2018. június 18.

Bogdán Ádám a Pepsi kampányában

Hazai influencerek segítségével újraértelmezték a focit.

A Pepsi a futball elhivatott támogatójaként az idei évben nem csak a focirajongókat szeretné megszólítani. Ezért a focit ezúttal nem a sport, sokkal inkább a játék és közösségi oldaláról közelíti meg. Nem számít, hogy ki mennyi idős, hogy ismered-e a sport szabályait, csak az a fontos, hogy érezd jól magad, keretek és kötöttségek nélkül. Ebben a szellemben született meg a Crazy Football ötlete, melyben nemcsak, hogy szabályok, de még kapu sincs! Viszont vannak ismert youtuberek és egy világhírű kapus – Bogdán Ádám – aki a házigazda szerepét töltötte be - írják.

“Tudjátok, hogy mennyire imádok focizni, ez az életem. Labdarúgóként, amit a legjobban szeretek a fociban, az maga a játék! Sokszor van, hogy összejövünk a srácokkal és lemegyünk a pályára rúgni egy párat, mindenféle szabály és kötöttség nélkül, csak azért, hogy együtt legyünk és jól érezzük magunkat” - mondta Bogdán Ádám.

A hazai netes közösség ismert influencerei mit sem sejtve érkeztek meg a forgatás helyszínéül szolgáló ipari területre. Ám, mivel az első feladatuk az volt, hogy lufikat kék festékkel töltsenek meg, majd erősítsék fel egy óriási táblára, rögtön sejtették, hogy a későbbiekben nem mindennapi kihívással kell szembe nézniük. A Pepsi Crazy Football ugyanis valahol a foci és a paintball között található félúton. A helyszínen Bogdán Ádám ismertette a játékszabályokat és mutatott pár trükköt is az újoncoknak. Az első csapatot Dazis, Szalay Richárd és Zozokempf alkotta, míg a másodikat Gery, Klaudia és B. Nagy Réka. Mondanunk sem kell, elkezdett izzani a levegő, amint Bogdán Ádám a meccs kezdetét jelezte!

Az aktivitással a Pepsi mindazokat célozta meg, akik szeretik a focit, a kihívásokat, a pezsgést, az új és izgalmas élményeket. Bogdán Ádám szereplése egyértelmű volt, hisz a márka arcaként korábban, a Lime és Wild Cherry ízek bevezetésekor már láthattuk. A meglepő ízek és a foci szabályainak átalakítása mellett a kommunikációs csatornák használatában is a fiatalok szerepelnek jelenlegi kampány célpontjában.

A hagyományos médiumok mellett egy, az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kiérdemlő csoportot is bevontak: az influencereket. A közösségi médián jelentős követőtáborral rendelkező hazai youtuberek a hivatásos operatőröket megszégyenítő módon bánnak a kamerával, melyet a felvételen is bizonyítottak. Ennek eredménye pedig már látható az oldalaikon!

A forgatáson egy speciálisan képzett személyzetet igénylő, hat méteres kránt is használtak, mely precíz irányítással hollywoodi filmekbe illő, bonyolult mozgásokra képes, melyek lélegzetelállító snitteket eredményeznek. A lassított felvételekhez pedig 1000 fps-sel rögzítették a meccseket – azaz olyan kamerát használtak, mely másodpercenként ezer képkocka rögzítésére alkalmas annak érdekében, hogy a valós sebesség töredékén futó filmek is tökéletesek legyenek. A kamera akár negyvenszeres lassításra képes, így szinte megállnak a kidurrant lufiból szétrepülő festékcseppek a levegőben.

Így adakoznak a magyarok

33 perce

Rendszeres jótékonyság helyett inkább akkor adakozunk, amikor a helyzet megkívánja, túlnyomórészt pedig a rászoruló és a beteg embereknek segítünk tárgyi adományokkal – derült ki a Tesco felméréséből.