogják eldönteni, hogy 2020-ban ki kap különdíjat. Büszkék vagyunk rá, hogy a Best of Budapest & Hungary díj valóban a minőség mércéje, és örömünkre szolgál, hogy a díjazott szolgáltatók is büszkék okleveleikre.

Tudják, hogy díjuk a fogyasztók véleményét tükrözi, és valós visszajelzéseken alapszik. Gratulálunk a Danubius Hotels Group büki szállodájának, a Gundel étteremnek, a Hilton Budapestnek és Árvai Zoltánnak, aki idén az Év budapesti szállodása különdíjat kapta, s akit szeretettel várunk a jövő évi zsűribe”- mondta el Francisck Réka Alíz, a Best of Budapest & Hungary főszerkesztője.