2019. április 17.

Egyre több óvodában tartják fontosnak az energiatudatosságot

Az Ariston Thermo országos képzési programmal támogatja a legkisebbeket.

Négy éve indult útjára az a program, amely a hazai óvodapedagógusoknak kínál ingyenes, kreditpontos energiatudatossági képzést országszerte. A program gazdája az Ariston Thermo, aki Magyarországon indította el elsőként saját gondozású CSR programját, amivel a cégcsoporton belül kiemelt figyelmet kapott. A Budapestre és vidékre egyaránt ellátogató tréning egy egész éves program első lépcsője, amiben a pedagógusok és az óvodások egyaránt részt vesznek.

Az egy napos tréningekre idén márciusban és áprilisban került sor Egerben, Budapesten, Kaposvárott és Szolnokon. A képzések a napokban zárultak le, így az óvodákban hamarosan elkezdődnek a kiscsoportos energiatudatossági foglalkozások.

Ezt követően a bevont apróságok rajzversenyen vesznek részt, ahol a víz helyes használata lesz a téma. A pedagógusok ezt követőn elküldhetik a rajzokat, amiket a szociológus zsűri értékel és minden korosztályban nyertest hirdet - írják.

A nyertes ovisok és óvodák energiával és környezettudatossággal kapcsolatos játékokat kapnak, míg a legtöbb rajzot delegáló intézmény egy Ariston Lydos Hybrid wifi „A" energia osztályú hőszivattyús vízmelegítőt nyer.

Azok között a lelkes óvodapedagógusok között, akik a pedagógus kihívásra is beneveznek egy energiahatékonysági storyval, fődíjként 200 000 forintot ítél meg a zsűri.