2018. október 24.

Dominál a pénzügyi szektor a márkaépítésben

Idén harmadik alkalommal adták át a BrandExcellence elismerést, amely az elmúlt egy év legkiválóbb márkaépítési teljesítményét elismerő szakmai díj.

Az immáron 18. alkalommal megrendezett BrandFestival-on, hiánypótló díjjal jutalmazták a tudatosan építkező márkákat. Az értékelés első lépésként egy több száz FMCG, OTC és pénzügyi szolgáltató márkát tartalmazó listából a GFK 100 fős ismertség-kedveltség mérésből a BrandExcellence kutatócsoport választotta ki a szektorok legismertebb és legkedveltebb márkáit. Az FMCG és OTC márkáknál a kutatócsoport figyelembe vette még az elmúlt két év penetráció, volumen- és a lojalitás változási adatokat is. A végeredménynél a listák TOP 3 márkáinak eredményeit az elmúlt évek marketing teljesítményeivel súlyozta a szakmai zsűri - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

A GFK minden esteben az adott iparág ágazati indexeihez viszonyítja a teljesítményt, amely így objektíven összehasonlíthatóvá válik.

A díjazottak:

360° BrandExcellence díj:

• Pénzügyi szektor: OTP Bank

• OTC: Béres

• FMCG: Fanta

Online BrandExcellence díj:

Generali Biztosító

Online BrandExcellence különdíj:

• Budapest Bank

A szakmai zsűri tagjai:

Dr. Fazekas Ildikó főtitkár, Önszabályozó Reklám Testület

Oláh Alexandra digitalis vezető, Republic Group

Dr. László Géza igazgató, Superbrands Magyarország

Dr. Berkes Péter szakmai igazgató, BrandFestival

Vágvölgy Mihály managing partner, DeepInsight

Papp-Váry Árpád PhD. Budapest Metropolitan Egyetem Dékán, Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kar Szakvezető, Kereskedelem és Marketing szak;

Göbölyösné Mátrahegyi Anna kiadóvezető, Médiapiac Kft.

Turcsán Tünde Commercial Director CPS, Gfk

Egyre több reklám éri a gyerekeket

10 órája

A testület elfogadott egy, a tematikus gyerekcsatornák reklámozási gyakorlatáról szóló vizsgálatot is, amely öt televízió 2011-es és 2019-es adatait hasonlítja össze - írja az NMHH.