2020. február 18.

Az újrahasznosítást támogatja a Coca Cola

Egyedi kupakokkal támogatja a Coca Cola az üdítőital-csomagolások minél nagyobb arányú visszagyűjtését, visszaválthatóságát célzó kormányzati kezdeményezést.

A műanyag hulladékok nem megfelelő kezelése komoly környezetvédelmi problémát jelent, ezért szeretné a Coca Cola kivenni a részét a megoldásból is. Meggyőződésük, hogy a csomagolóanyagok visszagyűjtésével és újrahasznosításával megvalósítható körforgás a csomagolási hulladékok kezelésének leghatékonyabb módja.

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére ezért hamarosan országos szemléletformáló kampányt indítanak, melynek részeként valamennyi üdítőitaluk kupakját lecserélik: az adott márka logója helyett a palack újrahasznosítására buzdító grafikát helyeznek el a záróelemeken.

A Coca Cola műanyag palackjai már ma is 100 százalékban újrahasznosíthatók, és évről-évre növelik a palackjaikban felhasznált újrahasznosított műanyag arányát is, ez jelenleg átlagosan 24 százalék, amelyet 2030-ig 50 százalékra szeretnének növelni. Az elmúlt években 15 százalékkal csökkentették a felhasznált műanyag mennyiségét is, idén pedig további 4 százalékkal kevesebb műanyagra volt szükség a palackjaikhoz.

5+1 tanács a hatékonyabb távtanuláshoz

13 órája

Az Oktondi célja, hogy minél több általános- és középiskolás tanulónak, valamint pedagógusnak segítsenek könnyebben venni a távoktatás akadályait.