2019. szeptember 05.

Egy színpadra került a Queen Straussal az MVM nyárzáró jótékonysági koncertjén

Hatalmas sikerrel zárult az MVM immáron negyedik alkalommal megrendezett ZENERGIA koncertje. A fúziós zeneműveket felvonultató előadás teljes bevételét jótékonyságra szánják. (X)

Az MVM ZENERGIA immár negyedik alkalommal megrendezett nyárzáró koncertjén a legnagyobb magyar művészek gondolták újra a klasszikus és modern zeneműveket, olyan fúziós alkotásokat létrehozva, amelyek összekötik a történelmi korokat, helyeket és kultúrákat. A korábban sehol nem hallott, különleges „keresztezések” izgalmasan elegyítették a klasszikus és könnyűzenét, így hozva létre egy új minőséget.

„Az MVM Csoport számára a sokszínűség érték. Társaságcsoportunk tevékenysége igen sokrétű, közel hatvan tagvállalatának hatékony együttműködése, fúziója eredményességünk alapja. Ezért is gondoltuk, hogy a mostani ZENERGIÁn különböző zenei műfajok fúziójával valami újat alkotunk” – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A MVM Csoport augusztus 31-én este 8 órakor a Szent István téri Bazilikánál tartott ingyenes megtekinthető jótékonysági koncertje idén is kiemelt érdeklődésre tartott számot. Több ezren voltak kíváncsiak a nagyszerű előadók különleges, fúziós számaira, amelyeket idén is ingyenesen, vagy limitált ülőjegyet váltva hallgathattak meg.

„Az MVM ZENERGIA már hagyományosnak nevezhető szabadtéri koncertje megtestesíti mindazon alapértékeket, amelyek az MVM Csoport társadalmi tevékenységét jellemzik: a fiatal tehetségek, a hátrányos helyzetűek, a kultúra támogatását, az innovációt, illetve az értékteremtést” – tette hozzá Jákó Eszter, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója.

A repertoárban olyan klasszikusok csendültek fel, mint Liszt Ferenc és Strauss művei, de hallható volt Edith Piaf és a Queen zenéje ugyanúgy, mint a Margaret Islandé – így teremtve hidat a klasszikus kulturális értékek és a modern művészet között. A zenei műsort a Bazilika épületére vetített látványos fényjáték tette igazi összművészeti élménnyé.

A fellépők között olyan hírességek szerepeltek, mint a Kossuth-díjas zongoraművész, Balázs János. Fellépett még a Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, Dr. Vigh Andrea, aki egyben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora is, de zenéjével járult hozzá az előadáshoz a Kossuth-díjas gitárművész Gyémánt Bálint is. Három Junior Prima-díjas fiatal tehetség – Sárközy Lajos, Devich Gergely és Pálfalvi Tamás – szintén támogatta az est sikerét. A nagyszerű vokálról pedig a Kossuth-díjas operacsillag, Miklósi Erika, és a Fonogram-díjas énekesnő, Harcsa Veronika gondoskodtak.

„A ZENERGIA koncertek sikere évről évre bizonyítja, hogy a komolyzene éppen úgy megállja a helyét, mint tette azt akár évszázadokkal ezelőtt. Az idei koncert tematikája a modern és a klasszikus művek ötvözéséből egy új zenei élmény létrehozása volt, amely hatalmas sikert aratott, ismét elkápráztatta a közönséget” –mondta Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész.

Az előadás ülőjegyeire hatalmas volt a kereslet, ez már csak azért is különösen fontos, mert az MVM nyárzáró koncertjének teljes bevételét jótékonysági célra fordítják. A koncert hivatalos honlapján augusztus 31-ig szavazhattak a látogatók arról, hogy melyik segélyszervezet kapja a koncertből befolyt összeget.

A honlapon három szervezet közül lehetett választani. Az első "A zene mindenkié" Egyesület volt, mely az értelmileg akadályozott gyermekek és fiatalok zenei nevelésével foglalkozik. A másik az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, mely a III. kerületben élő családokat segíti. Végül pedig a Mozgásjavító Általános Iskolára adhatták le a nézők a szavazataikat, mely több mint 200 mozgáskorlátozott gyermek oktatását, nevelését, mozgásfejlesztését és gondozását végzi.

A Szent István téren, a koncert kezdete előtt tartott ünnepélyes eredményhirdetésen a szervezők bejelentették, hogy a legtöbb voksot több ezer szavazat alapján a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégium kapta, így a jegyeladások bevételének teljes összege őket illeti meg.